Menu

Sport & Spa Hotel Mar y Sol ***

Tenerife, Los Cristianos, Spa & Sport Hotel Mar y Sol
In het zuidwestelijke deel van het prachtige Canarische eiland Tenerife, in Los Cristianos, ligt het Spa en Sporthotel Mar y Sol. Het hotel is volledig barrièrevrij gebouwd in een authentieke Spaanse stijl met trapvormige verdiepingen. Hier beleeft u een heerlijke en levendige vakantie voor alle gasten, met of zonder handicap, in een omgeving zonder drempels. Het resort heeft 234 rolstoelkamers, u kunt kiezen uit 6 verschillende types. Er is voor elk wat wils en u kunt uw activiteiten afwisselen met de vele restaurants, winkels en spa.

Groepsreizen met begeleiding en ADL zorg:

Uw reiskosten zijn afhankelijk van uw situatie of u samen met uw (halve)begeleider (van ons) o.b.v. halfpension.

De groepsgrootte is tussen de 6 en 20 personen.

 • Opvang op de luchthaven, de reisbespreking en elkaar en de begeleiders kennen leren
 • Gratis aanmelding van uw mobiliteitsmiddelen en medische bagage tot 15 kg, die u wilt meenemen met het vliegtuig
 • Begeleiding naar de vliegtuig gate met uw eigen of een rolstoel van de luchthaven. Afhankelijk van uw begeleidingscode kunt u zelf met een minirolstoel tot uw vliegtuigstoel gebracht en er in getild worden
 • Hulp met inpakken en aanpassen van de hoogte van de elektrische rolstoel / scootmobiel op 80 of 85 cm (afhankelijk met wie u vliegt)
 • Rechtstreekse vlucht met begeleiders, 10kg hand- en 20kg ruimbagage.
 • Rolstoel transfer
 • Uw eigen studio of appartement met aangepaste badkamer en mini keuken
 • Verblijf op basis van half- tegen extra kosten € 10,- p.p. volpension
 • Desgewenst een voor u (gedeelde) persoon als meereizende ADL/Zorg begeleider en reis assistentie, max 8h p.d. voor dagelijkse uitjes met uw eigen of gehuurde scootmobiel of elektrische rolstoel
 • Als u ADL/Zorg indicatie, PGB heeft of aanvullend verzekerd voor hulpmiddelen bent helpen wij u bij terughalen van uw zorg of hulpmiddelen kosten bij uw basiszorgverzekering of PGB.)
 • 24 uur hulplijn voor hulp bij uitdagingen tijdens uw vakantie.

Optioneel:

 • Tegen extra kosten de huur van een  1- of 2-persoons scootmobiel, zodat onze begeleiders niet hoeven te duwen met uitstapjes
  Huur van duo voor € 220,- of van 2 een persoons scootmobiel voor u en uw begeleider 2 x € 120,-
 • Afhankelijk van uw situatie kan extra zorg of hulpmiddelen gehuurd worden (de kosten hiervoor kunt u mogelijk, als u een indicatie heeft, terug krijgen van uw verzekering of PGB contract met ons)

Offerte aanvraag groepsreizen Kijk op deze pagina voor informatie over dit hotel!

  Pluspunten van Spa & Sport Hotel Mar y Sol

  • De heerlijke temperaturen zorgen het hele jaar door voor een perfect vakantie-klimaat
  • Volledig rolstoeltoegankelijke accommodatie; alle kamers hebben in inrijdbare douchehoek
  • Twee grote zwembaden met een lift, één zwembad is het hele jaar verwarmd tot + 32ºC
  • Een badmeester toezicht en assistentie met bediening van de zwembadliften
  • Een 24-uurs alarmservice, receptie met Safe- en TV-verhuur, er wordt ook Nederlands gesproken
  • Restaurant met animatie zoals flamenco shows, karaoke en live muziek
  • Wifi netwerk beschikbaar in de bibliotheek, hier kunt je ook een PC huren
  • Bij de receptie is een sleutel te verkrijgen van de invalidentoiletten op de boulevard
  • Rolstoel sportcomplex van 530 m² binnen in het hotel
  • Een modern therapy centre, met een grote diversiteit aan behandelingen, biedt u programma’s op maat, gericht op uw vitaliteit en welzijn
  • Gelegen in Los Cristianos Europa ’s voorbeeld voor rolstoelers met aangepast strand en zwem hulp
  • Excursies voor gehandicapte en niet-gehandicapte gasten
  • Golf & Duiken voor iedereen
  • Het resort is grotendeels rookvrij. Op aanvraag kan een rokerskamer gereserveerd worden.
  • Een hotel onder particulier Duits beheer, gelegen in Los Cristianos, in de Zuid-West hoek van het eiland Tenerife
  • Hulp bij het omzetten van de thuiszorg naar de vakantie bestemming
  • Mogelijkheid van huur van diverse hulpmiddelen (scootmobiel, tillift, hoog/laag bed, etc.)
  • Mogelijkheid van huur van medische zorg- en activiteitenbegeleiding (aankleedhulp, zwembad, etc.)

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren? Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Alle kamers beschikken over een

    • kitchenette met kookplaten en koelkast
    • badkamer met inrijdbare douche en verhoogd toilet
    • rolstoeltoegankelijke badkamer met handgrepen en een föhn
    • salontafel met makkelijke stoelen en een eethoek
    • een ventilator beschikbaar op aanvraag (mobile airconditioning is te huur)
    • telefoon, TV en kluis wel zijn hier extra kosten aan verbonden
    • balkon of terras met tuinset

  Standard Studio (25m²)
  Compacte éénpersoonskamer met een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed, een ladekast en een ruime kledingkast.

  Standard Appartement
  Tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en een grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed en een dressoir. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes, een grote kledingkast en een ladekast.

  Superior Appartement
  Modern en ruim tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes en een kluis. De badkamer heeft een anti-slip vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte.

  Superior Studio
  Moderne compacte éénpersoonskamer met een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed van 2x90x200 cm. De studio beschikt over een dressoir. De badkamer heeft een anti-slip-vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte.

  Comfort Room (38m²) Een ruime comfortabele kamer met twee éénpersoonsbedden en een comfortabele slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoons bed van 2x90x200 cm, een ladekast en een grote kledingkast. De ruime badkamer heeft een anti-slip-vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte. Een groot balkon/terras met twee extra ligbedden.

  Premium Appartement (45m²)
  Modern en ruim tweekamerappartement met aparte slaap- en woonkamer en grote badkamer. De woonkamer is gemeubileerd met een slaapbank die uitgeklapt verandert in een tweepersoonsbed van 2x90x200 cm en een ladekast. De slaapkamer bevat twee éénpersoonsbedden (hoogte 50 cm) met nachtkastjes en een kluis. De badkamer heeft een anti-slip-vloer en een wastafel met de spiegel op rolstoelhoogte. Het grote balkon of terras beschikt over twee extra ligbedden.

  Het hotel beschikt over een preventie- en revalidatiecentrum waar u klassieke, moderne of aangepaste behandelingen kunt volgen zoals:
  Fysiotherapeuten staan tot uw beschikking. Het fitnesscentrum biedt u een trainingsprogramma op maat. Op eiland heeft zelfs dialyse center welke ook openstaat voor toeristen. Ook het volgen van duiktherapie behoort tot de mogelijkheden. Thuis- en medische zorg zijn mogelijk en een 24 uur alarmservice is beschikbaar. Wij vragen u om bij uw reservering aan te geven welke gratis hulpmiddelen u nodig heeft. Type SDD           Type SRP          Type SRG      Aquaclean U kunt een uitgebreid pakket aan zorg- en hulpmiddelen huren zoals een elektrisch hoog/laag bed, AD matrassen, tillift, een scootmobiel, een strandrolstoel en nog veel meer.                                             Wij maken gebruik van locale firma’s die beschikken over goed gekwalificeerde zorgmedewerkers. Het is al mogelijk om zorg in te zetten vanaf 15 minuten per dag. Indien u een thuiszorgindicatie heeft is deze kosteloos om te zetten naar uw zorg op Tenerife. Door onze samenwerkende partners worden uw zorgkosten rechtstreeks in Nederland gedeclareerd. Desgewenst kunnen door uw arts voorgeschreven zorg- en incontinentie materialen ter plekke door onze partners geleverd worden. U kunt deze dan bij uw zorgverzekering in Nederland declareren. Op de website www.lero.net kunt u terecht voor meer informatie over zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen.
  Excursies en activiteiten Dagelijks kan worden deelgenomen aan interessante of uitdagende excursies, waaronder dolfijnenshow, eiland touren, dolfijn safari en een spectaculaire helikoptervlucht met fantastisch uitzicht op het eiland. Vervoer Scootmobile en rolstoeltaxi kunnen geboekt worden. Tevens kan er een rolstoelaangepaste auto met lift voor max. 2 rolstoelers en 8 personen, of een auto met handbesturing worden gehuurd. Uw mobiliteit hoeft dus geen belemmering te zijn. Het strand Vergeet niet een bezoek te brengen aan het strand in Los Cristianos, Playa de Las Vistas! De gemeente Arona nam in 2004 het initiatief tot het aanpassen van Playa de Las Vistas, het moest één van de meest toegankelijke stranden van Spanje worden. Parasols en ligbedden werden op houten vlonders gezet die helemaal doorliepen tot de waterlijn. Rolstoelpaden van de boulevard tot de platforms en grote aangepaste douches en toiletten zijn een ander positief resultaat van dit project. Gehandicapte gasten die gebruik willen maken van deze faciliteiten kunnen, tegen een borgsom, gratis de Europese sleutel ophalen bij de receptie van het hotel. Dit initiatief behelst ook een team van lifeguards dat minder validen helpt om in de zee te komen. Voor dit doel worden strandrolstoelen gebruikt, deze service is gratis, maar moet wel van tevoren aangevraagd worden. Bekijk de mogelijkheden van georganiseerde excursies op Tenerife.

  Noot: mensen met hart afwijking of die zwanger zijn mogen niet met de stoeltjeslift naar de top van de vulkaan mee!

  Algemene informatie Officiële naam: Tenerife Continent: Europa (politiek) en Afrika (ligging) Oppervlakte: 2.057 km² Hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife Inwoneraantal: ca. 910.000 inwoners Regeringsvorm: Constitutionele monarchie Hoogste punt: 3.718 m (El Teide) Afstand (Amsterdam – Santa Cruz de Tenerife): 3.181 km Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten Bevolking Tot enkele decennia terug zijn de avonturen en geschiedenis van de Guanche Era (de oorspronkelijke bewoners van het eiland) een raadsel gebleven, maar recent – in 2008 – heeft het museum van Tenerife de deuren geopend voor het grote publiek en toeristen met de geschiedenis van het eiland en zijn oorspronkelijke bewoners bekendgemaakt. De vroegere Guanche-inwoners van Tenerife stonden bekend als de moedigste en waren de meest gevreesde mensen van de Canarische eilanden. Dit waren grotbewoners die hun overleden mensen balsemden en eveneens begroeven in grotten. Van de gevonden overblijfselen van mummies is gebleken dat de lichamen van Berber-origine uit Noord/West-Afrika afstamden. De voertaal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken vanwege het toerisme. Elektriciteit Op Tenerife heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig. Eten en drinken De keuken op Tenerife heeft, vooral in de toeristische centra, een groot aanbod. Onder de traditionele specialiteiten is het grootste aanbod de papas arrugadas, de mojos rojo en verde (sausjes van pepers of koriander), verschillende soorten honing en zeevruchten. Van alle producten uit de Canarische keuken is gofio de voornaamste. Dit bestaat onder andere uit geroosterde tarwebloem. In Tenerife bestaat een grote kaastraditie voortkomende van de inheemse bevolking, die voor het grootste deel van hun culinaire behoeften aangewezen was op geiten en schapen. Het kraanwater is licht gechloord en kan daardoor bij sommigen maag- en darmklachten veroorzaken. Geldzaken Op Tenerife wordt betaald met de euro. Pinautomaten zijn in ruime mate aanwezig. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Klimaat Tenerife heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden. Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Tijdsverschil Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Verkeer en vervoer Tenerife beschikt over een moderne wegeninfrastructuur. Twee autosnelwegen verbinden noord en zuid en regelmatige diensten van autobussen bereiken alle punten van het eiland.
  Selecteer hieronder één van de reisverslagen
  VERSLAG VAN EEN GEWELDIGE REIS NAAR LOS CRISTIANOS OP TENERIFE. Na een heel moeizame tijd wat betreft de gezondheid van mijn man had ik de moed opgegeven ooit nog samen op vakantie te gaan. We maakten altijd heerlijke reizen in Europa; vanwege zijn handicap gingen we altijd met de eigen auto, mijn man reed overal heen en was dan blij de auto bij zich te hebben. Ook maakten we af en toe een reisje met de bus. Omdat de gezondheid sinds vorig jaar verslechterde was reizen dus niet meer aan de orde, dacht ik. Omdat het voor een mantelzorger ook een extra belasting is en de boog niet altijd gespannen kan blijven, kwam ik via zoeken op internet terecht bij www.challengeresorts.com. Ik raakte in contact met Sjaak Lindenberg van reisorganisatie Challenge Resorts & Travel. Een zeer plezierig contact. Er was een mooie reis te maken naar Tenerife naar Mar y Sol, een zorghotel in Los Cristianos. We zouden dan uiteindelijk voor de 2e keer in ons leven moeten gaan vliegen. En dat was wel een stap. Maar zoals dhr. Lindenberg ons beloofde gebeurde: het werd een geweldige reis , begeleid van ons huis, op Schiphol, in het vliegtuig, op het vliegveld van Tenerife , naar het hotel. [En dat ook terug!] En daar was een prachtig hotel met appartementen, 3 zwembaden, waarvan 1 van 32 graden. In het appartement stond de bestelde scootmobiel klaar. Het hele hotel was rolstoeltoegankelijk. Mijn man heeft elke dag kunnen zwemmen, soms 2 uur lang. Er was een lift om in en uit het zwembad te komen, heerlijke bubbels en douches en uitermate geschikt voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Heerlijke buffetten waar iedereen, ook de mindervaliden, zelf langs konden gaan om een heerlijke maaltijd uit te zoeken. Allerlei andere zaken werden geregeld zoals thuiszorg, allerlei therapieën, bv. Fysiotherapie, gratis vervoer met een rolstoelbus naar een rolstoelstrand, duiken voor iedereen, golfen , uitstapjes met een rolstoelbus naar verschillende plekken op het mooie eiland. En dan vlakbij de lange geheel rolstoeltoegankelijke boulevard met gezellige winkeltjes en terrasjes. Helemaal met het geweldig mooie weer van zo’n 25 graden en als resultaat een man die zijn spieren weer beter kan gebruiken geeft mij de stimulans om dit verslag te schrijven voor een ieder die ook in een dergelijke situatie verkeert. Mijn advies: kijk op de site en neem contact op met dhr. Lindenberg om u te laten voorlichten. Ik hoop dat wij nog een keertje naar dit paradijsje kunnen gaan . Misschien kom ik u daar ook tegen! Met vriendelijke groet, Tiny Opdam
  Kurhotel Mar y Sol op het rolstoel vriendelijke eiland Tenerife: bijzonder geschikt voor gehandicapten. Als rolstoeler ten gevolge van een auto-ongeval in 1969 heb ik na mijn revalidatieperiode altijd een afkeer gehad van “ghettovorming” van gehandicapte mensen. Wellicht een trauma uit mijn eerdere woonervaringen als rolstoeler. Na mijn revalidatieperiode heb ik namelijk acht jaar gewoond in een wooncentrum te Zandvoort, waar zo’n 200 mensen met een handicap woonden, en vervolgens in een project te Dordrecht, waar 25 mensen met een handicap onder één dak woonden. In deze instellingen gebruikte men gezamenlijk de maaltijd en werd men continu geconfronteerd met handicaps. Men werd als het ware noodgedwongen op elkaar gedrukt. Ik ben geweest in het Kurhotel Mar y Sol in Los Crostianos te Tenerife (één van de Canarische eilanden), een hotel met 240 appartementen en studio’s, die volkomen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Eerlijk gezegd heb ik aanvankelijk mijn bedenkingen gehad om daar te verblijven, omdat er uiteraard ook veel mensen met handicaps verbleven en ik niet meer met ervaringen van vroeger geconfronteerd wilde worden. Het “ghettotrauma” wilde ik niet meer meemaken. Maar, vanaf de eerste dag dat ik daar verbleef heb ik het naar mijn zin gehad. Sterker nog: ik wil er weer heen. De sfeer in het hotel is erg gemoedelijk. Er zijn natuurlijk mensen met verschillende aandoeningen, zoals M.S., spasticiteit en mensen met een dwarslaesie. Maar eveneens invaliden en ouderen, die duidelijk genieten van het verblijf in Mar y Sol. Kortom, het is een mêlee van validen en minder validen. Ik heb er zeer genoten en mijn (valide) partner in het bijzonder. Zij vond er rust en bovendien een gevoel van veiligheid. Ik kon alleen gelaten worden, want er was altijd wel iemand die wilde helpen. En zij kon haar eigen gang gaan. In Mar y Sol heerst een gezellige sfeer. Het enige wat opvalt is dat er meer mensen met een handicap vertoeven vanwege de bijzondere voorzieningen die er getroffen zijn. Stuk voor stuk mensen die evenmin in een “ghetto” willen verblijven, gewoon hun gang gaan en van hun vakantie genieten. Doordat men veelal een herkenningspunt heeft (de handicap) is de sfeer er zeer sociaal en niet zo koel en afstandelijk als ik vaak heb ervaren in “gewone” hotels, waar een handicap opvalt en men vaak gezien wordt als een “speciaal geval” of een bezienswaardigheid. Men schroomt niet om iemand de helpende hand te bieden, zonder dat dit als uitzonderlijk wordt ervaren. Nee, door deze sfeer valt de handicap niet meer op en wordt het hele gebeuren ervaren als “normaal”, een soort sfeer van algehele acceptatie, zonder dat dit teveel benadrukt wordt. Men wordt er als mens geaccepteerd, handicap of geen handicap. Men kan het wellicht enigszins vergelijken met mensen die kleine kinderen hebben. Men heeft een gemeenschappelijke herkenningsfactor: de kinderen. De appartementen zijn erg gezellig ingericht. In de doucheruimte is een uitsparing voor mensen in een rolstoel die in hun douchestoel willen douchen en men kan er met de rolstoel goed onder de wastafel komen. De slaap/woonkamer is ruim en men heeft er zelfs een keuken met een kookplaat waar men met de rolstoel onder kan komen. Er is een balkon van ongeveer 5 meter lengte en 2 meter breed. In de tuin van Mar y Sol met yuca’s en palmbomen staan ligstoelen en stretchers. Soms ziet men een fysiotherapeut die iemand in het zonnetje masseert. Een heerlijke aanblik. Er zijn twee zwembaden, waarvan één verwarmd is tot een temperatuur van 32°C, waarin mensen met een handicap kunnen zwemmen of poedelen met of zonder assistentie (die men kan huren). Aan de rand van het zwembad zijn speciale liftstoelen om mensen die niet kunnen lopen in het zwembad te helpen. In Mar y Sol zit een firma die allerlei voorzieningen verhuurt. Van elektrische hoog-Laagbedden, (elektrische) rolstoelen tot douchestoelen, urinaals en zelfs onderleggers tegen incontinentie. Men kan de nodige faciliteiten huren, zoals rugontLastende hulpmiddelen (bijv. tilliften om iemand in bed te helpen) om zelf ook van de vakantie te genieten. De hulp die men eventueel aan de partner moet geven wordt alleen maar lichter gemaakt in dit hotel. Alles is er om het verblijf van iemand met een handicap zo soepel en valide mogelijk te laten verlopen. Een en ander maakt ook het verblijf voor valide partners aangenaam. In de eetzaal is alles op rolstoelhoogte. Er is een zogenaamd lopend (buffet)ontbijt. Indien iemand met een handicap alleen is en zelf niet zijn ontbijt kan halen, dan doet één van de obers dit wel. Als men zelf zijn geld niet uit de portemonnee kan halen, dan helpt een van de obers wel. Heel gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het personeel is er op ingesteld en getraind. Toch kon ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit ook voortkomt uit een natuurlijk gedrag. Het is mij gedurende mijn verblijven op Tenerife (1x) opgevallen dat de bevolking zeer onbevangen staat tegenover het fenomeen “handicap”. Het bestaat en men gaat er zeer normaal mee om. Men neemt een mens zoals hij of zij is. De Tenerifefio heeft een zachte landsaard die enigszins doet denken aan de Andalusiër in Zuid-Spanje. Komt dit misschien voort uit het feit dat men zich toch bevindt op een katholiek Spaans grondgebied en men hier vaak grote gezinnen heeft waar allicht wel eens iemand met een handicap onder zit? Ik weet het niet. In ieder geval valt het op dat de acceptatie op dit eiland groot, zo niet algeheel is. Op de boulevard ziet men rolstoelers rijden en niemand kijkt hiernaar alsof het iets bijzonders is. In Nederland is men vaak een verschijnsel. Indien men wat hulp wil, ziet men de aangesproken persoon soms denken “hoe moet ik dit nu doen”. Hier doet men. Uitzonderingen daargelaten, ik heb ze misschien 1 à 2 maal meegemaakt, is men op Tenerife zeer acceptatiegezind. Of misschien is dit niet het juiste woord en kan men zich van nature goed inleven in de gevoelens van de medemens. Is dit eiland nu echt een paradijs voor rolstoelers? Het klimaat is bijzonder weldadig, omdat de gemiddelde temperatuur gedurende het gehele jaar 25°Celsius is. De boulevards zijn er lang en toegankelijk met opritjes en zo. De Tenerifefios zijn behulpzaam. Wat wil men nog meer. Men kan er zichzelf zijn. Laat ik niet verder uitweiden, maar mij bij het hotel houden. Vanaf het vliegveld kan men met een rolstoelbus opgehaald worden (prijs €15,-). Mar y Sol heeft rolstoelbusjes. Prijs voor een gewone taxi: €12,-. Op het vliegveld is men volkomen ingesteld op mensen met een handicap. Indien men niet kan lopen en een tilletje nodig heeft, zijn er mensen van het vliegveld die de helpende hand bieden. Er zijn speciale rolstoel busjes voor vervoer vanaf het vliegveld naar de terminal en er is zelfs één bus waarvan het achterste gedeelte omhoog kan tot de hoogte van de vliegtuigingang. Vanuit de vliegtuigstoel wordt men overgetild op een speciaal smal stoeltje om vervolgens weer in de eigen rolstoel (of een rolstoel van het vliegveld) getild te worden. Men is er erg behendig en voorzichtig. Ook kan men via het hotel excursies regelen naar het eiland Gomera, of de Teide (de berg op Tenerife die 3718 meter hoog is). In het hotel zijn therapieruimten aanwezig. Men kan een volledig pakket huren. Uitermate geschikt voor mensen met een dwarslaesie, reuma, CARA, M.S. en ouderen, etc… In het hotel is een arts aanwezig en bovendien verpleegkundige hulp, die men kan huren. Indien een valide partner eens alleen op stap wil en de minder valide partner niet alleen kan blijven, dan kan men in dit hotel ook “oppashulp” huren. Zo zijn er bijzonder veel faciliteiten waarop men een beroep kan doen en die erop gericht zijn om het verblijf van de gehandicapte persoon zo vlot en aangenaam mogelijk te doen verlopen. Er is veel denkwerk aan vooraf gegaan alvorens dit hotel van de grond kwam. Maar ja, wat wil je. De commercieel manager van dit hotel heeft vier jaar geleden zijn vrouw, die aan de ziekte M.S. leed, verloren. Hij is dus bekend met een handicap en weet precies wat iemand in deze omstandigheden kan gebruiken.  Prijs en boekingsopties

      • Desgewenst mobiliteitsbegeleiding met een rolstoel op de luchthaven
      • Vlucht prijs is afhankelijk van de periode en gewenste luchtaven € 200,– t/m € 900,– per persoon
      • Gratis meenemen van twee mobiliteitsmiddelen (zoals rolstoel, scootmobiel, handbike, etc) en 15 kg medische bagage
       (onder overlegging van een doktersverklaring, niet ouder dan 3 weken)
      • Rolstoel transfer voor 1 – 4 personen van de luchthaven naar uw hotel v.v.
       Rolstoel transfer € 98,–
      • Verblijf in hotel voor 1 t/m 4 personen o.b.c. half pension(zie tabel)
      • 24-uurs-hotline voor hulp bij problemen tijdens uw vakantie
      • Boekingskosten, vliegveld- en toeristenbelasting
      • Volpensioen toeslag € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kind van 7-14 jaar.
      • Kamer prijzen

 • Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies