Menu

Veelgestelde vragen

Hartelijk dank voor uw bezoek op onze website. Hier wordt de werking van onze site uitgelegd. U hebt verschillende mogelijkheden om tot een selectie te komen:

Bestemmingen Hier krijgt u in het kort de opties weergegeven met een selectiemenu.

Landselectie Hier krijgt u een korte samenvatting van de betreffende locaties en via de picogrammen de mogelijkheden aangegeven. Op de interactieve minikaart ziet u de locatie van de accommodatie op de landkaart weergegeven. Hier op kunt u in- of uitzoomen maar ook satelliet- of kaartweergaven selecteren. Op de diverse tabbladen vind u verschillende informatie over het land.

Locatie selectie Op de pagina van de accommodatie vindt u: Een blauwe offerteknop welke u naar het offerte formulier leidt. Op de diverse tabbladen vindt u verschillende informaties over de accommodatie. D.m.v. uw muis kunt u het desbetreffende blad selecteren en bekijken. Ook met uw pijl naar onder of boven op het toetsenboord kunt u de tabbladen wisselen. Op de grotere interactieve kaart kunt u in alle richtingen bewegen als u in de kaart klikt met uw muispointer. U kunt verder zowel satelliet- als kaartweergaven selecteren.

Offerte Op dit formulier heeft u 3 verplichte velden: naam, telefoon en email. Alle overige velden mogen ingevuld worden maar zijn niet verplicht. Hoe uitgebreider u hier al uw wensen aangeeft hoe eerder kunnen wij voor u een offerte op maat maken.

Mocht het u niet lukken het formulier weg te zenden kunt u ook de gehele pagina via de toetscombinatie “Ctrl” samen met “Prt Scr” selecteren. In het berichtenvenster van een nieuwe email kunt u het geselecteerde plakken met de toetscombinatie “Ctrl” samen met “V” en naar ons emailadres info@challengeresorts.org sturen.

Verzending van uw bericht Als uw verzending gelukt is krijgt u groene bevestigingsmelding 10 seconden onder aan formulier in het beeld blijft staan.

Verwerking van uw mail Op werkdagen wordt direct de beschikbaarheid van uw wensaccommodatie opgevraagd. Afhankelijk van de locatie duurt het soms 1 à 2 werkdagen voordat wij een bericht van de accommodatie terugkrijgen en u kunnen informeren.

Alternatieve pagina zoekmogelijkheden

“Zoeken naar” Met het in het zoekvenster ingegeven woord op de beginpagina kunt u alle pagina’s weergeven waarop uw zoekbegrip voorkomt.

”Sidebar “ Onder "Start" vindt u onze Sidebar waarop al onze pagina’s weergeven worden.

”Voetmenu“ Aan de onderzijde van de webpagina vindt u het voetmenu met onze contact data en de selectie mogelijkheid van alleen het land wat u aan het bekijken bent. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Mocht u tips voor verbetering en/of nieuwe accommodaties voor onze website hebben houden wij ons altijd aanbevolen voor uw mening.

Wist u dat:
 • Volgens de nieuwe regelgeving u in 2015 en 2016
 • Wordt uit uw basisverzekering de verpleging en verzorging op basis van uw CIZ indicatie LG 06 tot maximaal € 238,67 per dag betaald.

  Wordt uit uw basisverzekering de verpleging en verzorging op basis van uw CIZ indicatie LG 07 tot maximaal € 247,30 per dag betaald.

  Dat wij onze klanten helpen! Zo hebben wij voor 2 elektrische rolstoelers de € 6.000,- aan zorg en ADL kosten van hun 2 weken vakantie op Tenerife volledig kunnen terughalen bij het Zilverenkruis. Door in beklag te gaan tegen de eerste afwijzingen is dit uiteindelijk wel gelukt.

Wist u dat:

 • U in het vliegtuig 2 hulpmiddelen en medische bagage gratis mag meenemen
 • a. 2 hulpmiddelen mogen gratis meegenomen worden zoals (elektrische) rolstoel, scootmobiel en of tillift, etc * b. aan medische bagage mag gratis mee 15kg in Nederland, 32kg in België en Duidsland* c. Dat er op vele luchthavens gratis rolstoelbegeleiding aangevraagd kan worden die u tot uw vliegtuigstoel brengt **

* Hier voor is wel dokters attest/verklaring benodigd met de medische noodzaak. ** Voor het vliegreis gereedmaken van uw hulpmiddel bent u zelf verantwoordelijk. De luchtvaartmaatschappijen vervoeren uw hulpmiddelen op eigen risico.

 • Op luchthavens gratis rolstoel begeleiding mogelijk is
 • a. Dat wij deze voor uw dubbel voor uw aanvragen zowel via de luchtvaartmaatschappij als op de luchthavens (Ervaring leert dat de luchthaven begeleiding soms misgaat)

 • De kosten van uw (thuis)zorg naar diverse landen overgeheveld kunnen worden
 • a. Zodat de kosten niet op het vakantie budget rusten

 • Hulp- en mobiliteitsmiddelen soms door de verzekering worden vergoed
 • a. Diverse van onze klanten hebben de kosten teruggekregen voor benodigde hulpmiddelen (hoog-laag bed, tillift, douchstoel, etc). Voorwaarde voor de vakantie via een proforma factuur (via ons verkrijgbaar) de vergoeding aanvragen bij de verzekering. Voor uw vakantie weet u dan al waar u aan toe bent.

 • Dat U soms een dagvergoeding kunt declareren als u in een verzorgingsomgeving woont
 • a. In de wet staat dat u 2 weken op vakantie mag zonder dat uw verblijfsplek vervalt

  b. Als u ruim van te voren uw vakantie bekend maakt. Worden er geen kosten gemaakt voor voeding, verzorging en begeleiding en kunt u een deel van de dagvergoeding die de instelling voor u krijgt terugvragen.

  c. Voor diverse van onze klanten was het zo mogelijk voor het eerst in jaren weer op vakantie gegaan

 • Wij helpen met het voorkomen van de meeste rolstoel & scootmobiel beschadiging
 • a. extra zitsteunen voor u laten maken zodat u in uw vliegtuig of bus voor minder vermoeid raakt tijdens uw reis b. extra verbindingsstangen (tegen krom frame) en inpak materiaal om uw rolstoel beter te beschermen (optie) c. individuele opvang en begeleiding bij incheck en hulp met het beschermen van uw mobiliteitsmiddelen voor de vliegreis op Schiphol (optie)

 • Er hulpmiddelen zijn die uw reis en verblijf kunnen veraangenamen
 • a. Als u temperatuur gevoelig bent kunt u bij ons een temperatuur regulerend vest bestellen b. Wat dacht u van de huur van een lichtgewicht Hypocampe rolstoel in de strand of sneeuw versie c. De huur mogelijkheid voor Swiss Trac om uw handbewogen rolstoel zelf electrische voor te trekken

Annuleringsverzekering

Wist u dat:

– uw annuleringsverzekering binnen 2 weken na boeken afgesloten moet worden.

– alle standaard annuleringsverzekeringen een maximaal bedrag per persoon per vakantie hebben van € 1.500,–, u kunt dit bedrag tegen meerkosten verhogen bij uw verzekerinsmaatschappij.

– Dat er maar begrenst aantal redenen zijn waarop u kunt annuleren en er ziens kort ook verzekeringen zijn waarbij u 75% terugkrijgt als u om een aantoonbare reden die voor u persoonlijk belangrijk is. Deze reden moet buiten uw schuld en onvoorzien zijn.

– Dat u bij uw annuleringsverzekering ook een voorwaarde persoon kunt opgeven. Stel u kat blijft thuis en de persoon die hem verzorgt kan niet meer. Dan is deze persoon als hij opgegeven is als voorwaarde persoon voldoende grond om de vakantie te annuleren.

Reisverzekering

Wist u dat:

– U bij de meeste verzekeringen u verzekerd bent tegen de dag waarde van uw spullen. Dat er verzekeringen zijn die wel 2 jaar lang de dagwaarde vergoeden.

– Als u een (elektrische) rolstoel of scootmobiel meeneemt deze maar zeer beperkt gedekt is. Dat als u het bij de verzekering aan geeft u deze extra kan verzekeren tegen meer kosten. Bij de Europeesche optima met aanvullende dekking extra sportuitrusting is uw rolstoel tot en met € 7.500,00 verzekerd en wordt 2 jaar lang de dagwaarde vergoed.

Indien u het wenst kunnen wij u voorzien van deze verzekeringen.

Transfer tussen luchthaven en thuis Desgewenst regelen wij voor u aangepast vervoer van thuis tot de luchthaven en andersom. U kunt kiezen uit groepstaxivervoer of privé taxitransfer. Door de chauffeur wordt u begeleid vanuit uw woning tot in de auto.

Bagage-hulp en rolstoelopvang Op de luchthaven wordt u, 2 ½ uur voor het vertrek, opgevangen door een medewerker van Challenge Resorts & Travel. Deze staat buiten bij de betreffende vertrekhal en het naamboord van uw vluchtmaatschappij klaar om u met uw bagage op te vangen.

Incheck-hulp U wordt door de medewerker van Challenge Resorts & Travel begeleid naar de incheckbalie en geholpen met het inchecken van u en uw bagage. Na het inchecken wordt u begeleid en aangemeld bij de ‘begeleid en reizen service balie’ / wachtruimte op het vliegveld. Deze dienstverlening wordt zowel in België, Nederland als enkele vliegvelden in Duitsland gegeven,

Tijdens een korte koffie-,theepauze worden met u alle reis- en verblijfbijzonderheden besproken. Door de begeleiding-service wordt u 1 uur voor vertrek opgehaald, door de douane geloodst en naar het vliegtuig gebracht. In het vliegtuig wordt u met een mini-rolstoel tot uw vliegtuigstoel gebracht.

Handbewogen rolstoel Indien u een handbewogen rolstoel heeft mag deze vaak meegenomen worden tot de vliegtuiggate. U wordt dan wel gevraagd voor een bepaalde tijd in de vertrekhal aanwezig te zijn om als eerste het vliegtuig met de minirolstoel te betreden, Uw eigen rolstoel wordt dan als laatste in het vrachtruim geplaatst. Losse onderdelen van uw rolstoel zult u zelf moeten vastzetten zodat zij tijdens het transport niet weg kunnen raken.

Elektrische rolstoel en scootmobiel Worden tijdens het inchecken door personeel van de luchtvaartmaatschappij naar de bagageafdeling gebracht. Losse onderdelen van uw rolstoel zult u zelf vast moeten zetten zodat zij tijdens het transport niet weg kunnen raken. Als u geboekt hebt met begeleiding wordt u geholpen met het beschermen en vastzetten van alle losse onderdelen van uw rolstoel. Als laatste moet u uw rolstoel of scootmobiel vrijschakelen zodat deze geduwd kan worden en vergeet niet zelf de sleutel mee te nemen. (alleen in Düsseldorf mag u met een elektrische rolstoel tot de gate, opSchiphol wordt dit maar in enkele gevallen toegestaan bij erge romp onstabiliteit)

Op het vliegveld wordt u door vliegveld begeleidingspersoneel (vermoedelijk als laatste) van boord gehaald en tot de opstapplaats van de hoteltransfer gebracht.

Hier wordt u dan opgevangen door een chauffeur met speciaal aangepast vervoer. Door de chauffeur wordt u tot aan de receptie van het hotel gebracht. Na het inchecken in het hotel wordt u door hotelpersoneel naar uw kamer begeleid.

Voor handbagage Gelden de onderstaande voorwaarden en kunnen per maatschappij verschillen: Maximale afmeting: 50x35x30 cm of L+B+H => 115 cm en gewicht 7 kg per stuk Maximaal toegestaan aantal per persoon: 1 stuk Het is niet toegestaan om scherpe voorwerpen mee te nemen in uw handbagage.

U mag naast de toegestane handbagage het volgende meenemen: Eén jas en een paraplu of wandelstok. Een looprek, rollator en opklapbare loophulp. Deze worden bij de gate ingenomen en in het vrachtruim geplaatst.

Overzicht van uw medicijnen Uw apotheek kan een overzicht van uw medicijnen voor u printen op papier in het Nederland en Engels. Dit overzicht kunt u meenemen naar het buitenland. Het is een document waarin alle gegevens over uw medicijngebruik bij elkaar staan. Ook staan er eventuele andere bijzonderheden in, bijvoorbeeld als u ergens allergisch voor bent. Makkelijk als u in het buitenland een apotheker of een arts nodig heeft.

Pak uw medicijnen en contactlens benodigdheden in de handbagage, want in het bagageruim van het vliegtuig kan het vriezen.

Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen U mag tussen de 20 en 45 kg meenemen. Het is alleen afhankelijk van de luchtmaatschappij en welke class u geboekt heeft.

Medische bagage (bij vertrek uit België, Nederland of Duitsland) Medische bagage moet minimaal 3 dagen voor de vlucht aangemeld worden. Maximaal gewicht mag afhankelijk van de maatschappij waar u meevliegt 15 kg bedragen en er is een specificatielijst nodig waaruit de bagage bestaat. De doktersverklaring t.b.v. de medische bagage en het betreffende gewicht mag niet ouder zijn dan 3 weken.

Meenemen van rolstoel/scootmobiel/hulpmiddelen Als u in de EU woont en een doktersverklaring voor de noodzaak hebt heeft u het recht om 2 hulpmiddelen gratis mee te nemen Uw mobiliteitsmiddel(en) moeten minimaal 3 dagen voor de vlucht, met de volgende gegevens van u, aangemeld worden:

 • Het soort rolstoel (hand aangedreven of elektrisch), soort accu en de eigenschappen; PS. Alleen elektrische rolstoelen met een droge- of gelaccu worden geaccepteerd!
 • Het gewicht en de afmetingen van de rolstoel;

Het is toegestaan uw krukken, looprek, rollator of opklapbare loophulp, met een maximaal gewicht van 5-7 kg, meenemen tot aan de gate. De rolstoel zelf mag niet altijd meegenomen worden naar de gate verschilt per maatschappij. De krukken mogen aan boord worden meegenomen. Een looprek, rollator en opklapbare loophulp worden bij de gate ingenomen en in het vrachtruim geplaatst.

Uw hulpmiddelen volgen de normale bagageroute waarbij de kans op beschadigingen aanwezig is. Vandaar is het raadzaam op locatie te huren of uw zaken zeer goed in te pakken en te beschermen.

Vliegen vanuit Nederland Kunt u gratis 2 hulpmiddelen en medische bagage met het vliegtuig mee te nemen.

Vliegen vanuit België Bij aantal Belgische vliegmaatschappijen wordt bij de acceptatie van elektrische rolstoelen het vermogen van de accu’s op 300watt begrensd, de hoogte op 86cm en mogen er per vlucht maar 1 stuk mee. Wij adviseren u indien dit in uw situatie zo is vanaf Düsseldorf te vliegen.

Vliegen vanaf Dusseldorf Kunt u gratis 2 hulpmiddelen en medische bagage met het vliegtuig mee te nemen. De ervaringen naar Tenerife met Air Berlin vanaf deze locatie zijn zeer goed. U mag namelijk kosteloos parkeren. U betaalt alleen de reserveringskosten voor de parkeerplaats. Met uw elektrische rolstoel mag u tot het vliegtuig rijden. Vandaar wordt u met de minirolstoel uit het vliegtuig naar uw stoel gebracht. Uw eigen rolstoel wordt in een speciale container geplaatst en geladen. Bij aankomst krijgt u bij het verlaten van het vliegtuig uw eigen rolstoel weer terug.

Hoe te boeken Om teleurstellingen te voorkomen raden we u aan vroeg te boeken om de bestemming van uw keuze vast te kunnen zetten. Op deze wijze kunnen wij op tijd regelen en heeft u de meeste kans op directe vluchten, speciaal transfers, beschikbaarheid van een aangepaste kamer, zorg en hulp- of mobiliteitsmiddelen.

Onze medewerkers zitten klaar om de mails met uw informatie aanvragen aan te nemen en zo voor u een stressvrije vakantie te regelen.

Van aanvraag tot vrijblijvende offerte Via de website kunt u online uw boekingswensen via het aanvraagformulier kenbaar maken.

Om uw aanvraag tot een offerte te kunnen verwerken,  hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • Uw naam, adres, geboortedatum, het aantal personen en beperkingen?
 • Gewenste vakantieland, accommodatie, soort kamer en periode?
 • Of u zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen nodig heeft, zo ja welke?
 • Of u transfers nodig heeft vanaf uw verblijf tot vliegveld, op de vliegvelden en tot uw accommodatie?

Door de medewerkers van Challenge Resorts & Travel wordt gecheckt of:

 • een directe vlucht met gewenste beenruimte beschikbaar is
 • of er in de accommodatie het gewenste verblijf beschikbaar is
 • of benodigde transfers, begeleiding, zorg, hulp- of mobiliteitsmiddelen beschikbaar zijn en geboekt kunnen worden

Deze informatie wordt verwerkt in een vrijblijvende offerte en per mail (of post) naar u toegestuurd.

Afhankelijk van de locatie kan er bijvoorbeeld:

 • Hulp voor het in- en uitpakken geregeld worden
 • Hulp bij met eten geregeld worden
 • Hulp bij het zwemmen of activiteiten ondernemen geregeld worden
 • Vervangende mantelzorg

Omzetten thuiszorg indicatie Heeft u thuiszorg en wilt die meenemen naar uw vakantie locatie in het buitenland? Dat kan bij een beperkt aantal locaties kunnen we uw thuiszorg indicatie kosteloos laten omgezet naar uw accommodatie. Challenge Resorts & Travel helpt u bij de aanmelding.

Thuiszorg Op Tenerife krijgt u bijvoorbeeld de thuiszorg die u gewend ben gegeven door een ervaren Duits of Nederlandstalige verpleegkundige. Afhankelijk van uw situatie kan de rekening voor de thuiszorg door onze partner of u zelf gedeclareerd worden in Nederland. U heeft zo geen extra kosten voor thuiszorg. Wilt u meer weten, hoe andere de thuiszorg ervaren hebben, lees dan het reisverslag bij Tenerife van “Op vakantie met thuiszorg”. Op de meeste locaties kunnen wij thuiszorg voor u regelen met uitzondering van Italië.

Huurkosten voor hulpmiddelen Eventuele huurkosten voor hulpmiddelen komen soms wel voor vergoeding in aanmerking zoals scootmobiel of hoog/laag bed vallen afhankelijk van u woon situatie.  Verschillende klanten uit zowel België als uit Nederland hebben met succes de kosten voor hulpmiddelen teruggekregen.

Dialyse De kosten voor de dialyse en het vervoer van en naar het dialyse center worden door uw verzekering gedragen. De betreffende rekeningen worden bijvoorbeeld op Tenerife rechtstreeks gedeclareerd bij uw verzekeringsmaatschappij.

Hulp- en mobiliteitsmiddelen Op de meeste locaties werken wij samen met locale hulp- en mobiliteitsmiddelen verhuurbedrijven en kunnen wij u op de meeste locaties voorzien van uitgebreid aanbod.

Desgewenst kunt u via uw eigen zorgwinkel uw hulpmiddelen voor de vakantieduur huren en meenemen op reis.

Sinds kort verkopen wij ook hulpmiddelen die uw zelfredzaamheid verhogen. Bij ons verkrijgbaar:

– Beenlifter € 15,– per stuk Zo kunt u zelfstandig, door de lus om uw voet te doen, met uw hand uw been verplaatsen

– Mini vacuümhandgreep met indicatie € 15,– per stuk Bied u op reis, in de auto, boot of douche/wc, op elk glad oppervlakte extra houvast

– Sjorbanden set € 10,– per set (2 x 3m) Voor het vastzetten van alle onderdelen van uw rolstoel of scootmobiel

– In ontwikkeling mee-rij-hulp voor een elektrische rolstoel, rolstoelhandbike of scootmobiel Eindelijk kan iemand als begeleider mee zonder dat diegene hondsmoe wordt. U staat of zit achter de rolstoel en wordt ontspannen voortgetrokken. Op deze wijze kan uw partner of kinderen een nieuwe vorm van plezier beleven. U kunt al voor bestellingen hiervoor plaatsen.

Paspoort of ID-kaart U dient over een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart te beschikken. Deze dienen nog geldig te zijn op de dag van terugkomst.

Medisch paspoort Indien u medicijnen dient te gebruiken is het verstandig om een medicijnenpaspoort, in het Engels, mee te nemen. Hierin moeten de werkzame stoffen van het medicijn staan vermeld. In geval van verlies van uw medicijnen kan de apotheek/ziekenhuis in het vakantieland zien welk medicijn u gebruikt. Dit paspoort is verkrijgbaar bij uw apotheek.

Buiten Europa Gaat u buiten Europa en u hebt een Rabobank of ABN Amro pas, laat dan de buiten Europa sperring op uw rekening opheffen, voor de duur van uw vakantie.

Algemeen Breng rust in uw vakantie. Maak een vakantiechecklist gespitst op uw situatie om te voorkomen dat u belangrijke spullen vergeet.

 • Een bungalowbootvakantie geboekt en deze zelf geannuleerd wegens mijn angst om met mijn elektrische rolstoel in de sneeuw op een bevroren stijger te rijden. Door Challenge Resorts & Travel is het gelukt de vakantie te verzetten naar een andere periode zonder dat het al geïnvesteerde geld weg was en wij er eigenlijk geen recht op hadden.
 • Op vakantie en op Schiphol er achter komen dat de oplader van de rolstoel vergeten was. Al voor de landing op Tenerife was er een huur oplader geregeld.
 • Op Tenerife een lekke band met de rolstoel. Gebeld en een half uur later was de rolstoelband gerepareerd.
 • Op vakantie in Bodrum was een van mijn voorwielen van de rolstoel kapot. Gebeld en door Challenge Resorts & Travel werd een nieuw wiel via de importeur geregeld en een noodreparatie ter plaatsen uitgevoerd.
 • Tijdens vakantie opgenomen met een blaasontsteking. Gebeld en er werd een tolk en assistentie voor bij het ziekenhuis geregeld. Met extra geregelde hulpmiddelen toch nog een deel van de vakantie in hotel kunnen doorbrengen. Naderhand geholpen met via de annuleringsverzekering een deel van de kosten van de vakantie terug te krijgen.
 • Tijdens vakantie in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking. Gebeld en alles werd geregeld om een vriendin als extra ondersteuning in te vliegen. Naderhand werd ik geholpen met via de annuleringsverzekering een deel van de kosten van de vakantie terug te krijgen.
 • Vakantie geboekt en betaald maar een dag later toch van afgezien. Zonder problemen werd het gehele bedrag een dag later terug betaald.
 • Paar dagen voor dat we op vakantie gingen naar Katwijk was het zelfs nog mogelijk, wegens ziekenhuis opnamen, om de vakantie zonder extra kosten te verschuiven.

Heeft u uw antwoord niet gevonden, mail ons dan uw vraag.

Contact

Telefonische aanvraag:
maandag – vrijdag
09:00 – 21:00 uur
of bel mij terug ….

Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
Een moment geduld aub.

Bellen in België: 03 808 1264
Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
Bellen in Nederland: 071 750 4886
0624 606 269

Email:
info@challengeresorts.org

Onze missie

Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

HIER STAAN WIJ VOOR

 • Begeleiding van begin tot eind
 • Voordelige tarieven
 • Barrièrevrije vakanties
 • Accommodaties met thuiszorg,
  hulp- of mobiliteitsmiddelen
 • Avontuurlijke excursies