Menu

Costa Blanca, Rojales

Rojales, Residencia Rojales
COSTA BLANCA betekent ‘Witte Stranden’. Dit gebied ligt halverwege de Spaanse oostkust aan de Middellandse Zee. Het is de kust van de Provincie Alicante met de gelijknamige hoofdstad en ook plaatsen als Benidorm, Altea en Valencia.

In Rojales, in het hart van de Spaanse streek Alicante, is het heerlijk om te verblijven. Op 2,5 uur vliegen vindt u zon, rust, bijzondere natuur en u kunt genieten van echte Spaanse tradities. Het kleinschalige appartementencomplex heeft een unieke ligging. U treft hier alles aan om een fijne tijd te hebben. Naast een golfbaan vindt u ook een onder architectuur aangelegde tuin en een aangepast zwembad.

Toegankelijkheid voor rolstoel en scootmobiel
Goed aangepaste infrastructuur voor rolstoelers.
Aangepaste stranden met speciale verharding voor rolstoel en rollator.
Mogelijkheid van huur van diverse types scootmobiel, (elektrische) rolstoelen, Swiss Trac, aangepaste auto’s etc..

  Alles voor een fijne tijd
  Het kleinschalige appartementencomplex van Residencia Rojales heeft een unieke ligging en biedt uitzicht over de aangrenzende golfbaan. Op het eigen terrein vindt u onder meer de onder architectuur aangelegde tuin en een speciaal aangepast zwembad.

  Het zorgaanbod hier is afgestemd op mensen met zowel een lichte als een complexe zorgvraag. Dat maakt de keuze makkelijk: u treft hier alles om een fijne tijd te hebben. Ontdek Zorghotel Residencia Rojales: het boeken, bezoeken en verblijven meer dan waard!

  Ook familie van harte welkom
  Wilt u uw familieleden of andere gasten laten overkomen? Geen probleem, er is een samenwerkingsverband met het nabijgelegen hotel El Corazón. Zij kunnen hier tegen een gereduceerd tarief terecht.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Kamers
  Ruim appartement met woonkamer, slaapkamer, badkamer en balkon of terras.

  Ontspanning
  U vindt veel ontspanning in Rojales. Zo is er Nederlandse televisie, een lounge, internetruimte en u kunt heerlijk genieten van het aangepaste zwembad.

  Culinair
  Geen goed verblijf zonder lekker eten en drinken. Het Resort beschikt uiteraard over een prima restaurant. Laat u verrassen door de gevarieerde menukaart.

  Medische zorg
  Aandacht voor uw medische zorg wordt geboden door een, aan de residentie verbonden, huisarts. Indien nodig kunt u worden behandeld door een fysiotherapeut in de eigen oefenruimte.

  Vervoer
  Ons zorghotel heeft rolstoelvervoer. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn. Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg in Spanje. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Excursies en activiteiten
  U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante en avontuurlijke activiteiten en excursies.

  Alicante telt ruim 322.000 inwoners. Alicante is bij de toeristen vooral geliefd vanwege zijn geriefelijke klimaat en zijn mooie stranden. Alicante heeft echter nog meer dan een mooi klimaat en stranden te bieden, namelijk historische gebouwen, kastelen, interessante musea en een bruisend nachtleven, en hier vindt u handige informatie over wat u zoal kunt zien en doen in Alicante.

  Castillo de Santa Bárbara in Alicante
  Dit kasteel bevindt zich boven op de 166 meter hoge Monte Benacantil, welke hoog uittorent boven Alicante. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het kasteel bestaat uit een complex van gebouwen en verdedigingsmuren en het is één van de grootste kastelencomplexen van het Middellandse Zeegebied. Het kasteel is vrij toegankelijk en in het kasteelgebied zijn diverse tuinen aangelegd. Verder zijn er terrasjes, kiosken en tentoonstellingsruimten te vinden. Naar boven kunt u zowel te voet als met een lift.

  De MARQ
  De MARQ is het Stedelijk Archeologisch Museum. U kunt er kennis maken met de verschillende beschavingen die in Alicante sporen nalieten, en dit zijn vooral de Iberische, de Griekse en de Romeinse. Verder kunt u in het museum kennis maken met Lucentum, oftewel het Romeinse Alicante. Dit is een ruïnenstad die nog steeds te bezoeken is. De MARQ behoort tot de meest vooruitstrevende archeologische musea in Europa.

  Santa Cruz
  Tegen de helling van de eerder genoemde Monte Benacantil is de oude wijk Santa Cruz gebouwd. Het is een geheel van smalle schilderachtige straatjes, trappetjes en witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegels. De wijk is al gedeeltelijk opgeknapt en in de wijk bevindt zich ook de ‘Ermita Santa Cruz’, oftewel de Hermitage van het Heilig Kruis.

  De stranden van Alicante
  Alicante en trouwens de gehele Costa Blanca zijn beroemd vanwege de prachtige stranden, de lange zonovergoten dagen en de kristalheldere wateren. Jaar na jaar krijgen de stranden van Alicante een blauwe vlag, dus zon- en strandliefhebbers vinden er alles wat ze zoeken. In en vlak buiten Alicante liggen in totaal 9 stranden en alle zijn ze breed en schoon. Wel is er een afwisseling van gouden zandstranden en meer rotsachtige delen. Het belangrijkste strand is het 5 kilometer lange Playa de San Juan. Dit strand kent vele faciliteiten en eindigt bij de rotsen bij Las Huertas. Hier liggen dan de (naakt)stranden Palmera, Cantalares en Judíos. Verder naar het zuiden vinden we dan de stranden Almadraba en Albufereta. Deze twee stranden zijn ideaal voor watersporters. In Alicante zelf ligt er naast de oude haven nog een stadsstrand.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.

  Vakantie, mét zorg geregeld, VERSLAG VAN EEN GEWELDIGE REIS NAAR ROJALES.
  Beste Challenge Resorts & Travel,We willen uw organisatie heel hartelijk bedanken voor uw inspanningen om ons een mooie en zorgenloze vakantie te bezorgen. Alle lof voor de begeleiding en informatie, natuurlijk zeker ook voor uw vervanger die ons op Schiphol geweldig opving en verder hielp.
  Ook de terugreis was voorspoedig, alles was tot in de puntjes geregeld.
  Als we in de toekomst weer zo’n reis gaan maken zullen we u zeker inschakelen!

  U had wel gelijk met de opmerking dat wij nog iets te jong met 69 jaar zijn voor Rojales, wat niet wegneemt dat we een mooie tijd hebben gehad in een mooie zorghotel in een prachtige omgeving. Zeker te melden is dat de verpleging heel goed was en ook het andere personeel alles doet om het de gasten naar de zin te maken.

  Nogmaals bedankt, we zullen zeker niet nalaten Challenge Resorts bij iedereen aan te bevelen.
  Veel succes en vriendelijke groeten,
  Floor & Mary Schaap.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies