Menu

Bonaire aangepaste bungalows / appartementen

Tropisch Bonaire is een heerlijk rustig en goed rolstoeltoegankelijk eiland in de Caribische zee
Bonaire is bij duikers vooral bekend vanwege één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere, kleurrijke vissen en kristalhelder water. Voor duikers en snorkelaars zijn de wateren rondom Bonaire dan ook een waar paradijs. Maar niet alleen voor hen, Bonaire behoort tot de 10 beste surfplekken ter wereld! Ook als u niet duikt of surft, is het eiland zeer de moeite waard en geniet u overal van de natuur en schoonheid. Bonaire is dun bevolkt en hoogbouw is verboden, zo behoudt het haar charme en is het toerisme nooit storend aanwezig.

Overdag aan het strand een heerlijke plek om te relaxen, genieten van de zon en zee met een tropisch briesje. In de avond lekker eten in één van de vele rolstoel of scootmobiel toegankelijke restaurants aan de boulevard, met zicht op de ondergaande zon boven de Caribische zee. Op Bonaire heerst een tropisch klimaat, door de altijd aanwezige en verkoelende passaatwind is het zelden te warm.

Rolstoel begaanbaarheid
In alle brede trottoirs zijn op- en afritjes aanwezig. De wegen zijn veelal geasfalteerd, over het algemeen goed begaanbaar en alles is op korte afstand.

  De door Challenge Resorts & Travel geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicaptenreizen: Challenge Resorts & Travel regelt het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Studio RoRo
  Is een luxe vrijstaande bungalow, geschikt voor 2 à 3 personen. Een volledig aangepaste rolstoel studio (deurbreedte ingang 110 cm, badkamer 87 cm), van alle gemakken voorzien. Ligging op 10 minuten afstand van zee en 15 minuten van het centrum van Kralendijk.

  No sniplet called Google-Bonaire

  Mogelijke hulpmiddelen

  • scootmobiel
  • hoog/laag bed
  • tillift

  Zorg-/verpleging

  • Thuiszorg kan vooraf gereserveerd worden.

  Excursies en activiteiten
  Bonaire is 39 km lang en maximaal 12 km breed. Om het eiland te bezichtigen zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn busdiensten tussen Kralendijk, Rincón en omliggende wijken. maar er is geen vaste dienstregeling. Maar er is geen vaste dienstregeling. Daarom zijn taxi’s heel geschikt om overal te komen.

  Het is natuurlijk ook mogelijk zelf een auto te huren bij één van de vele verhuurbedrijven. Daarnaast kunt u een fiets, brommer of scooter huren in Kralendijk of bij één van de hotels.

  Daarnaast is er de mogelijkheid van aangepast vervoer met een rolstoel bus.
  De ervaren chauffeurs begeleiden u en nemen alle tijd voor u en zijn gewend rustig te rijden.

  Kortom: volop mogelijkheden om de altijd aanwezige flamingo’s te zien en te genieten van het Mangrove gebied, met de kanoën in de mangroven of te genieten van de natuur in het Nationaal Park. Ook de historische bezienswaardigheden in het plaatsje Kralendijk en de slavenhuisjes aan de zuidkant van het eiland zijn een bezoek waard tijdens uw vakantie op Bonaire.

  Duiken
  Wat de ‘onder-water-natuur’ betreft, is Bonaire één van de mooiste eilanden van het gehele Caribische gebied en ver daarbuiten. Voor (gehandicapten)duikers en snorkelaars zijn de wateren rondom Bonaire dan ook een waar paradijs. Maar niet alleen voor hen, Bonaire behoort tot de 10 beste surfplekken ter wereld!

  Praktische informatie Bonaire
  Officiële naam: Bonaire
  Continent: Caribbean
  Oppervlakte: 288 km²
  Hoofdstad: Kralendijk
  Inwoneraantal: ca. 15.700 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
  Vliegduur: circa 9 uur en 30 minuten

  Bevolking
  Op Bonaire wordt voornamelijk Nederlands, Engels, Spaans en Papiamentu gesproken.

  Elektriciteit
  110 Volt; een verloopstekker is heel handig.

  Eten en drinken
  Bonaire biedt u veel verschillende soorten restaurants in verschillende prijsklassen. Gezien de ligging in visrijke wateren, zal het duidelijk zijn dat vis een belangrijke plaats inneemt op het dagelijkse menu van de Boneriaan.

  Een populair drankje op Bonaire is awa di sorsaka, een drank samengesteld uit het vocht van de vrucht soursop (zuurzak), ijsblokjes, suiker, melk en vanille. Op warme dagen is dit bij de bewoners van het eiland een geliefde dorstlesser. Het kraanwater is goed en drinkbaar.

  Geldzaken
  Ondanks de status van Bonaire (speciale Nederlandse gemeente) is de Amerikaanse dollar de officiële munteenheid van Bonaire. Op veel locaties wordt de euro wel geaccepteerd, u krijgt dan dollars terug. Er zijn veel punten waar euro’s kunnen worden gewisseld in dollars.

  Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Klimaat
  Tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende noord-oostelijke passaatwind. Gemiddelde temperatuur 30°C.

  Tijdsverschil
  In de winter is het op Bonaire vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer zes uur.

  Vervoer
  Bonaire is 39 km lang en maximaal 12 km breed. Bussen op Bonaire zijn een prima vervoermiddel om het eiland te bezichtigen. Er zijn busdiensten tussen Kralendijk en Rincón en Kralendijk en omliggende wijken, maar er is geen vaste dienstregeling. Ook taxi’s zijn zeer geschikt. Op Bonaire hebben de taxi’s geen meters en gelden er vaste prijzen voor bepaalde ritten. Taxi’s zijn herkenbaar aan de letters ‘TX’ op het nummerbord. De vastgestelde prijzen kunt u onder andere vinden op een bordje bij de luchthaven.

  Bent u in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs (of een internationaal rijbewijs) dan kunt u op Bonaire bij één van de vele verhuurbedrijven een auto huren. De minimum leeftijd hiervoor bedraagt 21 jaar, of bij sommige maatschappijen 23 jaar). Op Bonaire wordt rechts gereden.

  Fietsen kunt u huren in Kralendijk of bij een van de hotels. Kosten zijn ca. $ 5-10 per dag. Voor het huren van een brommer of scooter dient u minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en dient u een borgsom te betalen.

  Geniet van de vele facetten van Bonaire

  Butterfly Farm: bekijk de video van de rolstoel- en scootmobiel toegankelijke vlinderboerderij op Bonaire.

  Stel je voor om door een tropisch regenwoud te gaan omringd door bomen, bloemen, over bruggetjes en onder watervallen door. Overal vliegen vlinders om je heen, een waar vlinderparadijs. Honderden verschillende soorten vlinders zijn er te vinden, daaronder de meest bijzondere exemplaren ter wereld!

  Duiken voor gehandicapten!

  Deze verbazingwekkende trainingsmogelijkheid opent een nieuwe alternatieve weg voor het verbeteren van de mentale en lichamelijke conditie.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies