Menu

Aparthotel Ponent Mar

Mallorca, Palmanova (Son Caliu), Appartementenhotel Ponent Mar
Het appartementenhotel ligt op zo’n 20 km afstand van de hoofdstad Palma en de luchthaven waar u arriveert. Palmanova (Son Caliu) ligt op een klif direct in zee, aan de zuidkant van Mallorca. Het moderne resort is gelegen op ongeveer 250 meter van het strand en het stadscentrum.

U vliegt van een luchthaven naar keuze naar Palma, in circa twee uur. Zo nodig aangepast vervoer brengt u in zo’n 20 minuten naar Son Caliu (Palmanova), in een rustig, maar bruisend deel van Mallorca.

Appartementenhotel Ponent Mar is geschikt voor families, samen of met uw gezelschap. Er is voor elk wat wils, jong en oud!
Qua ligging en klimaat is het ook uitstekend geschikt voor een verblijf in de voor- en naseizoen, met uitzondering van de maanden november en december, want dan is het gesloten.

Het hotel beschikt over zeer fraaie studio’s en appartementen van verschillende grootte. Deze zijn geschikt voor maximaal 2 personen (aangepaste studio), 3 personen (standaard- en superior studio) of 5 personen (4 volw. + 1 kind) in de appartementen. Ook is er keuze uit land- en zeezicht. Het geheel is goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften, hellingbanen, buitenbad,  binnenbad (verwarmd met zonne-energie) met hoist (zwembadlift), sauna’s, beauty salon en sportzaal. Op de derde verdieping is een supermarkt gevestigd. Tuin met zwembad, kinderbad, evenals een ruim zonneterras met prachtig uitzicht over de baai.

De receptie is gelegen in de aantrekkelijke en ruime ontvangsthal, tevens zijn op de begane grond een ruime bar en restaurant. Ook is er een rolstoel toegankelijk toilet in de lobby. Het hotel is tevens toegankelijk via een aparte hellingbaan. Het hotel ontving meerdere malen een onderscheiding voor de mogelijkheden die het biedt voor rolstoelgebruikers.

  Algemene informatie

  Appartementenhotel Ponent Mar is geschikt voor families, samen of met uw gezelschap. Er is voor elk wat wils, jong en oud!
  Qua ligging en klimaat is het ook uitstekend geschikt voor een verblijf in de wintermaanden, met uitzondering van de maanden november en december: dan is het gesloten.

  Het hotel beschikt over zeer fraaie studio’s en appartementen van verschillende grootte. Deze zijn geschikt voor maximaal 2 personen (aangepaste studio), 3 personen (standaard- en superior studio) of 5 personen (4 volw. + 1 kind) in de appartementen. Ook is er keuze uit land- en zeezicht. Het geheel is goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften, hellingbanen, buitenbad,  binnenbad (verwarmd met zonne-energie) met hoist (zwembadlift), sauna’s, beauty salon en sportzaal. Op de derde verdieping is een supermarkt gevestigd. Tuin met zwembad, kinderbad, evenals een ruim zonneterras met prachtig uitzicht over de baai.

  De receptie is gelegen in de aantrekkelijke en ruime ontvangshal, tevens zijn op de begane grond een ruime bar en restaurant. Ook is er een rolstoel toegankelijk toilet in de lobby. Het hotel is tevens toegankelijk via een aparte hellingbaan. Het hotel ontving meerdere malen een onderscheiding voor de mogelijkheden die het biedt voor rolstoelgebruikers.

  Het hotel is gewend aan mensen met fysieke beperkingen, het personeel is getraind, attent en behulpzaam. U voelt zich welkom, vele gasten komen er graag terug.

  Een overzicht van mogelijkheden en voordelen:

  • De plek waar in Mallorca de zon na een lange dag ondergaat, aangename temperaturen
  • Rolstoel vriendelijk, ook zonder begeleiding
  • Alle hulpmiddelen en zorg onder handbereik
  • Aktiviteiten in de buurt (strand, terrasjes, de stad Palma)
  • Culturele uitstapjes naar de stad, kathedraal Palma, shoppen, Sea Aquarium, boottocht, bustocht…..

  Ook voor een langdurig verblijf is Apartotel Ponent Mar bijzonder in trek. Buiten hartje zomer zijn de tarieven zeer aantrekkelijk!

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Alle studio’s en appartementen beschikken over een
  • kitchenette
  • airco (koud/warm)
  • telefoon, TV
  • balkon of terras (eventuele drempel te overbruggen)

  Aangepaste studio’s beschikken tevens over
  • badkamer met roll in douche
  • douchestoel
  • beugels/handgrepen
  • kledingkast met uitschuifbare rail


  Op aanvraag zijn hulpmiddelen (zoals scootmobiel, rolstoel) en thuiszorg (Nederlands) beschikbaar. Dialyse mogelijk.
  Persoonlijke verzorging/hulp is mogelijk en kan direct bij uw kamerreservering worden geboekt. Maatwerk wordt geleverd!

  Het eiland is qua grootte te overzien en zeer de moeite waard te verkennen.

  Enkele mogelijkheden: Culturele uitstapjes naar de stad, bezoek aan de prachtige kathedraal van Palma, shoppen, Sea Aquarium, grotten, boottocht, bustocht….. enz.
  Daarnaast is een veelheid aan sportieve mogelijkheden in de buurt zoals: golfbanen (met mogelijkheid van paragolf), zeiltochten, waterskiën, duiken, strandzeilen, fietsen enz.

  Algemene informatie
  Officiële naam: Mallorca
  Oppervlakte: 3.640 km²
  Grootste steden: Manacor en Inca
  Inwoneraantal: 876.147 inwoners (2012)

  Bevolking
  Spanje is bekend van de Flamengo dans. Stierengevechten horen bij de Spaanse cultuur, jaarlijks in Pamplona rennen de stieren door de straten. Bekende Spanjaarden zijn o.a. Picasso, Salvador Dali en Gaudi. In Spanje is 99% katholiek. Tussen 12.00 en 15.00 uur houden ze in Spanje de siësta, de middagrust. De winkels zijn dan vaak gesloten, al zijn er steeds meer winkels en restaurants in toeristische regio’s die wel open blijven. Eind februari wordt er carnaval gevierd in Spanje. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme.

  Elektriciteit
  In Spanje treft u de zelfde netspanning aan als in Nederland.

  Eten en drinken
  Qua eten is Spanje bekend van de tapas, de kleine hapjes. Daarnaast is Paëlla (rijst met schaaldieren) een typisch Spaans gerecht. In Spanje worden vele gerechten bereid met knoflook en olijfolie. Het avondmaal begint voor een Spanjaard niet voor 21 uur. Spanje staat daarnaast bekend als producent van uitstekende rode wijnen. Ook Sangria is typisch Spaans en kan je vrijwel overal bestellen.

  Geldzaken
  Over het algemeen worden in restaurants, winkels en hotels creditcards geaccepteerd (American Express, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa). Travellers cheques in euro’s worden ook geaccepteerd.

  Klimaat
  Spanje heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden.

  Kraanwater
  Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte.

  Tijdsverschil
  Er is geen tijdsverschil.

  Verkeer en vervoer
  De goede snelwegen in het noorden van Spanje (Catalonië) vragen tol. In Spanje is het verplicht dat chauffeurs met een bril een reservebril meenemen.

  Vliegen Spanje
  Vanaf vele vliegvelden in Europa zijn directe vluchten op diverse bestemmingen in Spanje te boeken.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies