Menu

Tenerife aangepaste bungalows / appartementen

Verblijf in een van onze 18 zomervakantie en of overwinter accommodaties in Tenerife

Costa Adeje, Apartementen hotel Isabel**** (5 toegankelijke appartementen, max. 3 volw. of 2+2 kinderen v. 0-12j.) (vertaling volgt)
Ligt op slechts een paar meter afstand van een recreatie gebied, ongeveer 600 meter van de Playa Fañabé en rond 1500 meters tot de rolstoelstrand van Playa de las Américas. Het is een vakantieoord, bedacht en ontworpen met maximaal comfort voor stelletjes, gezinnen, vrienden en voor zonne-, zee- en strandtoerisme (geen rechtstreekse toegang tot het strand met een rolstoel)…

top

Los Cristianos, Spa & Sport hotel Mar y Sol **** (234 accessible rooms, max 1-4 persons)
In het zuidwestelijke deel van het prachtige Canarische eiland Tenerife, in Los Cristianos, ligt het hotel. Het hotel is volledig barrièrevrij gebouwd in een authentieke Spaanse stijl met trapvormige verdiepingen. Hier beleeft u een heerlijke en levendige vakantie voor alle gasten, met of zonder handicap, in een omgeving zonder drempels. Het resort heeft 234 rolstoelkamers, ….

top

Playa de las Américas, Appartementenhotel Parque La Paz *** (13 aangepasteappartementen op beganegrond voor max 4 volwassenen)
Dit appartementenhotel ligt in een rustig deel van Playa de las Américas, een stadje in de nabijheid van het voormalig vissersdorp Los Cristianos, aan de zuidkant van Tenerife. De afstand tot het strand is slechts 150 meter. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met tillift en poolbar. In de nabijheid bevinden zich de meest bekende straten van de stad, met een uitstekende gastronomie ….

top

Playa de las Américas, Appartementenhotel Andorra *** (3 accessible units facing the pool, max 3 Adults or 2 + 2) (vertaling volgt)
These conveniently located apartments offer a friendly, relaxed atmosphere, right in the center of Playa de la Américas,15 minutes away from the south airport Reina Sofía and 5-7 minutes away from the beach Las Vistas. They are situated within easy reach of the resort’s many amenities including shops, bars and restaurants.

top

Playa de las Américas, Bungalowpark Cristobal *** (5 aangepaste bungalows voor 1-5 personen)
Dit bungalowhotel ligt in Playa de las Américas, een stadje in de nabijheid van het voormalig vissersdorp Los Cristianos, aan de zuidkant van Tenerife. Op korte afstand tot het strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met tillift welke ’s winters verwarmd wordt. In de directe omgeving bevinden zich de meest bekende winkelstraten van de stad, met een uitstekende gastronomie. Tevens is het belangrijkste winkelcentrum (Parque Santiago) vlakbij….

top

Los Cristianos, Villa Anna (max 2 pers.)
De villa heeft één slaapkamer en terras op 40 meter van de promenade Playa de las Vistas en 45 meter van het strand….

top

Los Cristianos, Villa Annie (max 4 pers.)
Is een grote en rustig gelegen villa, heeft twee slaapkamers, een mooi intiem terras en een prachtige tuin. De villa ligt op 25 meter van de promenade Playa de las Vistas en op 30 meter van het strand ….

top

Los Cristianos, Villa Capitan (1-4 pers.)
Villa Capitan met twee slaapkamers bevindt zich direct aan de promenade en het strand. Aan de voorkant van het huis heeft u een zonneterras met ligbedden en een zitgroep vanwaar u kunt genieten van de zon, de zee en de mensen op de promenade ….

top

Los Cristianos, Villa Casita (Max 1-2 pers.)
De villa heeft één slaapkamer en terras op 20 meter van de promenade Playa de las Vistas en 25 meter van het strand….

top

Los Cristianos, Villa Curt (max. 4 pers.), direct aan Playa de las Vistas
Villa met twee slaapkamers bevindt zich direct aan de promenade en het strand. Aan de voorkant van het huis heeft u een zonneterras met ligbedden en een zitgroep vanwaar u kunt genieten van de zon, de zee en de mensen op de promenade. Aan de achterkant een kleine tuin waar u volledige privacy en een poort naar la Casita voor als u beide huizen samen wilt gebruiken….

top
[

Los Cristianos, Villa Elena (Max 1-5 pers.)
De villa heeft twee slaapkamers en een prachtige tuin met de mooiste frangipania boom van Los Cristianos.
Villa Elena is de grootste van de villa’s die zijn gelegen aan de promenade en het strand….

  De door Challenge Resorts & Travel geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicaptenreizen: Challenge Resorts & Travel regelt het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Tenerife is een prachtig vulkanisch eiland met mooie authentieke dorpjes en een prachtige natuur
  Zo heeft het eiland de grootste berg / vulkaan van Spanje. De Teide is 3718 meter hoog en is te beklimmen of te bereiken met de kabelbaan. De prachtige stranden met zwart vulkaanzand en kristalhelder water trekken jaarlijks vele toeristen die genieten van de zon en het heerlijke klimaat. Verder staat Tenerife bekend om zijn gezellige terrasjes, lekkere eten, shoppen en het uitgaansleven. Hierdoor is een vliegvakantie Tenerife populair bij jong en oud!

  Toegankelijkheid voor rolstoel en scootmobiel
  Goed aangepaste infrastructuur voor rolstoelers.
  Aangepaste stranden met speciale verharding voor rolstoel en rollator.
  Mogelijkheid van huur van diverse types scootmobiel, (elektrische) rolstoelen, Swiss Trac, aangepaste auto’s etc..

  Klimaat
  De constante passaatwind uit het noordoosten, de ligging nabij de evenaar, de invloed van de golfstroom en de nabijheid van de oceaan dragen allemaal bij aan het milde klimaat. Het is daarom niet verrassend dat Tenerife al jaren gezien wordt als één van de plaatsen met het beste klimaat en gezonde weerscondities ter wereld.

  Het positieve effect van dit klimaat op mensen die lijden aan MS, Reuma, Psoriasis, Neurologische aandoeningen of bepaalde allergische aandoeningen heeft geresulteerd in gasten uit heel Europa die hier zoeken naar behandeling of genezing.

  Een respectabele Duitse wetenschapper, Prof. Dr. Hiltermann, heeft onderzoek gedaan naar het klimaat op Tenerife en  concludeerde het volgende:
  “Het klimaat in Los Cristianos heeft alle aanbevelingen van Medische Meteorologie. Alle beïnvloedende klimaatfactoren zijn optimaal aanwezig. Het belangrijkste van warmte is dat de temperatuur in de schaduw niet of nauwelijks boven de 30º C komt. Er is dan geen hitte-stress en de lage gemiddelde luchtvochtigheid van 49% zorgt voor een normale transpiratie en warmte afgifte. De gelijkmatigheid tussen dag- en nachttemperatuur kan ook als een beschermende factor beschouwd worden.”

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Het hotel beschikt over een preventie- en revalidatiecentrum waar u klassieke, moderne of aangepaste behandelingen kunt volgen zoals:
  Fysiotherapeuten staan tot uw beschikking. Het fitnesscentrum biedt u een trainingsprogramma op maat. Op eiland heeft zelfs dialyse center welke ook openstaat voor toeristen. Ook het volgen van duiktherapie behoort tot de mogelijkheden.

  Thuis- en medische zorg zijn mogelijk en een 24 uur alarmservice is beschikbaar. Wij vragen u om bij uw reservering aan te geven welke gratis hulpmiddelen u nodig heeft.
  Type SDD           Type SRP          Type SRG      Aquaclean

  U kunt een uitgebreid pakket aan zorg- en hulpmiddelen huren zoals een elektrisch hoog/laag bed, AD matrassen, tillift, een scootmobiel, een strandrolstoel en nog veel meer.

                                             

  Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag.

  Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg op Tenerife. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd.

  Desgewenst kunnen door uw arts voorgeschreven zorg- en incontinentie materialen ter plekke door onze partners geleverd worden. U kunt deze dan bij uw zorgverzekering in Nederland declareren.

  Op de website www.lero.net kunt u terecht voor meer informatie over zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen.

  Excursies en activiteiten
  Dagelijks kan worden deelgenomen aan interessante of uitdagende excursies, waaronder dolfijnenshow, eiland touren, dolfijn safari en een spectaculaire helikoptervlucht met fantastisch uitzicht op het eiland.

  Vervoer
  Scootmobile en rolstoeltaxi kunnen geboekt worden. Tevens kan er een rolstoelaangepaste auto met lift voor max. 2 rolstoelers en 8 personen, of een auto met handbesturing worden gehuurd. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn.
  Tenerife beschikt over een moderne wegeninfrastructuur. Twee autosnelwegen verbinden noord en zuid en regelmatige diensten van autobussen bereiken alle punten van het eiland.

  Het strand
  Vergeet niet een bezoek te brengen aan het strand in Los Cristianos, Playa de Las Vistas! De gemeente Arona nam in 2004 het initiatief tot het aanpassen van Playa de Las Vistas, het moest één van de meest toegankelijke stranden van Spanje worden. Parasols en ligbedden werden op houten vlonders gezet die helemaal doorliepen tot de waterlijn. Rolstoelpaden van de boulevard tot de platforms en grote aangepaste douches en toiletten zijn een ander positief resultaat van dit project.

  Gehandicapte gasten die gebruik willen maken van deze faciliteiten kunnen, tegen een borgsom, gratis de Europese sleutel ophalen bij de receptie van het hotel. Dit initiatief behelst ook een team van lifeguards dat minder validen helpt om in de zee te komen. Voor dit doel worden strandrolstoelen gebruikt, deze service is gratis, maar moet wel van tevoren aangevraagd worden.

  Om het helemaal makkelijk te maken kunt u gebruik maken van de gratis shuttle service van het hotel. Deze service brengt u vijf keer per week van het hotel naar de Los Cristianos boulevard en weer terug. Een uniek toegankelijkheidsmodel in Europa!

  Bekijk de mogelijkheden van georganiseerde excursies op Tenerife.

  Algemene informatie Tenerife
  Officiële naam: Tenerife
  Continent: Europa (politiek) en Afrika (ligging)
  Oppervlakte: 2.057 km²
  Hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife
  Inwoneraantal: ca. 910.000 inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Hoogste punt: 3.718 m (El Teide)
  Afstand (Amsterdam – Santa Cruz de Tenerife): 3.181 km
  Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Tot enkele decennia terug zijn de avonturen en geschiedenis van de Guanche Era (de oorspronkelijke bewoners van het eiland) een raadsel gebleven, maar recent – in 2008 – heeft het museum van Tenerife de deuren geopend voor het grote publiek en toeristen met de geschiedenis van het eiland en zijn oorspronkelijke bewoners bekendgemaakt. De vroegere Guanche-inwoners van Tenerife stonden bekend als de moedigste en waren de meest gevreesde mensen van de Canarische eilanden. Dit waren grotbewoners die hun overleden mensen balsemden en eveneens begroeven in grotten. Van de gevonden overblijfselen van mummies is gebleken dat de lichamen van Berber-origine uit Noord/West-Afrika afstamden. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  Op Tenerife heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

  Eten en drinken
  De keuken op Tenerife heeft, vooral in de toeristische centra, een groot aanbod. Onder de traditionele specialiteiten is het grootste aanbod de papas arrugadas, de mojos rojo en verde (sausjes van pepers of koriander), verschillende soorten honing en zeevruchten. Van alle producten uit de Canarische keuken is gofio de voornaamste. Dit bestaat onder andere uit geroosterde tarwebloem. In Tenerife bestaat een grote kaastraditie voortkomende van de inheemse bevolking, die voor het grootste deel van hun culinaire behoeften aangewezen was op geiten en schapen.

  Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Op Tenerife wordt betaald met de euro.
  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tenerife heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden. Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

  Tijdsverschil
  Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

  Verkeer en vervoer
  Tenerife beschikt over een moderne wegeninfrastructuur. Twee autosnelwegen verbinden noord en zuid en regelmatige diensten van autobussen bereiken alle punten van het eiland.

  Selecteer hieronder één van de reisverslagen

  VERSLAG VAN EEN GEWELDIGE REIS NAAR LOS CRISTIANOS OP TENERIFE.

  Na een heel moeizame tijd wat betreft de gezondheid van mijn man had ik de moed opgegeven ooit nog samen op vakantie te gaan. We maakten altijd heerlijke reizen in Europa; vanwege zijn handicap gingen we altijd met de eigen auto, mijn man reed overal heen en was dan blij de auto bij zich te hebben. Ook maakten we af en toe een reisje met de bus. Omdat de gezondheid sinds vorig jaar verslechterde was reizen dus niet meer aan de orde, dacht ik.

  Omdat het voor een mantelzorger ook een extra belasting is en de boog niet altijd gespannen kan blijven, kwam ik via zoeken op internet terecht bij www.challengeresorts.com. Ik raakte in contact met Sjaak Lindenberg van reisorganisatie Challenge Resorts & Travel. Een zeer plezierig contact. Er was een mooie reis te maken naar Tenerife naar Mar y Sol, een zorghotel in Los Cristianos. We zouden dan uiteindelijk voor de 2e keer in ons leven moeten gaan vliegen. En dat was wel een stap. Maar zoals dhr. Lindenberg ons beloofde gebeurde: het werd een geweldige reis , begeleid van ons huis, op Schiphol, in het vliegtuig, op het vliegveld van Tenerife , naar het hotel. [En dat ook terug!] En daar was een prachtig hotel met appartementen, 3 zwembaden, waarvan 1 van 32 graden. In het appartement stond de bestelde scootmobiel klaar. Het hele hotel was rolstoeltoegankelijk.

  Mijn man heeft elke dag kunnen zwemmen, soms 2 uur lang. Er was een lift om in en uit het zwembad te komen, heerlijke bubbels en douches en uitermate geschikt voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Heerlijke buffetten waar iedereen, ook de mindervaliden, zelf langs konden gaan om een heerlijke maaltijd uit te zoeken. Allerlei andere zaken werden geregeld zoals thuiszorg, allerlei therapieën, bv. Fysiotherapie, gratis vervoer met een rolstoelbus naar een rolstoelstrand, duiken voor iedereen, golfen , uitstapjes met een rolstoelbus naar verschillende plekken op het mooie eiland. En dan vlakbij de lange geheel rolstoeltoegankelijke boulevard met gezellige winkeltjes en terrasjes.

  Helemaal met het geweldig mooie weer van zo’n 25 graden en als resultaat een man die zijn spieren weer beter kan gebruiken geeft mij de stimulans om dit verslag te schrijven voor een ieder die ook in een dergelijke situatie verkeert. Mijn advies: kijk op de site en neem contact op met dhr. Lindenberg om u te laten voorlichten. Ik hoop dat wij nog een keertje naar dit paradijsje kunnen gaan . Misschien kom ik u daar ook tegen!

  Met vriendelijke groet,

  Tiny Opdam

  Kurhotel Mar y Sol op het rolstoel vriendelijke eiland Tenerife: bijzonder geschikt voor gehandicapten.

  Als rolstoeler ten gevolge van een auto-ongeval in 1969 heb ik na mijn revalidatieperiode altijd een afkeer gehad van “ghettovorming” van gehandicapte mensen. Wellicht een trauma uit mijn eerdere woonervaringen als rolstoeler.

  Na mijn revalidatieperiode heb ik namelijk acht jaar gewoond in een wooncentrum te Zandvoort, waar zo’n 200 mensen met een handicap woonden, en vervolgens in een project te Dordrecht, waar 25 mensen met een handicap onder één dak woonden.

  In deze instellingen gebruikte men gezamenlijk de maaltijd en werd men continu geconfronteerd met handicaps. Men werd als het ware noodgedwongen op elkaar gedrukt.

  Ik ben geweest in het Kurhotel Mar y Sol in Los Crostianos te Tenerife (één van de Canarische eilanden), een hotel met 240 appartementen en studio’s, die volkomen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

  Eerlijk gezegd heb ik aanvankelijk mijn bedenkingen gehad om daar te verblijven, omdat er uiteraard ook veel mensen met handicaps verbleven en ik niet meer met ervaringen van vroeger geconfronteerd wilde worden. Het “ghettotrauma” wilde ik niet meer meemaken.

  Maar, vanaf de eerste dag dat ik daar verbleef heb ik het naar mijn zin gehad. Sterker nog: ik wil er weer heen.

  De sfeer in het hotel is erg gemoedelijk. Er zijn natuurlijk mensen met verschillende aandoeningen, zoals M.S., spasticiteit en mensen met een dwarslaesie. Maar eveneens invaliden en ouderen, die duidelijk genieten van het verblijf in Mar y Sol. Kortom, het is een mêlee van validen en minder validen.

  Ik heb er zeer genoten en mijn (valide) partner in het bijzonder. Zij vond er rust en bovendien een gevoel van veiligheid. Ik kon alleen gelaten worden, want er was altijd wel iemand die wilde helpen. En zij kon haar eigen gang gaan.

  In Mar y Sol heerst een gezellige sfeer. Het enige wat opvalt is dat er meer mensen met een handicap vertoeven vanwege de bijzondere voorzieningen die er getroffen zijn. Stuk voor stuk mensen die evenmin in een “ghetto” willen verblijven, gewoon hun gang gaan en van hun vakantie genieten.

  Doordat men veelal een herkenningspunt heeft (de handicap) is de sfeer er zeer sociaal en niet zo koel en afstandelijk als ik vaak heb ervaren in “gewone” hotels, waar een handicap opvalt en men vaak gezien wordt als een “speciaal geval” of een bezienswaardigheid.

  Men schroomt niet om iemand de helpende hand te bieden, zonder dat dit als uitzonderlijk wordt ervaren. Nee, door deze sfeer valt de handicap niet meer op en wordt het hele gebeuren ervaren als “normaal”, een soort sfeer van algehele acceptatie, zonder dat dit teveel benadrukt wordt. Men wordt er als mens geaccepteerd, handicap of geen handicap.

  Men kan het wellicht enigszins vergelijken met mensen die kleine kinderen hebben. Men heeft een gemeenschappelijke herkenningsfactor: de kinderen.

  De appartementen zijn erg gezellig ingericht. In de doucheruimte is een uitsparing voor mensen in een rolstoel die in hun douchestoel willen douchen en men kan er met de rolstoel goed onder de wastafel komen. De slaap/woonkamer is ruim en men heeft er zelfs een keuken met een kookplaat waar men met de rolstoel onder kan komen. Er is een balkon van ongeveer 5 meter lengte en 2 meter breed. In de tuin van Mar y Sol met yuca’s en palmbomen staan ligstoelen en stretchers.

  Soms ziet men een fysiotherapeut die iemand in het zonnetje masseert. Een heerlijke aanblik.

  Er zijn twee zwembaden, waarvan één verwarmd is tot een temperatuur van 32°C, waarin mensen met een handicap kunnen zwemmen of poedelen met of zonder assistentie (die men kan huren). Aan de rand van het zwembad zijn speciale liftstoelen om mensen die niet kunnen lopen in het zwembad te helpen.

  In Mar y Sol zit een firma die allerlei voorzieningen verhuurt. Van elektrische hoog-Laagbedden, (elektrische) rolstoelen tot douchestoelen, urinaals en zelfs onderleggers tegen incontinentie. Men kan de nodige faciliteiten huren, zoals rugontLastende hulpmiddelen (bijv. tilliften om iemand in bed te helpen) om zelf ook van de vakantie te genieten. De hulp die men eventueel aan de partner moet geven wordt alleen maar lichter gemaakt in dit hotel.

  Alles is er om het verblijf van iemand met een handicap zo soepel en valide mogelijk te laten verlopen. Een en ander maakt ook het verblijf voor valide partners aangenaam.

  In de eetzaal is alles op rolstoelhoogte. Er is een zogenaamd lopend (buffet)ontbijt. Indien iemand met een handicap alleen is en zelf niet zijn ontbijt kan halen, dan doet één van de obers dit wel. Als men zelf zijn geld niet uit de portemonnee kan halen, dan helpt een van de obers wel. Heel gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  Het personeel is er op ingesteld en getraind. Toch kon ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit ook voortkomt uit een natuurlijk gedrag. Het is mij gedurende mijn verblijven op Tenerife (1x) opgevallen dat de bevolking zeer onbevangen staat tegenover het fenomeen “handicap”. Het bestaat en men gaat er zeer normaal mee om. Men neemt een mens zoals hij of zij is. De Tenerifefio heeft een zachte landsaard die enigszins doet denken aan de Andalusiër in Zuid-Spanje.

  Komt dit misschien voort uit het feit dat men zich toch bevindt op een katholiek Spaans grondgebied en men hier vaak grote gezinnen heeft waar allicht wel eens iemand met een handicap onder zit? Ik weet het niet. In ieder geval valt het op dat de acceptatie op dit eiland groot, zo niet algeheel is.

  Op de boulevard ziet men rolstoelers rijden en niemand kijkt hiernaar alsof het iets bijzonders is. In Nederland is men vaak een verschijnsel. Indien men wat hulp wil, ziet men de aangesproken persoon soms denken “hoe moet ik dit nu doen”. Hier doet men.

  Uitzonderingen daargelaten, ik heb ze misschien 1 à 2 maal meegemaakt, is men op Tenerife zeer acceptatiegezind. Of misschien is dit niet het juiste woord en kan men zich van nature goed inleven in de gevoelens van de medemens.

  Is dit eiland nu echt een paradijs voor rolstoelers? Het klimaat is bijzonder weldadig, omdat de gemiddelde temperatuur gedurende het gehele jaar 25°Celsius is. De boulevards zijn er lang en toegankelijk met opritjes en zo. De Tenerifefios zijn behulpzaam. Wat wil men nog meer. Men kan er zichzelf zijn.

  Laat ik niet verder uitweiden, maar mij bij het hotel houden. Vanaf het vliegveld kan men met een rolstoelbus opgehaald worden (prijs €15,-). Mar y Sol heeft rolstoelbusjes. Prijs voor een gewone taxi: €12,-. Op het vliegveld is men volkomen ingesteld op mensen met een handicap. Indien men niet kan lopen en een tilletje nodig heeft, zijn er mensen van het vliegveld die de helpende hand bieden. Er zijn speciale rolstoel busjes voor vervoer vanaf het vliegveld naar de terminal en er is zelfs één bus waarvan het achterste gedeelte omhoog kan tot de hoogte van de vliegtuigingang. Vanuit de vliegtuigstoel wordt men overgetild op een speciaal smal stoeltje om vervolgens weer in de eigen rolstoel (of een rolstoel van het vliegveld) getild te worden. Men is er erg behendig en voorzichtig.

  Ook kan men via het hotel excursies regelen naar het eiland Gomera, of de Teide (de berg op Tenerife die 3718 meter hoog is).

  In het hotel zijn therapieruimten aanwezig. Men kan een volledig pakket huren. Uitermate geschikt voor mensen met een dwarslaesie, reuma, CARA, M.S. en ouderen, etc… In het hotel is een arts aanwezig en bovendien verpleegkundige hulp, die men kan huren.

  Indien een valide partner eens alleen op stap wil en de minder valide partner niet alleen kan blijven, dan kan men in dit hotel ook “oppashulp” huren. Zo zijn er bijzonder veel faciliteiten waarop men een beroep kan doen en die erop gericht zijn om het verblijf van de gehandicapte persoon zo vlot en aangenaam mogelijk te doen verlopen.

  Er is veel denkwerk aan vooraf gegaan alvorens dit hotel van de grond kwam. Maar ja, wat wil je. De commercieel manager van dit hotel heeft vier jaar geleden zijn vrouw, die aan de ziekte M.S. leed, verloren. Hij is dus bekend met een handicap en weet precies wat iemand in deze omstandigheden kan gebruiken.


  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies