Menu

Wie zijn wij ?

Wij zijn een stichting met ideële doelstellingen. Geen commercieel bedrijf. Veel reisorganisaties willen winst maken, maar wij niet.
Omdat wij er alleen op zijn gericht om u een onvergetelijke vakantie of dag te bezorgen, loopt er een aanvraag voor de ANBI status: Algemeen Nut Beogende Instelling.

Onze doelstellingen zijn:

 • Het adviseren, creëren en organiseren van vakantiemogelijkheden en vakantielocaties voor mensen met beperkingen en hun reisgenoten.
 • Het (doen) adviseren, creëren en organiseren van vakantiemogelijkheden en vakantielocaties voor mensen met beperkingen.
 • Het onder de aandacht brengen van speciale sport- en ontspanningsmogelijkheden voor mensen met een beperking en de gezondheid bevorderende invloed van deze activiteiten.
 • Het ontwikkelen, realiseren en onder de aandacht brengen van gebruiksaanpassingen en hulpmiddelen voor mensen met beperkingen om hun vakantie aangenamer te maken.
 • Het bevorderen van en inzicht geven in de vakantie- en reismogelijkheden die er zijn voor mensen met een beperking. Hiermee willen we hun functioneren verbeteren voor, tijdens en na de vakantiereis of dagje uit.
 • Mensen met een beperking werkzaamheden laten uitvoeren, binnen de visie van de Stichting.

Wat dat betekent:

 • We zoeken naar wegen om mensen met beperkingen of ouderen een leuke dag of vakantie te geven en vinden wegen om obstakels daarbij op te ruimen. We vinden oplossingen om om-te-gaan met de handicap, maak geven ook praktische tips voor vervoer van hulpmiddelen of hoe de vakantie gesubsidieerd kan worden;
  Onze kennis van de Europese en Internationale wetgeving over reizen van mensen met een beperking zal u zeker van pas komen;
 • Ook organiseren we contactdagen en -weekenden voor mensen met een beperking om met elkaar informatie en ervaringen uit te wisselen.
 • We benaderen fondsen om ons werk mogelijk te maken en het nog beter te doen. We organiseren daarvoor activiteiten, geld-inzamelingen en bijeenkomsten.
  Over onze financiële insteek: Het gaat bij onze Stichting niet om bedrijfswinst, maar om u te helpen met alles wat er nodig is om u een onvergetelijke dag-uit of vakantie te bezorgen.
 • We proberen voor u te bemiddelen om de prijs van een vakantie zo laag mogelijk te houden. We vragen geen commerciële tarieven voor onze bemiddeling. Waar mogelijk maken we gebruik van uw recht op compensatie via het Zorgkantoor, de Ziektekostenverzekering, Gemeentelijke instellingen of andere fondsen. De stichting mag alleen dan winst maken als het wordt ingezet voor onze ideële doelstelling en zal nooit een commercieel doel hebben.

Met wie proberen wij dit mogelijk te maken?
Wij hebben de integriteit van de mensen die ons helpen onze doelen te bereiken hoog in het vaandel staan. We willen mensen helpen vanuit betrokkenheid, Wij hebben de integriteit van de mensen die ons helpen onze doelen te bereiken hoog in het vaandel staan. We willen mensen helpen vanuit betrokkenheid, ongeacht hun achtergrond, kleur, sexe of beperking.

Ons bestuur bestaat uit drie onafhankelijke personen zonder familie/zakelijke band anders dan vriendschap.
De bestuursleden worden niet betaald voor hun bestuurlijke werkzaamheden, maar mogen wel een onkostenvergoeding krijgen:


Sjaak Lindenberg,
De inititator en creatieve geest van onze Stichting. Met zijn betrokken inspanningen, zijn ervaring met handicaps in de familie, met zijn achtergrond en doorzettingsvermogen hebben al heel veel mensen genoten van een heerlijke vakantie ongeacht hun beperking. Als voorzitter verrast hij het bestuur met steeds nieuwe ideeën.


Charles Steffens,
Onze penningmeester, met veel kennis van coachen / begeleiden van mensen met een autistische beperking geeft ook duikersopleidingen voor mensen met een handicap. Hij zorgt er voor dat we onze financiën transparant en verantwoord inzetten en aan derden kunnen verantwoorden.

Pieter Posthuma,
De secretaris van de stichting. Zelf gehandicapt en afhankelijk van een electrische rolstoel, heeft veel kennis van oplossingen voor beperkingen die neurologische ziekten (zoals MS) met zich meebrengen. Zijn zoon met een zware lichamelijke beperking is al jaren de bron van vele inventieve oplossingen om het leven leuk en vooral aangenaam te maken.

Vrijwilligers
Wij zoeken daarnaast mensen met een beperking om ons op allerlei gebieden te helpen, zodat ze hun inzet beloond zien met uw en onze waardering en soms ook met een andere passende bijdrage.

Birgit Dötsch
Vrijwilligster van de Stichting, zij is ervaren door mensen met een beperking in haar familie. Zij zet zich in het bijzonder in voor het Duitstalige deel van de website en helpt zowel als begeleider en als verpleegkundige.

Michèle Alsbach
Vrijwilligster van de Stichting wonend in Duitsland. Zij is ervaren door mensen met een beperking in haar familie en zij zet zich in het bijzonder in voor de contacten met Duitstalige klanten en accommodaties.

Ron van de Brink
Vrijwilliger van de Stichting wonend in Aruba ervaren door mensen met een beperking in zijn familie, die zich bijzonder inzet voor hulp aan onze gasten in het Caribische gebied.

Peer van Zanten
Vrijwilliger van de Stichting, met de ziekte van Parkinson, die zich bijzonder inzet voor de marketing van de stichting en de Engelstalige vertalingen van de website.

Andrew van Zanten
Vrijwilliger van de Stichting die zich bijzonder inzet voor grafische ontwerpen, zoals de speciale pictogrammen voor de herkenbaarheid van aanpassingen en mogelijkheden van een accommodatie.

Mark Posthuma
Vrijwilliger met meervoudige handicap en gebonden aan een elektrische rolstoel van de Stichting die zich bijzonder inzet om de website beter leesbaar te maken voor mensen zoals hijzelf. Hij heeft praktische ervaring en kennis van het oplossen van beperkingen die hij zelf ervaart om zo mensen te kunnen helpen met hun problemen. Bijvoorbeeld met tilliften, ervaringen met rolstoelen, glijzeilen, irrigatiemiddelen, enz.

Joke Lam
Vrijwilliger met handicap en gebonden aan een elektrische rolstoel die zich bijzonder inzet voor managen en de programmering van pagina’s op de website.

Challenge Resorts & Travel is een handelsnaam van de Stichting ‘Breaking Bounderies Foundation’, opgericht in 2005.
Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 28105474.

U kunt ons op afspraak bezoeken op ons magazijn Julianalaan 45, 2215HA Voorhout, kantoor op Steinerbos 22, 2234 JN in Hoofddorp en in Nieuw Unicum kamer 4004 op Zandvoortselaan 165, 2042XK Zandvoort. Rustpauze in Zandvoort zijn tussen 13:00 en 15:00 uur.

Postadres:
Julianalaan 45, 2215HA Voorhout

kantooradres:
Steinerbos 22, 2234JN Hoofddorp

T +31 717 504 886 Kantoor E info@challengeresorts.org
M +31 624 606 269 (NL) I  www.challengeresorts.org
M +49 260 7795 4900 (DE)

Verder zijn wij ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met nummer 61042277 voor stichting Aangepaste Reizen en Vakanties voor Gehandicapten. Op het zelfde adres voeren wij ook de nog de in ontwikkeling zijnde website Rolstoelvakanties.travel.

Contact

Telefonische aanvraag:
maandag – vrijdag
09:00 – 21:00 uur
of bel mij terug ….

Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
Een moment geduld aub.

Bellen in België: 03 808 1264
Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
Bellen in Nederland: 071 750 4886
0624 606 269

Email:
info@challengeresorts.org

Onze missie

Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

HIER STAAN WIJ VOOR

 • Begeleiding van begin tot eind
 • Voordelige tarieven
 • Barrièrevrije vakanties
 • Accommodaties met thuiszorg,
  hulp- of mobiliteitsmiddelen
 • Avontuurlijke excursies