Residence Thetis

600true thumbnails under 350true false 1000https://www.challengeresorts.org/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-white
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet_Locatie
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-Ingang
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-Woonkamer
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-woonkamer-terras
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-keuken
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-slaapkamer
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-WC
 • 8000 slideright false 60 bottom 30
  600x350-Frankrijk_Canet-Terras
 
 
 
 
 
 
 
 

Residence Thetis in Languedoc-Rousion, Oostelijke Pyreneeën, Canet Plage (90 m² voor 6 personen)
Op slechts 700 meter van het strand hebben wij een rolstoelgeschikt appartement, gelegen op de begane grond, voor u beschikbaar.

Canet-en-Roussillon (Canet Plage) ligt in het Departement Oostelijke Pyreneeën (66). Het grootste deel van het grondgebied (met uitzondering van het district Fenolheda) was onderdeel van het Vorstendom Catalonië tot 1659. Catalaans wordt nog steeds (naast Frans) door een aanzienlijke minderheid van de bevolking gesproken. De Catalaanse namen van sommige gemeenten zijn afkomstig uit de Enciclopèdia Catalana en zijn bestemd voor vergelijking met de officiële Franse namen; zij wijzen niet op de huidige of voormalige taalkundige status van de gemeente.

Canet Plage is in de zomermaanden en in de weekenden met mooi weer een levendige badplaats aan de Middellandse Zee. Er is een 4 km lange boulevard met restaurants en terrasjes en niet te vergeten het strand. Er zijn evenementen zoals de avondmarkt en veel gezellige strandtenten. Kortom, een zeer aangename badplaats voor het gehele gezin. Canet Plage is zeer rolstoelvriendelijk. De dichtbij gelegen luchthaven Rivesaltes (Perpignan), het TGV station in Perpignan evenals de snelweg richting Spanje maken Canet-en-Roussillon goed bereikbaar.

  Appartement – ‘Residence Thetis’
  Het rolstoelgeschikte appartement van 90 m² is gelegen op de begane grond en geschikt voor 6 personen. Het heeft een hal, een woonkamer met volledig ingerichte open keuken, twee slaapkamers*, een badkamer met inrijdouche en toilet, een entree, een eigen tuin met een groot terras en een privé parkeerplaats binnen de omheining. Het gehele appartement is voorzien van elektrische rolluiken, verwarming, airconditioning en boiler. De vloer van het appartement is volledig voorzien van slijtvaste tegels.

  * in één slaapkamer een tweepersoonsbed met geïntegreerd (elektrisch verstelbaar) hoog/laag bed, een tweede slaapkamer met een tweepersoonsbed. In de woonkamer kunnen 2 éénpersoons bedbanken neergezet worden voor de 5e en 6e persoon.

  Via een gemeenschappelijke hoofdingang of – achteringang bereikt u de voordeur van uw appartement. Ook kunt u via een eigen ingang bij het terras binnenkomen. De voordeur heeft een vrije doorgang van 90 cm en de terrasdeur een doorgang van 100 cm. Let op: de binnendeuren hebben een vrij doorgang van 78 cm. Bij de voordeur en bij de terrasdeur van het appartement bevindt zich een kleine drempel van 1 cm. In het appartement zijn geen drempels. Het appartement is onderdeel van een appartementencomplex waar ook locale bevolking woont. Het gehele complex is volledig omheind, heeft een elektrisch hek en een gemeenschappelijke tuin. Het complex ligt op loopafstand van winkels, strand, restaurants en andere voorzieningen.

  Satelliet-tv en ADSL / wireless internetverbinding, water, elektriciteit, gebruik hulpmiddelen en linnengoed zijn bij de prijs inbegrepen.

  Ligging

  • 700 m van de Middellandse Zee
  • 15 km van Perpignan
  • 18 km van luchthaven Rivesaltes (Perpignan)
  • 50 km van de Spaanse grens
  • 1.380 km van Utrecht

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Algemene informatie

  • Volledig aangepast rolstoeltoegankelijk appartement met eigen tuin en groot terras
  • Vrije doorgang voordeur 90 cm
  • Idem terrasdeur 100 cm
  • Idem binnendeuren 78 cm
  • Bij voordeur en terrasdeur een kleine drempel van 1 cm
  • In het appartement geen drempels
  • Rolstoelaangepaste badkamer
  • Linnengoed/handdoeken aanwezig
  • Zowel verwarming als airconditioning
  • Wasmachine
  • Internet / WiFi
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  • Kosten ter plaatse: borgsom € 200,– te betalen bij aankomst. Wordt na verblijf teruggestort.

  Op deze locatie zijn de volgende hulpmiddelen (op aanvraag) aanwezig, het gebruik ervan is gratis. Indien u gebruik wenst te maken van een of meerdere hulpmiddelen kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. De hulpmiddelen zijn geschikt voor mensen met een maximaal gewicht van 130 kg. Het betreft:

  Elektrisch hoog/laag bed, anti-decubitus matras (Tempur), toilet/doucherolstoel met grote wielen, douchebrancard, mechanische passieve tillift met verschillende maten tilbanden, verrijdbare douchebrancard, losse papagaai met triangel, verhoogde toilet, ondersteek kan gebruikt worden in combinatie met toilet/doucherolstoel.

  Aanpassingen: Gelijkvloerse toegang naar voordeur, achterdeur en tuin. Beugels naast toilet, verhoogd toilet, handgrepen in douche, douchezitje.

  Op loopafstand van het appartement zijn er medische voorzieningen zoals een huisarts of apotheek. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Perpignan op 18 km afstand.

  Canet-en-Roussillon en omgeving is vlak en zeer rolstoelvriendelijk. Een wandeling door Canet Plage is zeer aangenaam met de op- en afritjes en de goede geasfalteerde wegen. De boulevard, op slechts 700 meter van het appartement, is vlak en er lopen verschillende plankiers het strand op die rolstoelgeschikt zijn. Bij strandpost 5 is zelfs een strandrolstoel te leen en staat een rolstoeltoegankelijk openbaar toilet.
  Langs de boulevard liggen veel cafés / restaurants met terrassen om tijdens een hapje en een drankje te kijken naar de mensen die voorbij lopen en om te genieten van de Mediterrane sfeer. Regelmatig worden tijdens het hoogseizoen culturele evenementen georganiseerd door de locale VVV / Office du Tourisme.

  Op loopafstand van het appartement liggen alle voorzieningen zoals winkels, supermarkt, markt, bank, postkantoor, bakker, wijnkelder, enz. Ook zijn er medische voorzieningen zoals een huisarts of apotheek.

  De kust
  Ten noorden van Canet Plage ligt Barcares en ten zuiden St Cyprien, twee badplaatsen die leuk zijn om een middagje door te brengen. Ten zuiden van St Cyprien ligt de Côte Vermeille, de vergulde kust, een uitloper van de Pyreneëen. De kustweg slingert zich door kustplaatsjes waarvan Collioure met zijn schilderachtige Middeleeuwse gebouwen zeer in trek is bij toeristen. De kust loopt door naar de Spaanse grens op ongeveer 50 km van Canet Plage.

  Het binnenland
  Naast Perpignan liggen Narbonne en Carcassonne binnen een uur rijden van Canet-en-Roussillon. Deze steden zijn een bezoek meer dan waard met hun kastelen en kerken, de winkelgebieden, de restaurants met streekgerechten, toeristische attracties en jaarlijks terugkerende evenementen. De Languedoc-Roussillon staat bekend om zijn wijnen. Een wijnroute rijden en de caves bezoeken voor het proeven en kopen van locale wijn is een must. Maar zorg wel voor een BOB!! Tochten met de auto door de Pyreneëen zijn een uitdaging voor wie van autorijden houdt. De goed geasfalteerde wegen leiden naar de meest fantastische uitzichten en brengen u zelfs tot Andorra waar de benzine goedkoop is en winkelen een plezier voor de portemonnee. Barcelona ligt op 200 km van Canet en is bereikbaar via de tolweg in Frankrijk en Spanje. Het is een rolstoelvriendelijke stad die bekend staat om de bouwwerken van Gaudi, o.a. Parc Guell en de Sagrada Familia. En tapas eten bij een glaasje rode wijn op de Ramblas is genieten in het kwadraat en een goede afsluiting van een dagje Barcelona.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Franse Republiek
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 551.500 km²
  Hoofdstad: Parijs (Paris)
  Inwoneraantal: 65.350.000 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Semi-Presidentiële Republiek
  Hoogste punt: 4.810 m (Mont Blanc)
  Vliegafstand: ca. 1 uur

  Bevolking
  De Fransen zijn wel behulpzaam als je Frans spreekt. Ze kunnen (of willen) bijna geen Engels spreken. En als je iets in het Engels vraagt, dan antwoorden ze in rap Frans. Neem je woordenboekje dus mee en doe moeite om een woordje Frans te spreken. Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten (o.a. Bretons).

  Elektriciteit
  In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

  Eten en drinken
  Er zijn ca. 13.000 eetzaakjes van bistro, brasserie tot restaurant, dus keuze in overvloed. ‘s Ochtends eten de Fransen croissants en pains au chocolat. Maar je kunt ook een halve stokbrood (baguette) bestellen. Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

  Flensjes worden hier crêpe genoemd en schijnt de snack te zijn die men op straat eet. Je kunt kiezen uit diverse soorten crêpes zoals bijvoorbeeld een crêpe naturel met suiker. De crêpe wordt op een soort plaat gebakken en daarna vier keer opgevouwen tot een soort frietzak. De prijzen variëren van € 1,50 in een meeneemzaak tot € 5,00 op de terrasjes.

  Geldzaken
  In Frankrijk wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Frankrijk is onder te verdelen in drie verschillende klimaten. Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Daarnaast hebben het uiterste zuiden en oosten een mediterraan klimaat en de Franse Alpen een hooggebergteklimaat. De winters zijn zacht met in de berggebieden veel sneeuwval. De zomers zijn warm met in het zuidoosten de hoogste temperaturen.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  In Frankrijk moet u aan de rechterkant van de weg rijden en komen velen tolwegen voor. Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om een alcoholtest in uw voertuig aanwezig te hebben. Deze is o.a. te koop bij de grotere Franse tankstations en supermarkten of bij een Nederlandse ANWB winkel.

  Ligging en reis
  Canet-en-Rousillon ligt op een afstand van circa 1.380 km van Utrecht en is bereikbaar per auto, trein of vliegtuig. Reist u per auto, reken dan op twee dagen reistijd. Voor overnachten onderweg kunt u goed terecht bij de hotels van de Accor keten. Als u bij Nederlanders in Frankrijk wilt overnachten neemt u dan contact op met ons, wij weten een aantal zeer aangename adressen. Ook is de locatie met de trein (Perpignan) bereikbaar. Vanuit Nederland met de TGV via Parijs naar Perpignan. Overstappen in Brussel Zuid. De reistijd bedraagt ongeveer 8 uur. Bereikbaarheid per vliegtuig via de luchthaven van Perpignan (genaamd Rivesaltes). Vanaf Perpignan kunt u een aangepaste taxi nemen, de reservering kunnen wij voor u verzorgen.

  Contact

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Bellen in België:
  03 808 1264
  Bellen in Duitsland:
  0260 7795 4900

  Bellen in Nederland:
  071 750 4886
  0624 606 269

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies