Menu

Costa Blanca, Albir

Albir, Hotel Kaktus
COSTA BLANCA betekent ‘Witte Stranden’. Dit gebied ligt halverwege de Spaanse oostkust aan de Middellandse Zee. Het is de kust van de Provincie Alicante met de gelijknamige hoofdstad en ook plaatsen als Benidorm, Altea en Valencia.

U vliegt van een luchthaven naar keuze naar Alicante. Zo nodig aangepast vervoer brengt u in een uur naar Albir, een rustig, maar levendig kustplaatsje tussen het drukkere Benidorm (10 km.) en Alicante (50 km).

Hotel Kaktus Albir is in 1999 gestart door een familie van eigenaren en door groot succes uitgegroeid naar wat het nu is, met nog steeds dezelfde familie als eigenaar.

Het hotel beschikt over een aantal zeer fraaie kamers aangepast voor rolstoelgebruikers, en is in het geheel zeer goed rolstoeltoegankelijk. Hetzelfde geldt voor de omgeving, boulevard en het stadje. Het (kiezel)strand ‘Pebble Beach’ ligt voor het hotel, de ligstoelen staan klaar…….

In verband met geluid van de dansmuziek raden wij u aan bij uw boeking te vragen naar de 5e verdiep en een kamer aan buitenkant van het hotel.

  Algemene informatie

  Hotel Kaktus Albir is in 1999 gestart door een familie van eigenaren en door groot succes uitgegroeid naar wat het nu is, met nog steeds dezelfde familie als eigenaar.

  Het hotel beschikt over een aantal zeer fraaie kamers aangepast voor rolstoelgebruikers, en is in het geheel zeer goed rolstoeltoegankelijk. Hetzelfde geldt voor de omgeving, boulevard en het stadje. Het (kiezel)strand ‘Pebble Beach’ ligt voor het hotel, de ligstoelen staan klaar…….

  Het hotel is gericht op mensen met fysieke beperkingen, men is zeer attent en behulpzaam. U voelt zich welkom, vele gasten keren terug in Kaktus Albir.

  Heerlijk eten in elke gewenste stijl, het buffet staat voor U klaar.

  Een overzicht van mogelijkheden en voordelen:
  –          300 zonnige dagen per jaar, aangename temperaturen
  –          Airconditioning (koud en warm)
  –          Rolstoel vriendelijk zonder begeleiding
  –          Aktiviteiten in de buurt (zeilen, kano, duiken, golf, hiking (ook met rolstoel)
  –          Winkelen, bars, restaurants, entertainment
  –          Culturele uitstapjes naar Valencia, Altea, Albir, Benidorm

  Ook voor een langdurig verblijf is Kaktus Albir bijzonder in trek. Buiten hartje zomer zijn de tarieven zeer aantrekkelijk!

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  De kamers beschikken over een

  • Aangepaste badkamer
  • airco
  • telefoon, TV
  • terras

  Op aanvraag zijn hulpmiddelen (zoals scootmobiel, rolstoel) en thuiszorg (Nederlands) beschikbaar. Dialyse mogelijk.
  Persoonlijke verzorging/hulp kan direct bij uw kamerreservering worden geboekt. Maatwerk wordt geleverd!

  U hoeft zich geen moment te vervelen. Er zijn veel sportieve aktiviteiten in de buurt, zoals zeilen, kano, duiken, golf, hiking (ook met rolstoel). Daarnaast zijn winkels, bars, restaurants aanwezig en wordt het nodige entertainment geboden.
  Ook zijn er mogelijkheden voor culturele uitstapjes naar o.a. Valencia, Altea, en Benidorm.
  Algemene informatie
  Officiële naam: Spanje
  Continent: Europa
  Oppervlakte: 505.992 km²
  Hoofdstad: Madrid
  Inwoneraantal: ruim 47 miljoen inwoners
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Trein Spanje
  Met het zich steeds uitbreidende net van hogesnelheidslijnen is het heel comfortabel met de trein naar Spanje te reizen.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies