Menu

Egypte aangepaste vakantie

Geniet een luxe vakantie in Egypte in een all inclusive Hotel
Een meer exotische bestemming is er bijna niet! Naast uitstekende hotels, mooie stranden en een heerlijk klimaat is er de Rode Zee als duik- en snorkelparadijs. Naast dit alles biedt Egypte enorm veel mogelijkheden ook op het gebied van cultuur. Met de diverse excursies kunnen wereldwonderen als de Piramides van Gizeh en de graven van de oude farao’s bezocht worden.

  De door Challenge Resorts & Travel geselecteerde accommodaties zijn zonder uitzondering aangepast en geschikt om met rollator, scootmobiel of rolstoel vakantie te vieren. Van aangepast hotel, via aangepaste boot, tot een vakantiehuis voor gehandicaptenreizen: Challenge Resorts & Travel regelt het voor u!
  Op de meeste locaties kunnen wij u ook (thuis)zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen aanbieden.

  Three Corners Rihana Resort
  Gelegen in de prachtige lagune El Gouna vindt u het in Nubische stijl gebouwde hotel Three Corners Rihana Resort. El Gouna is een ideale rolstoel vakantiebestemming voor duik- en snorkel liefhebbers en biedt een breed scala van activiteiten, restaurants van wereldklasse, bruisend nachtleven voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een luxe zonbestemming met heerlijke stranden.

  Ligging
  Three Corners Rihana Resort is gelegen op ca. 300 m van het centrum van El Gouna en is het Venetië van Egypte met ligging direct aan strand. U vindt golfbaan en tennisbaan gelegen op ca. 3 km, paardrijdmogelijkheden op ca. 1 km, bootverhuur op ca. 500 m, postkantoor en openbare telefoongelegenheid op max. 300 m, apotheek op 300 m, dokter op 300 m, ziekenhuis op 300 m, luchthaven Hurghada op ca. 25 km.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Hulpmiddelen
  Er is geen centrum waar hulpmiddelen te huur zijn. Alle benodigde hulpmiddelen dienen zelf meegenomen te worden.

  Zorg-/verpleging 
  Is niet ter plaatse aanwezig. Alleen op aanvraag mogelijk als u met een groepsreis meereist.

  El Gouna
  Is de perfecte uitvalsbasis naar de vele historische, archeologische en culturele schatten van Egypte.

  Tok Tok en Tuc Tuc
  Deze milieuvriendelijke minitaxi’s brengen u van om het even welke plaats naar overal in El  Gouna tegen een schappelijke prijs.

  Hurghada Pendel
  Vertrekt aan de Post van Tamr Henna om de 20 minuten, vanaf 19 u. Laatste bus vertrekt om 1u.30.

  Praktische informatie Egypte
  Officiële naam: Egypte
  Oppervlakte: 1.002.000 km²
  Hoofdstad: Caïro
  Inwoneraantal: ca. 83.688.164 inwoners (2012)
  Regeringsvorm: Republiek
  Vliegduur: circa 4 uur en 35 minuten

  Bevolking
  Een gedeelte van de bevolking in Egypte kan opdringerig overkomen. Dit is vooral het geval tussen Luxor en Aswan. Door de demonstraties komen er steeds minder toeristen naar het land, dit zorgt ervoor dat de bevolking niet genoeg kan profiteren van het toerisme. Hierdoor gaan de straatverkopers nog beter hun best doen om hun waren te verkopen. De wet geeft aan dat ze je niet mogen aanraken, maar achter je aan lopen doen ze helaas wel.

  Drinkwater
  Het wordt afgeraden het drinkwater te drinken. Zorg ervoor dat u altijd genoeg flessen water mee heeft onderweg. Let goed op dat de flessen verzegeld zijn, er zijn namelijk verkopers die de flessen vullen met Nijlwater.

  Fooien
  Egyptenaren zijn erg opdringerig als het gaat om fooien. Voor elk klein dingetje dat zij voor jou doen willen ze een fooi krijgen. Het is gebruikelijk om 10% fooi te geven als het een goede service is. Zorg voor los geld in de broekzak om als fooi te geven.

  Klimaat en beste reistijd
  Egypte kent een woestijnklimaat, dit houdt in dat het er ’s middags erg heet is en ’s avonds goed kan afkoelen. Egypte kent een hoger luchtvochtigheid dan Nederland, dit betekent dat het minder warm aanvoelt bij hogere temperaturen.  Eigenlijk is Egypte altijd goed te bezoeken, maar u moet natuurlijk rekening houden met de temperaturen. Hurghada wordt zowel in de zomer als in de winter drukbezocht.

  Taal
  In Egypte wordt Arabisch gesproken. In de toeristische gebieden spreekt men over het algemeen wel wat Engels, Frans en Duits. Indien je buiten de toeristische gebieden komt, is het aan te raden om een woordenboekje mee te nemen.

  Tijdverschil
  Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland. De wintertijd gaat er een maand eerder in dan in Nederland (Egypte is eind september). Als daar de wintertijd ingaat is er tijdelijk geen tijdverschil, totdat bij ons ook de wintertijd ingaat. (eind oktober)

  Valuta
  Egypte gebruikt de Egyptische Pond. Eén Egyptische Pond is ongeveer 14 cent waard. Zorg voor voldoende contant geld, want veel geldautomaten zijn defect of geven maar beperkt geld uit. Op het vliegveld zijn er genoeg goedwerkende pinautomaten aanwezig.

  Veiligheid
  Egypte is een veilig land om te reizen. Als toerist wordt je niet aangesproken op je gedrag, kleding enzovoort. Zoals in ieder land moet u goed op uw spullen letten, dan kan er weinig misgaan. Ook vrouwen kunnen goed door het land reizen, let wel op te opvallende kleding.

  Visum en paspoort
  Uw paspoort moet na terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig zijn. Voor Egypte heb je een visum nodig. Het visum is verkrijgbaar op de luchthaven en kost 20 euro (betalen in Egyptische ponden, euro’s of Amerikaanse dollars). Als je je bezoek aan Egypte wilt combineren met een ander land vraag dan een multiple entry visum aan.

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies