Menu

Turkije aangepaste vakantie

Vakantie Turkije – Dat is pas echt genieten!
Op zoek naar een veelzijdige vakantie? Turkije is dan de ideale bestemming. Behalve witte stranden biedt Turkije prachtige dorpen en steden. Daarnaast heeft Turkije ook veel cultuur, natuur en bezienswaardigheden te bieden. Strandliefhebbers kunnen genieten van prachtige kustlijnen en avonturiers zullen zich volop vermaken met het bezichtigen van monumenten uit de oudheid. In Turkije krijgt u nog steeds waar voor uw geld.

  De door Challenge Resorts & Travel geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicaptenreizen: Challenge Resorts & Travel regelt het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Ayka Vital Park (Antalya in Turkije)
  Het vijfsterren Ayka Vital Park familie hotel heeft een mooie locatie in het dorpsbos Duacı. Op deze rustige locatie kunt u genieten van uitstekende spa- en recreatiefaciliteiten en een hoeveelheid aan therapieën. Het pand heeft velen mooie plekken om te ontspannen en gezonde maaltijden van goede kwaliteit zijn natuurlijk verkrijgbaar in het restaurant.

  Voor een echt gezonde vakantie biedt het Ayka Vital Park een lange lijst van voorzieningen, activiteiten, therapieën voor lichaam en geest. Kunst, sport, muziek, gebed en prachtige wandelingen door het bos – het is allemaal mogelijk bij een verblijf in het Ayka.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Thuiszorg en medische assistentie kunnen op verzoek ingehuurd worden.
  De minimale afname van assistentie bedraagt 15 minuten.

  De volgende hulp- en mobiliteitsmiddelen zijn te huur:

  • Hoog/laag bed
  • Rolstoel
  • Douche stoel
  • Tillift

  • WC zit
  • Nachtalarm
  • Scootmobiel

  Vervoer
  De accommodatie beschikt over rolstoelvervoer. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn.

  Er zijn diverse mogelijkheden zoals; (huur)auto, intercitybussen die een regelmatige dienst onderhouden tussen verschillende steden. Per taxi of per “dolmus”, dit is een collectieve taxi die een bepaalde route volgt. Men kan overal in- en uitstappen en betaalt de afgelegde afstand.

  Algemene informatie Turkije
  Officiële naam: Turkije
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 783.562 km²
  Hoofdstad: Ankara
  Inwoneraantal: ca. 79.749.461 inwoners
  Regeringsvorm: Republiek
  Vliegduur Amsterdam – Bodrum circa 3 uur en 30 minuten
  Vliegduur Amsterdam – Antalya circa 3 uur en 45 minuten

  Bevolking en religie
  Turkije heeft ongeveer 72 miljoen inwoners waarvan vrijwel iedereen Islamitisch is. Er wordt voornamelijk Turks, Koerdisch en Armeens gesproken. In de toeristencentra kan men veelal terecht met Engels en Duits.

  Electriciteit
  In het hele land bedraagt de netspanning 220 Volt en zijn de stopcontacten en stekkers tweelpolig.

  Eten en drinken
  Tijdens je vakantie in Turkije zul je vaak het bekende broodje Kebab tegenkomen, maar de populaire keuken van Turkije biedt veel meer: salades, kaas, yoghurt-sauzen en groenten. De nationale drank is thee, maar ook de koffie met een laagje drab op de bodem en de wijn uit Turkije zijn de moeite waard. Probeer ook eens de gerechten Kofte, Pilav en Baklava (nagerecht) tijdens je vakantie. De Turkse keuken kent ook zeker een aantal Aziatische invloeden en verse kruiden.

  Kraanwater kun je niet drinken in Turkije. Veel vakantiegangers lopen diarree op. Daarom adviseren we je geen ongekookt of rauw vlees te eten. Daarnaast is het verstandig om ijsklontjes uit je drankjes te halen, deze worden vaak gemaakt van kraanwater.

  Geldzaken
  Turkije heeft als munteenheid de Nieuwe Turkse Lira. Toeristen betalen voornamelijk met Amerikaanse Dollars of Euro’s.  Het prijsniveau van Turkije ligt onder dat van Nederland, zeker als je met Euro’s wilt betalen. Vooral buiten de toeristische gebieden.

  In vele toeristische plaatsen kan je pinnen. Vrijwel overal in Turkije worden creditcards geaccepteerd.

  Klimaat
  Aan de kust is een mediterraan klimaat, daar lopen de temperaturen in de zomer op tot ongeveer 30 graden.Verder is er een bergklimaat en een steppeklimaat rond Istanbul waar de temperaturen in de winter dalen tot een graad of 5.

  Tijdverschil
  In Turkije is het een uur later dan in Nederland.

  Openingstijden
  Bijna alle winkels en banken zijn zes dagen in de week geopend. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat ze vaak tussen half twaalf en half een ongeveer een uurtje dicht zijn. De winkels zijn in Turkije relatief laat open. Vaak tot een uurtje of zeven.

  Vervoer
  Er zijn diverse mogelijkheden zoals; (huur)auto, intercitybussen die een regelmatige dienst onderhouden tussen verschillende steden. Per taxi of per “dolmus”, dit is een collectieve taxi die een bepaalde route volgt. Men kan overal in- en uitstappen en betaalt de afgelegde afstand.

  Veiligheid
  Turkije is een veilig land. Er komt wel enige kleine criminaliteit voor, zoals vandalisme en diefstal, maar dat is nog altijd kleinschalig. Als u bent beroofd moet u dat aangeven bij de toeristenpolitie.

  Pas ook op met uw zwemkleding. Topless zwemmen wordt in Turkije niet echt gewaardeerd.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies