Menu

Ervaringen van onze gasten uit NL, BE, DE, IT, IE, GB, AT en FR

27 aug 2016, Verslag vakantie Mallorca van 20 t/m 27 april 016

Genieten op Mallorca In augustus waren wij op het eiland Mallorca in het badplaatsje Cala Bona, in hotel Cap de Mar. Het kleine hotel ligt aan een gezellige en levendige boulevard met winkeltjes, restaurantjes en bars. En op een letterlijke steenworp van het strand.

Het hotel, maar ook het grootste deel van het dorpje en het strand, zijn prima rolstoel toegankelijk. Het hotel ligt aan de oostkant van het eiland en het vliegveld aan de westkant, dus er is een transfer van ruim 1 uur. Maar die werd prima verzorgd door een rolstoelbus.

Wij hadden een rustig verblijf in het hotel met goed eten. Er is een aardig zwembadje, met eromheen prima ligstoelen. Klein is de lift, waar net een rolstoel in past en geen elektrische rolstoel of scootmobiel. Het appartement op de 4e verdieping is prima uitgerust, maar niet zeer groot, in de slaapkamer is bijvoorbeeld niet echt ruimte voor een hooglaagbed en een gewoon bed. De badkamer is groot en heeft een ruime inrijdouche.

De begeleiding vanuit Challenge was (wederom) voortreffelijk. De informatie vooraf, de service bij de boeking en de attente en voortvarende beantwoording van alle vragen vooraf aan en tijdens de vakantie. Toen we door omstandigheden eerder naar huis moesten, regelden Sjaak Lindenberg en zijn mensen dat binnen 1 uur! Fijn om te reizen met een organisatie als Challenge, die de zorg voor de (gehandicapte) klant zo hoog in het vaandel heeft! Enne, 24 uur per dag!

Vriendelijke groet, Yves Vermeulen

Bussum, 30 mei 2016, Verslag vakantie Benidorm van 15 t/m 30 april 016

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Mieke van Loenen (69 jaar). Helaas ben ik gebonden aan een elektrische- of handbewogenroelstoel. Vervelend, maar ik heb het geaccepteerd en kijk wat ik wel kan en niet andersom.

Begin dit jaar ben ik nogal ziek geweest en wilde er gewoon even uit. Naar Benidorm omdat het klimaat daar goed is en bovendien zeer rolstoelvriendelijk. Ook heb ik daar in de buurt vrienden wonen waar ik helaas niet meer kan verblijven vanwege de trappen die ik niet meer op kan.

Op internet ben ik toen eens gaan kijken welke reisbureaus er zijn voor mindervaliden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Challenge Resorts & Travel. Het contact was meteen goed met de heer Lindenberg. Heb hem verteld wat mijn wensen waren. Geen groepsreis, geen zorghotel maar wel en hotel waar de mogelijkheden waren voor een elektrische rolstoel. Waarom alleen? Ik wil zo lang mogelijk afhankelijk blijven en niet alle ellende over me heen krijgen van anderen.

De afmetingen wijken nogal af dan gewone deuren en ik wilde graag dicht bij brand en centrum verblijven. CR&T is voor me op zoek gegaan en had een hotel gevonden waar de voorzieningen waren die ik nodig had.

Toen is de molen gaan draaien, want er komt toch heel wat voor kijken om dit alleen te gaan doen. De heer Lindenberg had allerlei adviezen voor me. Verzekeringen voor de stoelen, extra ziektekostenverzekering etc.. Ook moest de elektrische rolstoel in het ruim van het vliegtuig. Dit houdt dan in dat deze ingeklapt en verpakt moet worden. Kreeg keurig fotoafbeeldingen toegestuurd hoe dit moest. De monteur laten komen en ik heb met mijn telefoon gefilmd hoe dit precies moest.

De kinderen waren in het begin niet zo enthousiast maar toen zij zagen wat voor adviezen had gekregen en dat CR&T alles keurig regelden, waren zij gerust gesteld. Vervoer, verzekeringen etc. werden keurig geregeld en zij staan bovendien 24 uur per dag paraat. Ook heb ik een mond en als er iets is, kan ik het ook vaak zelf op lossen of vragen. Maar het idee dat CR&T 24 uur per dag bereikbaar was, was een geruststelling.

In Benidorm heb je een speciaal gedeelte op het strand voor mindervaliden. Daar word je met alles geholpen en ik ben na 12 jaar, met hulp van een lifeguard, weer de zee in geweest. Zij hebben speciale aanpassingen om dit mogelijk te maken. Het was fantastisch!

In het hotel waren de mensen ook behulpzaam en zo kan je dan toch alleen met je beperkingen op vakantie. Mede door CR&T is dit mogelijk gemaakt en zou U ook zo iets willen doen dan raad ik U dit bureau aan.

Ik ben daar echt weer opgeknapt en dat was de bedoeling.

Wees niet bang, gewoon doen en geniet van de dingen die je nog wel kan en niet andersom.

Vriendelijke groeten, Mieke van Loenen

Een review van onze vakantie op Mallorce van 14 tot 24 mei 2016.

Wij waren in hotel Cap de Mar in CalaBona, Mallorca en hebben daar een fantastische vakantie gehad. Een goed hotel met, voor mij voldoende aanpassingen. De toegankelijkheid van het hotel is ook voldoende. De rolstoel paste net in de lift, de scootmobiel niet. Als je een grote rolstoel hebt zijn de aanpassing waarschijnlijk onvoldoende.

Cala Bona is een gezellig, klein toeristenoord. Het naastgelegen Calla Millor is aanzienlijk drukker en goed te belopen. Dus je hebt de keuze druk en heel druk.

Na minder positieve ervaringen met andere organisaties zijn we bij toeval in contact gekomen met Sjaak Lindeberg van ‘Challenge resorts en travel’. Inmiddels reizen we al weer een aantal jaren via ‘CR&T’ tot heden is alles perfect geregeld. Meestal naar Spanje (Mallorca, Canarische eilanden of vaste land). Vluchten, hotel, transfer, scootmobiel huur, e.d.is steeds goed in orde geweest en vragen of opmerkingen zijn steeds direct en adequaat beantwoord, ook tijdens de reis.

Kortom, voor ons een vertrouwd adres en we hopen nog vele jaren van de diensten van ‘Challenge resorts en travel’ gebruik te mogen maken.

Op vakantie naar Aruba, zouden we dat ooit gaan doen en vooral kunnen doen? Al vaak over gesproken omdat de broer van mijn man Bart daar woont. Wat hebben we daar? Zon, zee, strand……. en dan met de rolstoel?

Nu hoeven we ons dit niet meer af te vragen want we zijn naar Aruba geweest en het was geweldig en alles is mogelijk, super om dat te hebben mogen ervaren. Met zijn viertjes, Bart die MS heeft, ikzelf een dwarslaesie, en onze twee lieve zonen van 10 en 5 jaar. Bart zijn broer trouwde op 8 juni en daarom zeiden we tegen elkaar als we het doen moeten we het nu doen, een bruiloft, je broer zien en natuurlijk gewoon een heerlijke vakantie. Een hele belevenis ook voor de kinderen!

Heel belangrijk was voor ons dat we na veel uitzoeken en regelen en de moed al bijna op te hebben gegeven bij Sjaak Lindenberg van Challenge Resorts terecht kwamen. Door zijn enthousiasme, inzet, hulp en persoonlijke begeleiding zijn we op 3 juni vertrokken naar Aruba. Alles tot in de puntjes geregeld! Op Schiphol hartelijk ontvangen en later ingecheckt, echt heel bijzonder dat het zo persoonlijk was.

De vlucht ging goed, perfecte service van KLM. Na zo’n 9 uur vliegen kwamen we aan op Aruba en werden we hartelijk ontvangen door de familie en Irene van Challenge Resorts die we indien nodig konden bellen en zorgde voor de thuiszorg. Met de rolstoel taxi zijn we naar het Holiday Inn hotel gegaan. De aangepaste kamer voor vier personen was er helaas niet.Deze waren ze nog aan het bouwen. Uiteindelijk hebben we een twee persoonskamer gekregen met een mega kingsize bed, extra bed erbij geplaatst en een prima aangepaste badkamer. Het was door de beperkte ruimte in de kamer soms wat behelpen maar door de bereidwillige en attente hulp van de medewerkers van het hotel hebben we ons uiteindelijk prima weten te redden.

Aruba is een geweldig eiland en mooier dan ik dacht. Veel zon, warm maar door het windje goed vol te houden. Steeds als ik eraan terugdenk, en dat is regelmatig, zie ik de gekleurde huisjes die niet op een rijtje staan maar gezellig door elkaar, de winkeltjes langs de weg, de cactussen, de mooie roze bloemen, fietsers gewoon op de weg, een geit op het trottoir. Iedereen is relaxt en zeer behulpzaam. Haast en moeten kennen ze daar niet zo, dus geduld en alles komt goed.

Qua vervoer rijden er taxi’s en rolstoelbussen. Deze rijden door de week maar op zondag niet alleen als je van te voren reserveert zover wij begrepen hebben. Wij hadden het geluk dat de broer van Bart een Chevrolet pick up heeft en ons regelmatig kwam ophalen om ergens naar toe te gaan. Wij in de auto en de stoelen achter in de bak. Dit scheelt niet alleen in de kosten maar je kunt ook meer zien. Vaak zit je in de rolstoeltaxi net te hoog om naar buiten te kijken. Verder zijn er maar op sommige stukken in het toeristische gedeelte fietspaden. In het binnenland zie je die zo wie zo niet! Dus een eventuele handbike meenemen is niet echt functioneel.

We hebben veel leuke dingen gedaan. We zijn naar de vlindertuin geweest waar ons nichtje werkte, we hebben een route langs de boulevard gelopen die helemaal rolstoeltoegankelijk was. We hebben met onze schoonzus die op Aruba is geboren een eilandtour gedaan, daardoor kwamen we op plekjes waar je met de rolstoelbus niet zou kunnen komen. Langs Palm Beach, Baby Beach, Natural Bridge, maar vooral in de dorpjes wist ze waar de leuke tentjes waren en bijzondere details die het eiland zo bijzonder maken. Tijdens deze tour hebben we ook de struisvogelboerderij bezocht.De laatste dag zijn we nog met een catamaran mee geweest waar ook wij op konden met de rolstoel. Ook hier waren ze zeer behulpzaam en namen de kinderen mee om te snorkelen en de kleinste in een grote zwemband, geen enkel probleem.

En dan niet te vergeten de gezellige restaurantjes. Eten bij zonsondergang, bij Moonba met de rolstoel op het strand gegeten, mensen dansen op het strand, live muziek, helemaal super! Een aanrader als je van vis houdt is restaurant Zeerover, dit is in het binnenland, hier komt de vangst binnen, wordt de vis vers klaargemaakt en spelen de mannen van de plaatselijke bevolking een potje biljart, zeer sfeervol.

En om niet te vergeten was er natuurlijk de bruiloft in het stadhuis van Oranjestad, drankje in het Wilhelminapark, buffet bij Renaissance en ‘s avond groot feest bij hen thuis in Paradera. Geweldig dat we hier bij konden zijn!!!

Aruba is one happy eiland en wat het voor ons denk ik extra mooi heeft gemaakt is de combinatie van het levendige toeristische bij het hotel, het zwembad, de zee, muziek, cocktails en daartegen over de rust van het binnenland, het lokale en de nabijheid van lieve familie, gezellig bij hen thuis te kunnen zijn.

Voor ons was het een reis om nooit te vergeten en wij gaan zeker nog eens terug! Er is veel mogelijk dus als Aruba u aanspreekt, twijfel niet maar neem contact op met Challenge Resorts, u zult er geen spijt van krijgen het is echt geweldig!!!

Lieve groet, Bart, Cocky, Pim en Wik

Ik ben goed aangekomen in Bonaire, maar wel heel vermoeiend. Het was ruim 3.u30 toen ik mijn bed kon opzoeken. (Ned.tijd) Op Bonaire halen ze de mensen in een rolstoel wel op een hele speciale manier uit het vliegtuig, je wordt in een rolstoel vastgesnoerd en dan dragen twee sterke mannen je de trap af naar beneden. Heel apart, ze hebben er geen slurf, vandaar. Jammer dat het donker was anders had ik er een foto van laten maken. Nog bedankt voor uw hulp bij het inchecken op Schiphol.

Zonnige vakantiegroeten vanaf Bonaire, Addie

VERSLAG VAN EEN GEWELDIGE REIS NAAR LOS CRISTIANOS OP TENERIFE.

Na een heel moeizame tijd wat betreft de gezondheid van mijn man had ik de moed opgegeven ooit nog samen op vakantie te gaan. We maakten altijd heerlijke reizen in Europa ; vanwege zijn handicap gingen we altijd met de eigen auto, mijn man reed overal heen en was dan blij de auto bij zich te hebben. Ook maakten we af en toe een reisje met de bus. Omdat de gezondheid sinds vorig jaar verslechterde was reizen dus niet meer aan de orde, dacht ik.

Omdat het voor een mantelzorger ook een extra belasting is en de boog niet altijd gespannen kan blijven, kwam ik via zoeken op internet terecht bij www.challengeresorts.org. Ik raakte in contact met Sjaak Lindenberg van reisorganisatie Challenge Resorts & Travel. Een zeer plezierig contact. Er was een mooie reis te maken naar Tenerife naar Mar Y Sol, een zorghotel in Los Cristianos. We zouden dan uiteindelijk voor de 2e keer in ons leven moeten gaan vliegen. En dat was wel een stap. Maar zoals dhr. Lindenberg ons beloofde gebeurde: het werd een geweldige reis , begeleid van ons huis, op Schiphol, in het vliegtuig, op het vliegveld van Tenerife , naar het hotel. [En dat ook terug!]

En daar was een prachtig hotel met appartementen, 3 zwembaden, waarvan 1 van 32 graden. In het appartement stond de bestelde scootmobiel klaar. Het hele hotel was rolstoeltoegankelijk. Mijn man heeft elke dag kunnen zwemmen, soms 2 uur lang. Er was een lift om in en uit het zwembad te komen, heerlijke bubbels en douches en uitermate geschikt voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Heerlijke buffetten waar iedereen, ook de mindervaliden, zelf langs konden gaan om een heerlijke maaltijd uit te zoeken. Allerlei andere zaken werden geregeld zoals thuiszorg, allerlei therapieën, bv. Fysiotherapie, gratis vervoer met een rolstoelbus naar een rolstoelstrand, duiken voor iedereen, golfen , uitstapjes met een rolstoelbus naar verschillende plekken op het mooie eiland.

En dan vlakbij de lange geheel rolstoeltoegankelijke boulevard met gezellige winkeltjes en terrasjes. Helemaal met het geweldig mooie weer van zo’n 25 graden en als resultaat een man die zijn spieren weer beter kan gebruiken geeft mij de stimulans om dit verslag te schrijven voor een ieder die ook in een dergelijke situatie verkeert. Mijn advies: kijk op de site en neem contact op met Challenge Resorts & Travel om u te laten voorlichten. Ik hoop dat wij nog een keertje naar dit paradijsje kunnen gaan . Misschien kom ik u daar ook tegen!

Met vriendelijke groet,

Tiny Opdam.

Reisverslag Londen (Engeland)

Vrijdag 10 mei Vanochtend zijn we met de mannen vertrokken naar Londen. De reis ging vanaf  Waalwijk naar Calais om van daaruit met de autotrein naar Folkestone te reizen en daarna op naar Londen. In Londen was het een flinke zoektocht maar dankzij een aardige cabdriver hebben we het gevonden. Bij aankomst bleken we in een mooi hotel te verblijven. ’s Avonds kwamen 2 dames van de door Challenge Resorts geregelde thuiszorg mij en mijn vader assisteren om mij in bed te leggen.

Zaterdag 11 mei Vandaag sightseeing Londen. Eerst opstaan en daarna een lekker Engels ontbijtje. Op loopafstand van het hotel hebben we een aantal bezienswaardigheden bezocht. Eerst liepen we door het mooie Hyde Park om van daaruit o.a. Buckingham Palace (erg mooi), Picadilly Circus en Oxford Street te bezichtigen. Wat is Londen toch onvoorstelbaar mooi en groot. ’s Avonds gedineerd in het hotel en daarna het bed in.

Zondag 12 mei Hier is het allemaal om te doen geweest. Vandaag de wedstrijd Fulham-Liverpool! De wedstrijd vond plaats in het pittoreske Craven Cottage een van de oudste stadions van Engeland. De Engelse voetbalsfeer blijft uniek ondanks dat de wedstrijd niet zo goed was. Na de wedstrijd nog snel even een Fulham shirtje gekocht. Ik ben zo blij dat ik dit mee heb mogen maken. Na de wedstrijd hebben we op een steenworp afstand van het hotel in een echte Engelse pub fish and chips gegeten samen met een pint natuurlijk. Dat hoort bij the London Experience!

Maandag 13 mei Vandaag weer naar huis. Na een fantastisch weekend moeten we weer afscheid nemen van het magnifieke Londen met zijn behulpzame bewoners. Mede dankzij de hulp van Challenge Resorts hebben we genoten.

Groeten Ward

VAKANTIE NAAR HOCHWALD, IN DE HUNSRUCK

Aangemoedigd door onze verhalen over Challenge Resorts; de accommodaties en goede reisbegeleiding die wij begin dit jaar ondervonden bij onze reis naar Tenerife, gingen mijn broer en schoonzus met ons op reis naar de Moezel, waar Challenge Resorts ons Familiehotel Hochwald had geadviseerd. Zowel mijn broer als ik hebben een partner die gehandicapt is en uit ervaring weet je dan dat weinig hotels echt zijn toegesneden op mensen met een beperking.

We vertrokken 23 september jl. naar het gehucht Horath waar dit grandioos grote familiehotel ligt, op 14 km. van de Moezel, een prachtig gebied in de “fruhherbst”.We reisden met 2 auto’s volgens routes die Sjaak Lindenberg van Challenge Resorts ons had toegestuurd, met aanwijzingen van wegrestaurants met mogelijkheden voor mindervaliden om gebruik te maken van een aangepast toilet.

Wat een schitterend en gezellig hotel, met een 32o binnen –en buitenbad, waar de mindervaliden mbv. een zwembadlift heerlijk konden zwemmen. Volpension, heerlijke buffetten, waar ook rekening werd gehouden met mijn glutenallergie. Heel mooie ,grote kamers, grote badkamer met inloopdouche en zonodig een douchestoel. Alles superschoon. Heel gezellig met ouders, kinderen, grootouders, mindervaliden. Aan alles is gedacht: sportzalen, verschillende zwembaden, kinderopvang en heel aardig behulpzaam personeel.

Kortom wij hebben een heerlijke 14 dagen gehad, met veel moezelwijn omgeven, mooie stenen uit Idar Oberstein, weinig zon, maar de zon in ons hart en toen we thuiskwamen de opmerkingen van de fysiotherapeuten: wat bent u weer opgeknapt! De spieren doen het weer veel beter! Een aanrader voor iedereen die er even uit wil en niet zo ver wil!

Sjaak Lindenberg van Challenge Resorts weer bedankt voor het goede advies namens de beide families Opdam en Vlootman !

Het was een fantastische vakantie!

Hotel Steiger: Zeer aardige behulpzame mensen. De kamer was groot, waardoor ik ook met de elektrische rolstoel goed uit de voeten kon. In het begin van de kamer zat een zeer laag drempeltje, wat geen belemmering was. Naar het balkon zat wel een hoge drempel van ongeveer 5 cm.

De zeer ruime badkamer voldeed uiteindelijk prima. We hebben gewoon het zitje gebruikt wat in de douche aan de muur was bevestigd. Het zitje kwam wat iel over, dus voor zwaardere mensen is het raadzaam om een gewone douchestoel mee te nemen. De toilet had ook maar één beugel aan één kant. Dit was voor mij geen probleem. Dit zie je overigens vaak in het buitenland. Alles zag er keurig uit.

Het hotel had een zeer goede keuken. Het ontbijt en het avondeten was zeer goed verzorgd. Het avondeten bestond meestal uit 4 gangen, waarbij je kon kiezen uit vlees, vegetarisch en vaak vis. Het avondeten was niet duur. Wij moesten meestal voor onze dochter € 14,00  betalen als ze met ons mee at.

Ze hebben 5 aangepaste kamers. Ze hebben ook een aantal appartementen, waaronder één aangepast appartement voor 2 personen, deze hebben we niet gezien. In de kelder was ook een wellnessroom maar daar zijn we niet geweest.

Het enige nadeel was dat je in de lift van het hotel altijd een kwart slag moest draaien. Dit was te doen, omdat ik mijn voetsteunen eraf haalde. Voor iemand met een grote rolstoel is dit lastig, te meer omdat de lift niet echt groot was.

Skischule Neukirchen: Ik had een privétrainer ingehuurd, deze voldeed uitstekend.

De liften: Zeer bekwaam en erg aardig personeel altijd bereidt om te helpen. We hebben van te voren overlegd en hebben besloten om met de handbewogen rolstoel (zonder antikiepwielen) naar de top te gaan. Ik mocht op basis van een kinderkaart naar boven. Voor de lift waren 2 invalidenparkeerplaatsen.

Bergrestaurant: Boven beschikt het bergrestaurant over een goed en groot invalidentoilet. Er lag een oprijplaat om naar het terras te gaan. Daar was ook aardig personeel. Wij hebben buiten het skiën, niets anders ondernomen, dus daar kunnen we niets over zeggen.

Onderweg hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de eurosleutel. Zie www.eurosleutel.nl  Ik zou iedereen aanraden om zo’n sleutel aan te schaffen, zeker ALS JE RICHTING, Duitsland en Oostenrijk op vakantie gaat.

Zou ik daar nogmaals op vakantie gaan? Ja, maar wel b.v. in de zomer. Alles bij elkaar zitski huren, hotel, privétrainer huren etc. is het wel een hele dure vakantie geworden. In Nederland heb je een aantal skiverenigingen of stichtingen waar je mee op een georganiseerde reis kan. Dit is wel een deel goedkoper en veel gemakkelijker.

Hi,

I was back home yesterday from my vacation to Amsterdam. Everything was perfect especially the hotel and the wheelchair.

Amsterdam is absolutely wonderful and I enjoyed very much the city. I hope to use your services again soon.

Thanks Bellini

Dank je voor welkome pakket! Bernadette waardeerde dat heel erg. Tot nu toe is alles goed gegaan ook met de postoel! Bernadette is ook tevreden met het Ibis hotel en ik moet zeggen dat ze hier erg behulpzaam zijn.

Bernadette en Elly

Nog steeds ben ik op zoek naar goede locaties waar zowel mijn man als ikzelf een aantal fijne ontspannende dagen kunnen doorbrengen. Mijn man is al een aantal jaren gehandicapt en als zijn vrouw ben ik degene die met liefde mantelzorg verleent. Voor mijn man is het als patient heerlijk er even tussen uit te zijn en voor mij is het heerlijk om een paar dagen zo onbezorgd mogelijk met hem door te brengen.

Deze keer kwamen we in zorghotel Groot Stokkert bij Wapenveld op de Veluwe. Door een onvoorzien gezeur met de auto, zijn we daar zonder vervoer, maar door onze kinderen er heen gebracht en weer gehaald. Zodoende gingen we niet zoals we gewend zijn de omgeving met de auto verkennen. Maar wat bleek? Voor een klein bedrag werden we door een busje van het hotel naar Epe gebracht en op een afgesproken tijd weer opgehaald en daarna door de vriendelijke  chauffeur via een mooie route over de Veluwe weer naar het hotel gebracht.

En het is een heerlijk hotel, alles gelijkvloers voor rolstoelers, heerlijk eten, ook voor mij met mijn gluten dieet ; een heerlijk zwembad  van 32 o met fysiotherapeut; een grote ruimte voor activiteiten en waar ook anderen allerlei activiteiten kunnen doen onder begeleiding en  waar ik weer eens lekker kon schilderen. Buiten is er ook een fijn bos om te wandelen. Voor de grote kamer en badkamer is een groot terras en alles is gelijkvloers! Het was jammer genoeg een beetje koud, maar we hebben ons geen minuut verveeld. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om je te laten masseren en in de schoonheidssalon je te laten verwennen. Af en toe is er ‘s avonds entertainment, je kunt er biljarten en de mensen die er werken zijn erg vriendelijk . Wij hebben het er fijn gehad en ik hoop er nog weer eens heen te gaan met de eigen auto.

Tiny Opdam

Allereerst hartelijk dank voor de reservatie van het appartement te Ernst > het was gewoonweg super ! Een geweldig mooi gerenoveerd en aangepast appartement, erg goed toegankelijk en vriendelijke uitbaters Bovendien was de locatie heel goed en mooi > zeker voor herhaling vatbaar !

Mvg, Familie De Rop uit Belgie

Naar aanleiding van onze vakantie in het aangepaste vakantiewoning in Normandie, zouden we jullie nog op de hoogte stellen van onze ervaringen.

Het was ons niet helemaal duidelijk waar we de sleutel moesten afhalen maar na een telefoontje met eigenaar was dit snel duidelijk, bij aankomst dachten we als we hier maar binnen kunnen met de rolstoel. De deuren waren maar 80 cm breed en niet zoals eerder was aangegeven 90 cm, de schuifpui naar de tuin was 90 cm maar die kon je buitenom niet bereiken omdat de tuin met hekwerk was afgesloten, de kamers waren voldoende van afmeting maar met een electrische rolstoel, toilet rolstoel en een tillift was het krap bemeten. Vooral met de tillift was het lastig draaien in de hal, maar het is allemaal gelukt. Het hoog-laagbed is ook keurig geleverd.

Wat betreft de extra kosten zijn we toch wel geschrokken eerste opgave hoog-laagbed € 300,00 2 dagen voor vertrek werd dit € 544,00

We hebben een prachtige week gehad met aanpassingen en wat onverwachte zaken, met vriendelijke groet, Heer Pattenier

Intussen ben ik al weer een weekje terug in Belgenlandje van mijn vakantie naar Kreta. Ik kan enkel in superlatieven spreken : het prachtig hotel Eria Resort met zeer gastvriendelijke mensen, boeiende excursies, hypersnelle scooter, mooie zuiderse natuur, lekker eten, heel leuke ontmoetingen gehad, zomers weer (buiten 2 mindere dagen)….

Je herinnert je wellicht dat ik eigenlijk één nacht naar een ander hotel moest versassen. Wel, zelfs dat hoefde niet. Op de valreep konden er 2 andere gasten een kamer delen. Zalig toch hoe iedereen daar met iedereen praatte.

Hartelijk dank alleszins om me deze schitterende vakantie te helpen beleven. Als jullie nog zulke oorden kennen, je weet, ik heb opnieuw de reismicrobe te pakken.

Groeten Pieter

We zijn zaterdag teruggekomen en kunnen je het volgende mededelen:

Fantastische locatie, alles klopte als een bus en iedere afspraak (inclusief halen en brengen) werd stipt uitgevoerd. T.b.v de volgende reis die we gaan ondernemen komen we opnieuw bij jou op het netwerk. Werkelijk perfect !

Groeten, familie Kalden

Wij waren heel tevreden over onze reis naar Mallorca, alles is goed verlopen. Zijn er nog leuke bestemmingen in de maand september beschikbaar? Waar het mooi weer is en toegankelijk voor rolstoelpatiënten?

Mvg, mevrouw Depoortere

Wij zijn inmiddels weer een week thuis van onze vakantie in Mallorca van 6 tot 12 Mei. Zoals belooft vertellen wij graag hoe onze vakantie is geweest.

Wij zijn met z’n vieren ik, mijn vrouw en 2 zoons van 10 en 7 jaar vanaf Rotterdam gevlogen naar Palma de Mallorca op 6 Mei. Wij werden goed geholpen door de mensen van de luchthaven zowel ven Rotterdam als in Palma. Ze overlegden netjes wat ik wel en niet kon met overstappen van de rolstoel naar de vliegtuigstoel en andersom. Wel zaten ik met m’n zoon op de eerste rij en m’n vrouw met de andere zoon op de achterste rij. Ik had met jullie gebeld en op de terugreis zaten we wel bij elkaar voorin. Het telefoontje naar Transavia heeft waarschijnlijk toch geholpen. De volgende keer moeten we dus zorgen dat op tijd de plaatsen gereserveerd worden.

Vervolgens werden we op Palma opgevangen door een taxi chauffeur van een rolstoel bus die bracht ons naar Hotel Safaripark in Sa Coma. Omdat we ’s avonds om 18.30 uur vertrokken kwamen we om 23.15 uur aan in het hotel, waar we vriendelijk werden ontvangen en er stond zelfs nog een tafeltje klaar met een koude maaltijd van broodjes en salade. Dit was erg lekker.

Het geboekte appartement in het all inclusief hotel was ruim en zeer netjes. Er was een mooi ruim balkon die wel met een drempeltje van ca 6 cm te bereiken was. Voor mij geen probleem. De badkamer was ruim genoeg voor een handbewogen rolstoel en goed aangepast. De bedden waren breed (2x 1 meter matrassen) en goed. Onze 2 zoons sliepen de woonkamer op 2 aparte bed banken die overdag niet ingeklapt of weggehaald hoefden te worden. De schoonmaak (5 keer per week) was goed en netjes verzorgd.

Het hotel beschikte over verschillende restaurants en 2 buffet restaurants het eten was goed en netjes verzorgd. Wel is de mei vakantie de beste periode betreft de hoeveelheid gasten. Het hotel was nu 1/3 vol en was rustig in restaurants en zwembad. In de zomerperiode is het wel meer dringen geblazen hebben we begrepen van het personeel. De tillift is het zwembad werkte voor mij prima ik kon iedere dag lekker zwemmen.

Kortom we hebben fijne vakantie gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het verzorgen van deze reis en wij hopen dat er nog meerdere mogen volgen.

Groet familie Honing.

Dat was een vroegertje! Om 8 uur al werden de deelnemers bij de Boog verwelkomd, kregen een gekleurd naamkaartje opgespeld en begon het inladen in de bus. De chauffeuse had er een hele klus aan, maar na ruim een uur vertrokken we dan toch naar Kaageiland. Het werd een touristische tocht want je komt er niet zo maar. Kaageiland is alleen bereikbaar via een pontje die vanuit het zuidelijkste punt van de Haarlemmermeer vertrekt.

In het plaatsje Buitenkaag stond een grote groep vrijwilligers bij de pont ons op te wachten. Voor sommigen van ons een leuk weerzien. Je waant je op het eiland de Kaag echt in een andere wereld als je de pont over bent gegaan… We werden verwelkomt door de plaatselijke verhalenverteller Albert Strijk die ons langs de enorme hallen van de werf en een historisch kerkje naar het bezinningscentrum Stal op de Kaag begeleidde. Daar kregen we een lekker kopje koffie met wat lekkers en werden de dagplannen uit de doeken gedaan. De bewoners en vrijwilligers werden in drie groepen verdeeld en gingen in toerbeurt naar een activiteit. Voor de groene groep betekende dat: Eerst met de geheel rolstoel-aangepaste fluisterboot (“De Kaagervaaring”) en een prachtig gerestaureerde salonboot (“Tante Kee”) het water op. Adriaan, de Stalmeester haalde een accordion tevoorschijn en de gezamenlijk gezongen “Amsterdamse Grachten” galmden over de Kagerplassen. Tussen bewoners en vrijwilligers ontstonden mooie gesprekken en het was prachtig weer. De schipper van de fluisterboot, tevens de molenaar, kon prachtig vertellen over “zijn molen” waar we uiteraard vlak langs voeren.

Rond lunchtijd werden we bij de Stal getrakteerd op aspergesoep en broodjes (aan mensen met een dieet was ook gedacht) en hele verse vruchtensappen. Alle vrijwilligers waren druk in de weer. We zaten heerlijk onder de oude hooischelf, waarover we tijdens de volgende activiteit hoorden en zagen dat deze al op tekeningen van rond de middeleeuwen te zien is. Jan Biemond, gepensioneerd hoogleraar en gepassioneerd auteur van vele boeken over de geschiedenis van het mooie Kager-eiland, liet ons met een presentatie zien wat een bijzonder eiland dit was. Eigenlijk moest hij zichzelf geweld aandoen om het kort te houden, want hij kent zo veel leuke anekdotes over de vroegere bewoners en jawel… ondeugende religeuzen. In de laatste activiteit vertelt verhalenverteller Albert over de meer recente geschiedenis. Hij nam ons mee verder over het eilandje, vertelde hoe Swiebertje (Joop Doderer) en Bromsnor (Lou Geels) beide op dit eiland gewoond hebben en dat ze eigenlijk personages acteerden die leken op de personen zoals ze wérkelijk waren. Na een kort bezoek aan de kaasboerderij (heel lekkere kaas) waar zojuist een kalfje was geboren, terug naar de Stal op de Kaag. Hier werd de dag op de Kaag afgesloten na een afsluitend woordje, een presentje voor de leiding (gemaakt door dagbesteding van Nieuw-Unicum in Zandvoort-Noord) en prachtig accordionspel van levensgenieter en Opperstalmeester Adriaan. Om 17.30 uur zat iedereen weer in de bus en konden we met ons hoofd vol indrukken terug naar Nieuw-Unicum.

Onze vakantie in Sevilla is ondanks schrik bij aankomst rolstoel verbogen toch goed bevallen. De hotelkamer was heel comfortabel en ruim genoeg voor mijn rolstoel. Ook de hulpmiddelen waren deugdelijk. De zorgverlening liet qua communicatie wel te wensen over. Een van de zorgverleners sprak een enkel steekwoord Engels. Het was voor mij lastig uit te leggen hoe ik het graag wilde hebben. Het lijkt mij een goede zaak om nog eens goed te overleggen met het zorgbureau over deze kwestie. Ik verwacht echt geen perfect Engels, maar om goede zorg te kunnen verlenen is enige basiskennis van die taal wel nodig.

Ik heb de zorgkosten op de laatste dag cash voldaan, maar geen rekening gekregen. We hebben er wel om gevraagd. Voor zover wij begrepen zou deze per mail gestuurd worden. Wij hebben ons mailadres achtergelaten. De rekening of ontvangstbewijs hebben wij nog niet ontvangen. Ik heb deze wel nodig voor de zorgverzekeraar. ou jij hier eens naar kunnen informeren?

Tips voor Sevilla-gangers met rolstoel: het centrum van Sevilla en de troitoirs langs de doorgaande wegen zijn goed berijdbaar, de oude stadsbuurten als Triana en Santa Cruz zijn niet goed te doen met een rolstoel: de straatjes zijn smal en geplaveid met grote klinkerstenen. Dit maakt het rijden wat lastig.

De hop-on hop-offbus, waarmee je sightseeing kunt doen is rolstoeltoegankelijk. Trouwens alle openbaar vervoer (bus, tram, metro) heeft een aangepaste instap voor rolstoelen.

Voor de flamencoliefhebbers heb ik de tip: het kleine theatertje Casa de la Memoria is rolstoeltoegankelijk. Wel even van tevoren reserveren, dan wordt ervoor gezorgd dat je binnen kunt komen via de gelijkvloerse zijingang. In het theatertje is dan ruimte gemaakt voor je rolstoel. Het is een klein theatertje (85 zitplaatsen), maar dat maakt het wel heel intiem. Er worden dagelijks 3 voorstellingen gegeven van 1 uur. Ik heb ook veel gehad aan de site http://www.stralendsevilla.nl/, die een speciale pagina heeft voor rolstoelers http://www.stralendsevilla.nl/rolstoelvriendelijk/

Vriendelijke groet,Familie W. Veen

CR&T Wij hebben met onze zorgverlenen nieuwe afspraken gemaakt om voortaan verpleegkundige te sturen die beter in het Engelsetaal beheersen. Bij aankomst op vliegveld Sevilla bleek de ophanging van achterwiel verbogen te zijn. Bij aankomst in hotel is onze hulplijn gebeld een paar uur later is door geregelde monteur het probleem verholpen en de vakantie toch goed begonnen.

Wat een spanning voelde ik de dagen voor het vertrek. De eerste maal vliegen met m’n rolstoel. De eerste maal naar Tenerife. De eerste maal op hotel als rolstoeler. En dat helemaal alleen. Het gaf me wel een veilig gevoel dat CR&T alles tot in de kleinste details voor me organiseerde. Maar toch…

Het viel allemaal reuze mee. Overal werd ik begeleid. Geen moment voelde ik me verloren. Een gevoel van zelfoverwinning overmande me toen de motoren het vliegtuig met volle kracht deden opstijgen. Pas dan kon ik het echt geloven. Ik reisde alleen als rolstoelgebonden mindervalide naar het voor mij toen nog onbekende eiland van de eeuwige lente : Tenerife.

Zou ik gemakkelijk contact kunnen leggen in het aangepaste hotel Mar Y Sol, had ik me wel eens afgevraagd ? Ik had me bezorgd gemaakt om niets. Leuke ontmoetingen kon je in dit vrij grote hotel zoveel én zo weinig hebben als je zelf wilde. Niemand die me scheef bekeek om mijn handicap. En alhoewel het hotel volledig aangepast is aan mindervaliden, lijkt het helemaal niet op een ziekenhuis, revalidatiecentrum…. Ook in de ruime keuze van het buffet kon ik me als “bourgondiër” vinden. Het smaakte me zelfs net iets te goed. Maar die kilo’s kon ik er dan weer laten afvliegen tijdens de aquagym in het verwarmde zwembad of in de sporthal tijdens bvb. het rolstoelbadmintonnen.

En dan waren er natuurlijk de excursies georganiseerd door Lero. De herinnering aan de uitstap naar de vulkaan El Tiede doet me nog steeds wegdromen. Het eilandgevoel vanop die hoogte bij helder weer werkte heel relativerend.

Hoe kan ik anders dan uitkijken naar een tweede vakantie in dit prachtige hotel op Tenerife ?

Groeten Pieter

Tenerife Mar y Sol, (1p.) vakantie met veiligheidsnet en hulp met het houden van afspraken

Allereerst willen we Challenge Resorts & Travel hartelijk bedanken voor de goede zorgen.

Ik heb een fijne vakantie gehad. Hoewel ik niet veel op stap ben geweest, heb ik wel genoten van de excursies naar Santa Cruz & Bodega. Ik heb daar een heerlijk flesje wijn gekocht. Ook de excursie naar Canadas del Teide was leuk. Indrukwekkend om de krater te kunnen bekijken.

Heel graag had ik nog een helikoptervlucht gemaakt, maar helaas kreeg die een onderhoudsbeurt en lukte het niet meer om een vlucht te maken.

Het eten in het hotel was super goed verzorgd. Het ontbrak mij aan niets. Het was ook prettig dat je in het hotel door kon geven wanneer je gewekt wilde worden.

Bij het hotel heb ik heerlijk kunnen zwemmen in lekker warm water. Er werd ook goed toezicht gehouden door een badmeester. Het personeel van het hotel was heel vriendelijk en het was prettig dat zij mij in het Nederlands te woord stonden.

Ook het personeel van Lero was heel vriendelijk. Zij zorgden ervoor dat ik op tijd bij de excursies was. En ook de begeleiding op de terugweg op het vliegveld was super geregeld. Ik hoefde mij nergens zorgen over te maken.

In het hotel waren ook shows, maar omdat ik telkens te laat naar beneden kwam, heb ik daar weinig van mee gekregen. Het was dan al vol dus dan ging ik maar naar mijn kamer. Wel was het leuk dat er een keer live muziek was bij het avondeten. Ik heb daarvan genoten.

Al met al een geslaagde vakantie en nogmaals hartelijk bedankt. Zeker voor de hulp die geboden werd toen bleek dat ik mijn pinpas vergeten was. Geweldig hoe jullie dit hebben opgelost.

Heel hartelijk bedankt.

Met vriendelijke groet, Marcel en Annelous

Hoi Challenge Resorts & Travel,

Als ik in een paar zinnen kan vertellen hoe mijn vakantie was: 1. Je leert ondanks dat je een beperking hebt, dat alles mogelijk heden zijn. Zoals ik heb dit jaar paraglider gedaan. 2. Je komt zekers wel tot rust 3. Je maakt dan weer nieuwe vrienden 4. Gaaf en wouw!!!!!

Mocht je twijfelen over kan mijn elektrische rolstoel wel mee? Ja! dat kan want als je het aan de organisatie overlaat dan komt zeker alles goed En alles word voor je geregeld van a tot z. Dit jaar was het wel mijn eerst keer dat ik met een vriendin op vakantie ging, eerst dacht ik kan het wel en gaat het wel lukken, alles is goed gegaan zelf mijn goede vriendin had een vakantie gevoel. Er lag bij haar geen druk, O! ik moet nog mijn goede vriendin helpen met verzorging zelfs dat kun je aanvragen, ik had het wel beide hand mocht ik een pijn aanval kon krijgen. Dit is zo mooi Challenge Resorts & Travel dat ze dat ook voor je hebben geregeld Dus ouders /verzorgen maakt u niet ongerust alles word door dit organisatie goed geregeld. Ik vind het wel jammer dat mijn vakantie te snel is gegaan en zeker 1 week is te weinig neem dan lekker 2 weken.

Challenge Resorts & Travel dank jullie wel voor jullie mooie inzet. Voorlopig ga ik eerst lekker sparen en dan meld ik mij zeker weer. Groetjes Nagella

Beste medewerkers van Challenge Resorts & Travel,

Graag willen wij onze tevredenheid uitspreken over de reis naar Tenerife. Goed verzorgd, vanaf uw kant en vanaf die van het hotel. Van 20 t/m 27 december 2016 waren wij op vakantie in Hotel Mar y Sol in Los Cristianos op Tenerife. Wij reisden via Challenge Resorts & Travel, een organisatie gespecialiseerd in gehandicaptenreizen en die aangename arrangementen koppelt aan een voortreffelijke, klantgerichte benadering.

Hotel Mar y Sol is speciaal ingericht op gehandicapten. Dat is te zien aan de inrichting van het hotel en de kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Zaken die niet standaard op de kamer zijn, zoals een hooglaagbed en een tweede beugel bij de toilet evenals een doucherolstoel kunnen makkelijk worden geregeld.

Bovendien zit naast het hotel de zorgorganisatie Lero, die desgewenst zorg en ondersteuning kan leveren maar ook materialen heeft en rolstoelen en scootmobielen te huur, voor zeer vriendelijke prijzen.

Er is bovendien een welnesscentrum, dat wel meer de uitstraling heeft van een kliniek dan een mooi verblijf. Bij het zwembad is een tillift waarmee de badmeester gehandicapte gasten in het water kan helpen.

De mensen in het hotel zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Eén kik en alles wordt geregeld. En dan is het verblijf in het Premium Appartement, een groot appartement met een enorm dakterras, zeer aangenaam. De buffets voor ontbijt en diner zijn smakelijk en luxueus.

Al met al kunnen wij én Challenge Resorts & Travels en Hotel Mar y Sol van harte aanraden voor een vakantie voor gehandicapten.

Met vriendelijke groet, Yves G. Vermeulen

Om 6 uur ochtends werd mijn moeder thuis verzorgt en met rolstoel opgehaald. Aansluitend werd ik met mijn scootmobiel thuis opgehaald en naar luchthaven gebracht. We zijn van Rotterdam vertrokken op 18 februari 2015, jammer dat het niet van Amsterdam.

Wegens omboeking luchtvaartmaatschapij omdat er geen begeleiding in de luchthaven kon wezen. We kwamen naar vier en half uur vliegen goed aan. De taxi stond op ons te wachten plm. 20 minuten rijden kwamen aan in het vakantie verblijf.

Paar uur later kwam de bestelde duo scootmobiel aan, welke door de breedte van mijn 95 jarige moeder niet paste en met wat hulp afgemeld werdt. Volgende dag bredere scootmobiel gehuurd dat ging goed. Zijn langs de boulevard gereden was heel mooi en wat gekocht .

Op zondag zijn we naar de markt gereden dat duurde ongeveer een uur wat gekocht op de markt en toen terug wat gegeten, en toen was mijn accu op kon niet meer terug

Scootmobiel laten staan ’s avonds kwam thuis en die heeft mij geholpen.

Volgende dag was mijn moeder ziek en de dokter laten komen en zijn we niet meer weggeweest. De thuiszorg van mijn moeder was erg goed werd gegeven door Nederlandse jongen man.

Op tijd van vertrek weer opgehaald alles goed begeleid ,zaten in het vliegtuig moesten we er uit van wegens verkeerd tanken van brandstof.

Een uur vertraging in Rotterdam op gehaald door Challenge Resorts & Travel, was ik om half twee thuis en mama om 1:45 waar zij in bed geholpen werd. We hebben ontzettend naar ons zin gehad. Met vriendelijke groet, mevrouw Oesterman


Contact

Telefonische aanvraag:
maandag – vrijdag
09:00 – 21:00 uur
of bel mij terug ….

Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
Een moment geduld aub.

Bellen in België: 03 808 1264
Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
Bellen in Nederland: 071 750 4886
0624 606 269

Email:
info@challengeresorts.org

Onze missie

Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
    hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies