Menu

Goslar, Hotel Residentie Schwiecheldthaus

Goslar, Hotel Residentie Schwiecheldthaus
Het hotel ligt in het midden van de aantrekkelijke oude binnenstad van Goslar, slechts 100 meters af van het marktplein. In het mooie hotel vindt u een bijzondere sfeer. Historische gebouwen gecombineerd met moderne architectuur naar een stijlvolle mix met oude muur- en plafondschilderijen uit de 16e eeuw. Voor uw deur beleeft u de levendige binnenstad. In het mooie atrium van het hotel vindt u ontspanning en rust.

Hier kunt u genieten van een paar dagen met rust en ontspanning! U zult blij zijn met de vriendelijkheid en de attente service van het personeel en de bijzondere uitstraling van het hotel.

  De appartementen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.
  Sommige bedden zijn voorzien van een onrusthek.
  Verschillende hulpmiddelen kunnen gratis van het hotel verkregen worden.

  Vakantie & Zorg
  zijn in het Hotel Schwiecheldthaus ideaal met elkaar te verbinden – u kunt altijd genieten van de speciale dienst van het bekwame en vriendelijke personeel. Iedereen is er op voorbereid om met gasten met een handicap competent om te gaan.
  Het hotel heeft – exclusief voor de gasten en bewoners – een ambulante zorgdienst in huis en is naar behoefte 24 uur met gekwalificeerd personeel voor u ter plaatse.

  Zorghotel Plus
  U heeft een ziekte goed doorstaan maar nog een paar dagen hulp en ondersteuning nodig voordat u weer verder gaat met het dagelijks leven? Dan zult u profiteren van ons aanbod om bij ons in het hotel te ontspannen.
  Laat u lekker verwennen! De ambulante zorgdienst in huis kan op dit moment de benodigde zorg, afhankelijk van inspanning en gemaakte aanvullende overeenkomsten, uitvoeren volgens de huidige prijs lijst “Ambulante Pflege”, de verpleegprijzen ter plaatse. Uw kosten kunt u, als u een actuele artsenverklaring heeft, terughalen via uw ziektekostenverzekering,. In de residentie is het gekwalificeerd personeel 24 uur beschikbaar.

  Gastenappartementen met:

  Restaurant
  In het stijlvol ingerichte restaurant kunt u kiezen tussen 3 dagelijks veranderende lunch menu’s.
  De chef-kok bereid met verse ingrediënten een gevarieerde en gezonde voeding.
  Individuele menu’s kunt u persoonlijk bespreken met het personeel van het restaurant.
  Zij gaan deze dan bereiden voor de gewenste tijd en volgens uw wensen.
  Beschikbaar in het hotel zonder extrakosten:
   • Onrusthek
   • Zorgbed-frame
   • Lift
   • Douchestoelen en –krukjes
   • Armsteunen (hoogte 70cm)

   Zorg in het hotel:

   • Prijzen volgens de actuele prijs lijst catalogus “Ambulante Pflege”, Neder-Saksen AMBU- na SGB XI

   Hulpmiddelen, verbonden met extra kosten: (levering en pick-up: € 20,–)
    • Zorgbed € 2 /dag, reiniging € 25, matras € 99, levering/pick-up € 125
    • Personenlift € 10/dag
    • Toiletstoel € 30 /week, emmer/bril € 60
    • Toiletverhoger € 25
    • Rollator € 20/week
    • Rolstoel € 35/week, zitkussen € 15/week
    • Scootmobiel € 175/week
    • Traagschuim-matras (Anti-decubitus-matras) € 1/dag, reiniging € 80
    • Wisseldruk-matras (Anti-decubitus-matras) € 1/dag, reiniging € 80


    De National Park Harz, een natuurbeleving met heel veel mogelijkheden voor mensen met en zonder mobiliteitsbeperking
    Zelfs met een mobiliteitsbeperking kunt u het nationaal park verkennen. Hiervoor zijn wij u graag van dienst voor meer informatie over beschikbare mogelijkheden in deze regio.

    Op vier of meer wielen op de Brocken
    Rolstoelgebruikers kunnen van mei tot oktober vooruitkomen op de Brocken met de Harz smalspoor spoorweg. Dit gaat vanuit Wernigerode of Drie Annen Hohne. Met de stoomlocomotief passeert u het Goethe Moor en doorgaat de Brocken oerbos. Om technische redenen moet u zich drie dagen voorafgaand aanmelden bij: De Harz smalspoor spoorweg (Tel. 0049-3943 5580). Op de top bent u van harte welkom in het rolstoelvriendelijke Brockenhaus. Echter tussen het station van de Brocken en het Brockenhuis moet u een helling overwinnen. De tuin van de Brocken kan deels ook met de rolstoel ervaren worden. In de videofilm “Een zware brokken voor rolstoelgebruikers”, kunt u deelnemen aan een tour van een rolstoelgebruiker over de Brocken.

    Met de bus in de bossen rond Bad Harzburg
    In Bad Harzburg nodigt het “Haus der Natur” mensen met een handicap uit in een tentoonstelling vol inzichten, ontdekkingen en meedoe-stations. Het huis heeft een rolstoelvriendelijke toilet. Met de bus”Der Grüne Harzer” (KVG lijn 875, voor groepen vanaf 20 personen is voorafgaand een aanmelding nodig) kunt u van de bushalte “Berliner Platz”, vanaf april tot midden november, starten tot een tour door de heerlijke beukenbos van de natuurpark (begeleidpersoon nodig voor de instap). Met deze buslijn bereikt u de nationaal park bosrestaurants Molkenhaus en Rabenklippe en het lynx showterrein.

    Barrièrevrije uitzicht op de Brocken
    Het einde van het korte barrièrevrije pad, tussen Altenau en Torfhaus, beloont u met een prachtig uitzicht op de Brocken. Twee gehandicapte parkeerplaatsen bevinden zich direct bij het begin van het pad de “Stichweg”. Voor meer informatie kunt u terecht bij de bevoegde nationaal park hoofdboswachter: Tel. 00495382321. Vervolgens moet u het nieuwe nationaal park bezoekerscentrum Torfhaus (barrièrevrije tentoonstelling en gehandicaptentoilet) bezoeken. Op een multimediale reis kunt u Goethe en Heine begeleiden bij hun wandelingen in het gebied van de Brocken.

    Mobiel rondom Sankt Andreasberg
    Ook vlakbij Sankt Andreasberg lokken verschillende mogelijkheden. In het nationaal park huis van Sankt Andreasberg ontvangt u spannende informatie over de geologie, de gevolgen van de mijnbouw en de huidige boswildernis (gehandicapten toilet). Het nationaal park bosrestaurant Rehberger Grabenhaus, tussen Sankt Andreasberg en Sonnenberg, is toegankelijk via een rolstoeltoegankelijke pad. Maar u moet hierbij wel rekening houden met een korte klim. Maar dan kunt u heel veel ervaren over de nationaal park Harz en het erfgoed van de historische Rehberger Graben. In de omgeving van het Rehberger Grabenhaus heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Oder.

    Barrièrevrije observatie van wilde dieren
    In het bos dieren observeren op eigen gelegenheid is niet makkelijk. Vanaf de parkeerplaats in Oderhaus, een gedeelte van Sankt Andreasberg, bereikt u over een rolstoelvriendelijke weg van 1,5 km het barrièrevrije wilde dier observatie station in de vallei van de Oder. U moet wel rust en tijd nemen, omdat de dieren hier niet op bestelling aanwezig zijn. In de herfstmaanden vinden ook begeleide wandelingen naar het station plaats.

    Vervolgens lokt een inkeer in de nationaal park bosrestaurant Rinderstall. Volg het rolstoelvriendelijke pad ongeveer 1 km (de ruimte voor de gasten is te bereiken via vier traptreden, geen gehandicapten toilet).

    Onderweg in de regio Ilsenburg en Drei Annen Hohne
    Een lage vloer bus met extra oprit, de zogenaamde “Ilse Taler”, rijdt van mei tot oktober op dinsdag, donderdag en zaterdag. Hij gaat twee keer per dag van Wernigerode via Ilsenburg door het nationaal park gebied naar Drei Annen Hohne. Groepen gelieve van te voren aanmelden (tel. 00493943 564-0). Op weg daar naartoe stopt hij bij de nationaal park bos restaurants Plessenburg de Steinerne Renne alsmede bij het natuurbelevenis center HohneHof. Het huis is barrièrevrij (met een aangepast toilet).

    Contact

    Telefonische aanvraag:
    maandag – vrijdag
    09:00 – 21:00 uur
    of bel mij terug ….

    Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
    Een moment geduld aub.

    Bellen in België: 03 808 1264
    Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
    Bellen in Nederland: 071 750 4886
    0624 606 269

    Email:
    info@challengeresorts.org

    Onze missie

    Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

    HIER STAAN WIJ VOOR

    • Begeleiding van begin tot eind
    • Voordelige tarieven
    • Barrièrevrije vakanties
    • Accommodaties met thuiszorg,
     hulp- of mobiliteitsmiddelen
    • Avontuurlijke excursies