Menu

l'Accolade

Charente-Maritime, Ile d’Oléron, “l’Accolade (7 rolstoel en 7 standaard campingplaatsen, 4 en 6p. safaritenten, 2p. studio, 4 en 8p. bungalows)
“l’Accolade ligt op een eiland in een mooi begroeid duingebied op 600 meter van de zee. Het terrein is 1,6 ha. groot en bestaat uit een beneden- en een bovengedeelte die met een weg en een lift zijn verbonden. De paden zijn verhard en oude bomen, bijzondere planten, zoals orchideeën, maar ook rozen, stokrozen en klaprozen, zorgen voor een verrassende omgeving. Centraal op het beneden gedeelte ligt het zwembad met een ruim zonneterras.

Dit kleinschalige park beschikt over acht ruime aangepaste bungalows, twee aangepaste safaritenten voor 1-4 personen, vijftien kampeerplaatsen en een groepsgebouw dat ruimte biedt aan een groep van negentien personen, een gemeenschappelijke ruimte en een centrale keuken. Ook is er 24 uur assistentie aanwezig en zijn er hulpmiddelen beschikbaar. Gasten die naar l’Accolade Oléron komen hebben de zekerheid de zorg te krijgen die zij nodig hebben. Zo is vakantie vieren ook voor mensen met beperkingen een feest.

  Studio’s
  Elke studio heeft een slaapkamer van ca. 30 m2. Daarin staan 2 éénpersoonsbedden, is opbergruimte voor kleding en -als u wilt een tafel en stoel. Elke studio heeft een privé-badkamer met een doucheruimte, toilet en wastafel. De meeste studio’s zijn rolstoelvriendelijk. Voor de studio’s is een terras, waar u een buitentafel, stoelen en een parasol tot uw beschikking heeft.

  Bungalows
  Verspreid op het terrein staan acht vakantiebungalows. Er zijn vijf 2-4 persoons bungalows met twee slaapkamers en drie 6-8 persoonsbungalows met vier slaapkamers. De bungalows zijn aangepast en volledig toegankelijk. De deuren zijn 93 cm breed, er zijn geen drempels, de ramen zijn op rolstoelhoogte geplaatst, evenals de lichtschakelaars.

  Vanuit de ruime woonkamer komt u via de schuifpui op het gedeeltelijk overdekte terras. In de slaapkamers is voldoende ruimte om naast het tweepersoonsbed met uw rolstoel te draaien. De douche, wastafel en toilet bevinden zich in een grote ruimte die toegankelijk is voor een rolstoel en een douchestretcher. Beugels bij het toilet en douche, een onderrijdbare wasbak en een kantelspiegel behoren tot de standaard uitrusting.

  De bungalow is eenvoudig ingericht en beschikt over minimaal één hoog-laag bed. Een televisie, video of radio is niet aanwezig. De bungalow beschikt over vloerverwarming. Op het terras staat een tuinameublement en bij het huis is een parkeerplaats voor de auto. Enkele bungalows hebben een hoog-laag wastafel en een in hoogte verstelbare keuken.

  Safaritenten 4x4p. en 2×6 persoons
  Geniet in één van de 2 kwalitatief hoogwaardige safaritenten van 4 bij 5 meter. Hier treft u een rolstoeltoegankelijke inrichting en kunt u het echte campinggevoel beleven. Op ongeveer 5 meter afstand hebt u een sanitairblok met aangepaste doucheruimtes met douchestoel en een douchestretcher, wastafel en toilet.

  Camping
  Er zijn negen rolstoeltoegankelijke kampeerplaatsen die verspreid over het park liggen. De paden van en naar deze kampeerplaatsen en naar de sanitairblokken zijn rolstoeltoegankelijk (semi-verhard). De sanitairblokken beschikken over aangepaste doucheruimtes met douchestoel en een douchestretcher, wastafel en toilet.

  Daarnaast zijn er diverse kleinere kampeerplaatsen voor tenten, die niet rolstoeltoegankelijk zijn.

  Groepen
  l’Accolade Oléron heeft een groepsgebouw dat centraal op het terrein staat. Het biedt ruimte aan 19 mensen, waarvan maximaal 10 met een rolstoel. Er zijn vijf aangepaste tweepersoons slaapkamers met hoog-laag bedden. Elke kamer heeft een eigen douche en wc ruimte. De doorgang van de slaapkamer naar de doucheruimte is minimaal 100 cm. Verder is er één tweepersoons slaapkamer, één driepersoons- en één vierpersoonsslaapkamer voor de begeleiders met ieder een eigen douche ruimte en toilet. Voor het groepsgebouw is een ruim terras met een lange zitbank. Daardoor is er voor het gebouw een stuk “eigen” terrein.

  Bij de huur van het groepsgebouw hoort het medegebruik van de recreatieruimte. Dit gebouw ligt vlak bij het slaapgebouw. De avondmaaltijd wordt geserveerd in de recreatieruimte of op één van de centrale terrassen die bij deze recreatieruimte gelegen zijn. Voor ontbijt en lunch worden aparte afspraken gemaakt met de groep. Op deze terrassen zijn twee vuurplaatsen waar de groep ’s avonds een vuur kan stoken of een barbecue kan organiseren.

  Van alle voorzieningen zoals het zwembad, het amfitheater en de hulpmiddelen kan de groep gebruik maken.

  ’Accolade is geopend van mei tot en met september. De huurweek loopt van zondag tot zondag. Deze dag is met name gekozen omdat reizen op zondag op de Franse wegen relatief rustig is, er mag geen vrachtverkeer rijden (uitgezonderd koel- en bloemenwagens). Indien u buiten deze maanden wilt komen is dat op verzoek soms mogelijk.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Wat heeft l’Accolade u te bieden?
  • ruime, aangepaste bungalows
  • goed geoutilleerd, aangepast groepsgebouw
  • aangepaste kampeerplaatsen met sanitair units voor rolstoelgebruikers
  • goed, toegankelijk terrein met natuurlijke begroeiing, met lift voor hogere terrein
  • aangepast en extra verwarmd zwembad met ruimterras met tuinstoelen, tafels, ligstoelen en parasols
  • speeltoestellen voor kinderen met en zonder beperkingen
  • 24 uurs assistentie: Huishoudelijke dagelijkse levensverrichtingen (HDL), Algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), verpleegkundige zorg en ondersteuning van de mantelzorg aan Nederlandstalige gasten


  • wasserette met was- en droogmachine en strijkplank
  • huur mogelijkheid voor laken, hand en theedoeken
  • ondersteuning bij het organiseren van de reis
  • informatie over subsidies voor de vakantie
  • hanteren van betaalbare tarieven
  • Nederlands sprekende beheerder en vrijwilligers
  • ligging in duingebied op 600 m van het strand
  • verharde duinovergang

  l’Accolade Oléron biedt de (Nederlandstalige) gasten assistentie die bestaat uit verpleegkundige hulp, ADL-hulp, HDL-hulp, fysiotherapie en ondersteuning bij bijvoorbeeld het zwemmen, naar het strand gaan of het oppassen van de kinderen. In bijna alle gevallen geven Nederlandse vrijwilligers die over de (wettelijk) vereiste papieren beschikken, de assistentie. Ook zijn er stagiaires die onder begeleiding assistentie geven.

  Op l’Accolade zijn verschillende hulpmiddelen aanwezig zoals:

  • rolstoelen
  • scootmobielen (betaalde service)
  • diverse tilliften (neem uw eigen tilmat mee)
  • doucherolstoelen en douchebrancards
  • aangepaste toiletten
  • hoog-laagbedden (met aangepaste zijhekken en/of incontinentiehoezen)
  • anti-decubitus matrassen
  • aangepaste strandrolstoel en kinderboxen, kinderbedden en kinderdouchestoelen
  • aangepaste fietsen (zoals onze zeer geliefde rolstoelfiets)
  • er een kleine werkplaats voor reparaties van bijvoorbeeld een lekke band van een rolstoel.

  Zonder extra kosten kunt u gebruik maken van de hulpmiddelen. Bij de reservering kunt u opgeven van welke hulpmiddelen u gebruik wenst te maken.

  Wat is er te beleven

  Zee en strand
  Zee en strand is er rondom het eiland volop te vinden. Het dichtstbijzijnde strand is 600 meter van l’Accolade. Deze duinovergang is, net als veel andere duinovergangen op het eiland, aangepast voor rolstoelen zodat je in ieder geval tot aan het strand kunt komen. We hebben een aantal strandrolstoelen op l’Accolade staan waarmee ook op het strand en zelfs in zee kan worden gereden. Het strand is ook in het hoogseizoen redelijk rustig en het is er heerlijk vertoeven. In die periode staat er ook een kleine strandtent waar versnaperingen zijn te verkrijgen.

  Boodschappen
  Het dorpje Domino is op 200 meter loopafstand van l’Accolade. In de zomermaanden is er elke ochtend een markt waar verse vis, vlees en groente verkrijgbaar zijn. In het hoogseizoen zijn er naast deze verse producten ook allerlei bijzonderheden van het eiland te koop. Ook in het voor- en naseizoen is er regelmatig verse groente te koop op deze markt. In het dorpje is een bakker die elke dag vers brood bakt, en in het hoogseizoen is er een hele kleine “supermarkt”. Verder is er een tabakswinkel voor een (Nederlandse) krant, telefoonkaarten, postzegels, rookwaren ed.

  In de hoofdstad van het eiland, St Pierre, op 7 km van Domino, zijn verschillende grote supermarkten en is een gezellige winkelstraat met terrasjes.

  Restaurants
  Ile d’Oléron staat bekend om haar oestercultuur, maar ook andere vissoorten zijn er volop verkrijgbaar.
  Geen zin om zelf te koken? In de restaurants op het eiland staat ‘fruits de mer’ overal op de menukaart. Uiteraard zijn er ook vleesgerechten en/of vegetarische gerechten in de talrijke restaurants te verkrijgen.
  Natuurlijk kun je ook in ons eigen restaurant op het gezellige terras dineren. Vakkundige koks slagen er iedere avond weer in om een heerlijk 3-gangenmenu te presenteren. Het menu wordt aan het begin van de week bekend gemaakt.

  Bezienswaardigheden
  Het eiland heeft veel te bieden aan toeristen. De talrijke pittoreske vissersplaatsjes, de oesterkwekerijen en de zondagse markt van Le Chateau met zijn bijzondere sfeer, zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Verder worden op het eiland gedurende het gehele seizoen talrijke ‘brocantes’ (= braderieën) gehouden, waar je de leukste dingen op de kop kunt tikken. Met een beetje geluk kun je ook op een historische markt belanden met oude beroepen en vogeldemonstraties. In het vissersplaatsje La Cotinière is heerlijk ijs te verkrijgen dat u niet mag missen! Klik hier voor meer: bezienswaardigheden

  Fietsen
  Op het hele eiland zijn veel semi verharde fietspaden aangelegd. In Domino, 100 meter vanaf het park, kunt u in de zomermaanden bij een verhuurbedrijf toerfietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes ed. huren. Op L’Accolade hebben we een aantal fietsen, een rolstoelfiets en scootmobielen staan die in bruikleen verstrekt worden.

  Vliegveld
  Op het eiland bij St. Pierre is een klein vliegveldje waarvandaan rondvluchten worden gedaan in zowel een ‘gewoon’ vliegtuig als in een helicopter. De piloten vinden het leuk en zijn er op ingesteld ook mensen met een lichamelijke beperking mee te nemen.

  Strandzeilen
  Bij St. Troyan en Grand Village Plage is een strandzeilclub waar ook voor rolstoelers de mogelijkheid wordt gegeven om deze sport als passagier mee te beleven.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Franse Republiek
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 551.500 km²
  Hoofdstad: Parijs (Paris)
  Inwoneraantal: 65.350.000 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Semi-Presidentiële Republiek
  Hoogste punt: 4.810 m (Mont Blanc)
  Vliegafstand: ca. 1 uur

  Bevolking
  De Fransen zijn wel behulpzaam als je Frans spreekt. Ze kunnen (of willen) bijna geen Engels spreken. En als je iets in het Engels vraagt, dan antwoorden ze in rap Frans. Neem je woordenboekje dus mee en doe moeite om een woordje Frans te spreken. Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten (o.a. Bretons).

  Elektriciteit
  In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

  Eten en drinken
  Er zijn ca. 13.000 eetzaakjes van bistro, brasserie tot restaurant, dus keuze in overvloed. ’s Ochtends eten de Fransen croissants en pains au chocolat. Maar je kunt ook een halve stokbrood (baguette) bestellen. Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

  Flensjes worden hier crêpe genoemd en schijnt de snack te zijn die men op straat eet. Je kunt kiezen uit diverse soorten crêpes zoals bijvoorbeeld een crêpe naturel met suiker. De crêpe wordt op een soort plaat gebakken en daarna vier keer opgevouwen tot een soort frietzak. De prijzen variëren van € 1,50 in een meeneemzaak tot € 5,00 op de terrasjes.

  Geldzaken
  In Frankrijk wordt betaald met de Euro (EUR).
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Frankrijk is onder te verdelen in drie verschillende klimaten. Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Daarnaast hebben het uiterste zuiden en oosten een mediterraan klimaat en de Franse Alpen een hooggebergteklimaat. De winters zijn zacht met in de berggebieden veel sneeuwval. De zomers zijn warm met in het zuidoosten de hoogste temperaturen.

  Reisdocumenten
  U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil met Nederland.

  Vervoer
  In Frankrijk moet u aan de rechterkant van de weg rijden en komen velen tolwegen voor. Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om een alcoholtest in uw voertuig aanwezig te hebben. Deze is o.a. te koop bij de grotere Franse tankstations en supermarkten of bij een Nederlandse ANWB winkel.

  Ligging en reis
  Ile d’Oléron is een eiland voor de westkust van Frankrijk, ongeveer zo groot als Texel, zo’n 150 km boven Bordeaux. Het is in één dag bereikbaar per auto, trein of vliegtuig. U moet rekenen op een reistijd van ± 12 uur inclusief enkele stops om te tanken en te rusten. Onderweg zijn er bij alle tankstations goede aangepaste toiletvoorzieningen. De reis in twee dagen doen is ook mogelijk. U kunt bv een aangepaste kamer huren in de hotelketen Campanile langs de autoroute (er is daar geen h/l bed of tillift).

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies