Menu

Onze bestemmingen in Madrid

Madrid, het Spaanse hart van kunst en entertainment.
Het moderne Madrid is één van de groenste steden in Europa en de meest populaire bestemming in Spanje. Of u nu van het legendarische nachtleven of van een flamenco-show wilt genieten, Madrid heeft voor ieder wat wils ook voor rolstoelers.

Hotel Suites Madrid
[thethe-image-slider name=”Comfortel-suites-madrid”]
Hotel Pio XII
[thethe-image-slider name=”Comfortel-Pio-XII-Hotel”]
Hotel Atrium
[thethe-image-slider name=”Confortel-Atrium-Hotel”]
Hotel Alcalá Norte  
[thethe-image-slider name=”Confortel-Alcala-Norte”]

Deze week € 50,– korting per persoon op alle boekingen Madrid!! AKTIE KORTING
Aktie geldig op onze vier bestemmingen in Madrid en ongeacht de door u zelf te bepalen reisperiode. Minimale verblijfsduur 3 nachten.

  Begin uw avond op Puerta del Sol, één van de meest drukke plekken van de stad. Geniet van heerlijke tapas en sangria in de wijk La Latina, ten zuiden van het meest beroemde plein van de stad: Plaza Mayor. Geniet van de prachtige parken, kathedralen, kerken, musea en andere staaltjes van fraaie bouwkunst, je komt ogen tekort……

  Voetbalfans kunnen hun hart ophalen in Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid en Vincente Calderón, waar Atlético Madrid speelt. In de wijk Salamanca vindt u unieke winkels en boetieks.

  Dankzij het goede openbaar vervoer is het centrum van Madrid makkelijk te bereiken vanaf de internationale luchthaven Barajas.

  De hotels zijn niet alleen aangepast voor-, maar worden ook (mede) gerund door gehandicapten.

  Reizen en vakanties voor gehandicapten? Rollator, scootmobiel, rolstoelreizen en vakanties? Jongeren? Ouderen? Senioren?
  Ook met een beperking is bij Challenge Resorts & Travel van alles mogelijk!!

  Op aanvraag zijn hulpmiddelen zoals:

  • scootmobiel
  • rolstoel
  • Dialyse
  • en thuiszorg mogelijk

  Persoonlijke verzorging/hulp kan direct bij uw kamerreservering worden geboekt. Maatwerk wordt geleverd!

  Er is een veelheid aan bezienswaardigheden, werkelijk te veel om op te noemen. Een greep:

  De top 10 bezienswaardigheden van Madrid:

  • Het Koninklijk Paleis
   Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Dit werkpaleis van de koning van Spanje telt maar liefst 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa. In het paleis is nog altijd veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen. Diverse kroonluchters sieren de verschillende zalen in dit paleis.
  • Museo del Prado
   Dit wonderschone museum is één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het museum biedt meer dan 5000 tekeningen, 1000 munten en medailles, 700 beelden, 8600 schilderijen en 2000 andere vormen van kunst. Verschillenden namen van grootheden in de kunst komen voorbij, zoals El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Velázquez, Titiaan en Joachim Patinir.
  • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
   Dit museum is heel belangrijk voor de moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Afgekort spreekt men over ‘Museo Reina Sofía’. Het museum vormt samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza de zogenaamde gouden driehoek, vlakbij de boulevard Paseo del Prado. Het meesterwerk van dit museum is zonder twijfel “Guernica” van Pablo Picasso uit 1937. Het museum heeft een zeer grote verzameling kunst van uiteenlopende kunstenaars.
  • Almudena Kathedraal
   Deze kathedraal Almudena is gebouwd in 1883. Hoewel er eerst gekozen was voor een gotische bouwstijl, is dit later veranderd in de neoclassicistische stijl. Deze keuze werd gemaakt om het beter te laten aansluiten bij het koninklijk paleis. De binnenkant van deze kathedraal is zeker een bezoekje waard.
  • Retiropark
   In dit zeer grote stadspark ‘Parque del Buen Retiro’ van Madrid is het goed vertoeven. Madrilenen maken veelvuldig gebruik van dit waanzinnig mooie Retiropark. In de weekenden wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en alles vanaf het water te aanschouwen. Er zijn 130 bomen, die geplant zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Madrid.
  • De Puerta de Alcalá
   Dit monument is waarschijnlijk de meest bekende van Madrid. Het poortgebouw is in neo-klassieke stijl gebouwd en diende als vervanging voor een veel kleiner poortgebouw. Nadat in 1869 de stadsmuur werd afgebroken, had de poort verder geen functie en is het huidige plein ontstaan ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid).
  • Puerta del Sol
   Op dit beroemde plein vind je de klok van ‘Casa de Correos’ waar elk jaar op oudejaarsavond het aftellen begint. Volgens traditie worden om 12 uur elke klokslag één druif gegeten. Op het plein zijn verschillende beelden en fonteinen en het trefpunt van veel Madrilenen, namelijk de beer ‘Oso Y Madroño’.
  • Markt Rastro
   Elke zondag is er in de wijk El Rastro een erg grote markt, verdeeld over heel veel kronkelende straten. In de hoofdstraat van deze markt is voornamelijk kleding te koop. Maar wie af en toe eens in een zijstraat afslaat, vindt daar meer bijzondere goederen. Denk hierbij aan kunst, antiek, boeken, meubels en ambachten. Als je begint bij Plaza Mayor en de weg vervolgt naar Puerta de Toledo, heb je de juiste looprichting voor deze gezellige maar drukke markt. Onderweg zijn er voldoende bars en terrasjes om te genieten van een lekker drankje met een tapa.
  • Paseo de Recoletos
   Paseo de Recoletos is een lange stadsboulevard, die in het verlengde ligt van Paseo del Prado. Een groot deel van deze boulevard is ingericht als voetgangerszone met fonteinen en verschillende beelden. Je vindt hier ook de nationale bibliotheek van Madrid in een 19e eeuws gebouw. Binnen en bij de ingang staan enkele standbeelden. Langs de Paseo de Recoletos is het prima uit te houden op één van de terrassen of restaurants. Vaak zijn zij tot diep in de nacht geopend.
  • Plaza Mayor
   Dit vrij grote, indrukwekkende en levendige plein wordt vaak gebruikt door straatartiesten om hun talenten te laten zien. Rondom het plein vind je diverse winkeltjes achter de pilaren van de gebouwen. Vroeger vonden hier ridder- en stierengevechten plaats

  Contact

  Telefonische aanvraag:
  maandag – vrijdag
  09:00 – 21:00 uur
  of bel mij terug ….

  Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
  Een moment geduld aub.

  Bellen in België: 03 808 1264
  Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
  Bellen in Nederland: 071 750 4886
  0624 606 269

  Email:
  info@challengeresorts.org

  Onze missie

  Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

  HIER STAAN WIJ VOOR

  • Begeleiding van begin tot eind
  • Voordelige tarieven
  • Barrièrevrije vakanties
  • Accommodaties met thuiszorg,
   hulp- of mobiliteitsmiddelen
  • Avontuurlijke excursies