Menu

West-Vlaanderen, Moerkerke Barrièrevrij ***

West Vlaanderen, Moerkerke, Moerkerke Barrièrevrij (4 kamers, max 10 personen o.b.v. B & B)
Dit is werkelijk een unieke plek in België die door de vele mogelijkheden erg aantrekkelijk is voor het hele gezin. De locatie beschikt over uitgebreide faciliteiten voor gasten met een lichamelijke beperking en biedt daarmee een geweldige locatie waar mensen met en zonder speciale behoeften bij elkaar kunnen komen en plezier kunnen maken. U kunt de dag beginnen met een uitgebreid ontbijt.

De 4 stijlvol en warm ingerichte gastenkamers zijn van alle gemakken voorzien. Hier kunt u met de rollator, scootmobiel of elektrische rolstoel samen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en er even heerlijk tussen uit zijn. Door de mooie ligging op een tiental kilometers van zowel Brugge, Sluis als de Belgische kust kunt u gezellige tochten in alle richtingen maken.

  De accommodatie beschikt over 3 en 4 persoonskamers. Alle kamers zijn geheel aangepast, voorzien met 2 hoog-laag bedden en aangepast sanitair. Desgewenst zijn de kamers, op de begane grond of op de 1e verdieping, te combineren via een tussendeur. Verblijf is inclusief ontbijt.
  Mogelijkheden
  Voor uw hond, poes en paard is er een dierenpension op 9 km.
  Deze locatie kan ook verhuurd worden als één geheel. Prijs is dan nader af te spreken.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!


  Heeft u tijdens uw vakantie hulpmiddelen, zorg of begeleiding nodig? Bij de lokale thuiszorg wordt professioneel zorgpersoneel voor u gehuurd.

  Op de lokatie zijn al standaard hulpmiddelen zoals een:
  • 2 x Persoon verplaats systemen
  • 4 x Kinderbedje
  • 1 x Douche/po stoel
  • Plaatsbare steunen bij WC en douche
  • 1 x Babyverzorgingstafel in het algemeen toilet

   • Pols- en Alarmkoord
   • 2 x Hoog-laagbed per kamer
   • 3 x Actieve tillift
   • 1 x Passieve tillift
   • 2 x Plafon gemonteerde tillift van het bed tot de wc op begane grond

   Het verkrijgbaar mobielalarm koord of armband is voor in en rond het huis. Uw gastvrouw is verpleegkundige welke bij alarm 24/24 uur direct handelen kan. Thuisverpleging kan voorzien worden,
   alsook kiné. Desgewenst kunnen er meer hulp- of mobiliteitsmiddelen gehuurd worden bij de lokale thuiszorgwinkel.

   Damme is ideaal voor recreatie
   Fietsen, rollen, wandelen, een boottochtje. Of toch liever een zonnig terrasje, snuffelen in de boekenwinkeltjes of een bezoekje aan de markt? Ook is er mindermobielenvervoer te regelen. Hieronder vind je een greep uit het aanbod (meer info altijd te verkrijgen op de plaatselijke bureautoerisme):

   Damme Golf & Country Club (www.dammegolf.be)
   Is een van de top-golfclubs in België. De club is gelegen tussen Brugge en Damme in een uniek polderlandschap van zo’n 100 ha. Meer dan 28 medewerkers staan dagelijks garant voor een verzorgd, charmant en klantvriendelijk onthaal van alle leden en bezoekers. De club biedt een breed scala aan kwalitatieve services: meerdere golfbanen, een gezellig clubhuis met restaurant, een onthaalbalie, een shop, ruime vergader- en eventfaciliteiten, indoor en outdoor oefenterreinen, opleidingsmogelijkheden door ervaren golf professionals etc. Dé plek om, zoals het in het logo staat omschreven voor “The pleasure of golf and nature together”.

   Veerpont “Kobus”
   Zet jezelf de Damse Vaart over met het veerpontje Kobus. Dit pont is volledig handmatig te bedienen en is geschikt voor wandelaars en fietsers. Je vindt het op het einde van het Moordenaarsstraatje in Lapscheure. Veel plezier!
   Toeristische trip naar Brugge met de “Lamme Goedzak”

   Varen met de “Lamme Goedzak”
   Is een raderboot met een groot scheprad achteraan. Hij vaart normaal gezien enkel van april tot het einde van september op de historische Damse Vaart tussen Damme en Brugge. Uitzonderingen zijn hierop mogelijk ingeval van speciale afvaarten voor groepen. Afvaarturen vanuit Damme (5 keer per dag): 9u15, 11u, 13u, 15u en 17u20. Reservatie is mogelijk bij de Dienst Toerisme. Foto: John Maenhout © .
   Damme boekendorp – Damse boekenmarkt

   Markt
   Iedere 2e zondag van de maand is er een heuse boekenmarkt op de markt van Damme. Maar op andere dagen is er in het centrum van Damme rond “het boek” ook heel wat te doen. Damme is namelijk een boekendorp en je kunt er verschillende boekenwinkels vinden op een steenworp van elkaar. Bovendien worden er geregeld speciale evenementen rond “boeken” georganiseerd. Kijk dus geregeld onze evenementenkalender na.
   Wandel- en fietsroutes in de Damse polders (fietsverhuur: zie pagina infotoerisme)

   De omgeving
   Uw verblijf ligt op een tiental kilometers van zowel Brugge, Sluis en de Belgische kust.
   De polders rond Damme lenen zich uitstekend voor de sportieve natuurliefhebber. Verscheidene routes doorkruisen de streek waarvan de bekendste de Maerlantroute, de Smokkelroute, de Uilenspiegelroute en de Riante Polderroute zijn. De nieuwste route is er ééntje die je naar de mooiste plekjes van de Damse polders loodst: de Damse Kapellenroute. De Maerlantroute brengt je in Damme, Sluis, Aardenburg en Middelburg. De Smokkelroute is een herrinnering aan de lucratieve smokkel die zich rond de belgisch-nederlandse grens afspeelde en slingert langs de landsgrenzen van Sint-Margriete over Sint-Laureins, Aardenburg, Maldegem en Middelburg naar Moerkerke.

   Een korte wandeling over de historische Damse stadswallen geeft je een mooi beeld van hoe stadsverdedigingen er in de 17e eeuw uitzagen; tegelijk neem je een prachtig stukje natuur mee. Een wandeling in het reservaat is ook mogelijk, maar dat moet wel onder begeleiding gebeuren [zie ook: de stadswallen uit historisch perspectief / natuurreservaat de Damse stadswallen]. Wie geen lange wandelingen ziet zitten of wie bij het keren van de seizoenen wil genieten van de vele trekvogels die op de natte weiden komen neerstrijken, moet eens de Romboutswervedijk afwandelen. Deze dijk bevindt zich net buiten het centrum van Damme en er is een bord met uitleg over wat er te zien is.

   Wie liever in het bos wandelt, kan terecht in het bos van Ryckevelde (Sijsele). De oude treinroute van Brugge naar Maldegem (via Sijsele) is tegenwoordig omgevormd tot een rustige wandelroute. Vaak vergeten, maar zeer zeker de moeite, is het krekengebied rond Lapscheure: rustig en rijk aan vogels: prachtig!
   Andere mooie wegen voor een kleine fietstocht zijn onder andere de Zuiddijk tussen Damme en Moerkerke, de Krinkeldijk tussen Oostkerke en Hoeke, de Polderstraat langs de Damse stadswallen , het fietspad langs de Damse Vaart en de autovrije fietsweg langs het Schipdonkkanaal.
   Ook voor de paardenliefhebbers is er veel te zien rond Damme. Er is een manege langsheen de Damse Vaart, één aan het Schipdonkkanaal en één aan de Legeweg in de Polders tussen Moerkerke en Vivenkapelle.

   Contact

   Telefonische aanvraag:
   maandag – vrijdag
   09:00 – 21:00 uur
   of bel mij terug ….

   Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
   Een moment geduld aub.

   Bellen in België: 03 808 1264
   Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
   Bellen in Nederland: 071 750 4886
   0624 606 269

   Email:
   info@challengeresorts.org

   Onze missie

   Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

   HIER STAAN WIJ VOOR

   • Begeleiding van begin tot eind
   • Voordelige tarieven
   • Barrièrevrije vakanties
   • Accommodaties met thuiszorg,
    hulp- of mobiliteitsmiddelen
   • Avontuurlijke excursies