Menu

Met CIZ indicatie LG06 en LG07 op vakantie naar het buitenland

Na vele jaren over vakantie te dromen heb ik dit jaar de knoop doorgehakt.
Ik ben samen met mijn vader twee weken naar Tenerife geweest.

Mijn vakantie

  • Op Tenerife in Los Cristianos hotel Mar y Sol
  • Met onze eigen elektrische rolstoelen
  • Met begeleiding op luchthavens en in vliegtuig
  • Meenemen van ADL begeleiding vanuit NL
  • Huur van hoog-laagbed, tillift en douchestoel
  • Huur van thuiszorg in het buitenland

  Het werd al spannend op de heenreis. Door onze rompinstabiliteit mochten wij met de elektrische rolstoelen via een speciale route naar een ambulance cabine. Echter op weg daarheen werden we omgeleid naar de normale gate van het vliegtuig. Daar aangekomen gingen we als eerste aan boord, terwijl onze ADL begeleiding (vóór de vliegtuigingang!) de rolstoelen demonteerde en inpakte voor de reis. Ondertussen werden wij naar onze stoelen getild en ik in mijn zit-kuip in de vliegtuigstoel vastgebonden.

  In de slurf voor de ingang van het vliegtuig werd het erg druk. 250 man stonden 20 minuten ongeduldig te wachten tot beide rolstoelen ingepakt waren en naar het ruim werden getransporteerd. We zijn uiteindelijk ook met 20 minuten vertraging vertrokken. De bemanning was gelukkig niet boos op ons omdat we op de verkeerde plek alles blokkeerden, want het luchthaven personeel had ons de verkeerde kant opgestuurd.

  Tijdens de vlucht was het voor de begeleiding nog een hele tour om mijn spasme te controleren door de opwinding ging mijn arm er steeds vandoor het gangpad in. Uiteindelijk met extra riemen was ook dat onder controle. De vlucht viel eigenlijk reuze mee, veel te veel te zien en zo vloog de tijd voorbij.

  Op Tenerife werden we van onze stoelen in een handbewogen rolstoel getild wat ik als bijzonder onprettig ervaarde. Ik had continue angst er uit te vallen en hield mijn begeleiders goed bezig. Na ongeveer 10 minuten zat mijn vader weer in zijn eigen e-rolstoel. 10 minuten later was ook mijn eigen e-rolstoel weer opgebouwd en zat ik weer lekker vast. De weg naar het hotel was maar een ½ uur en die tijd vloog voorbij.

  Mijn toppers:
   • Uiteindelijk in deze vakantie mijn angst voor water verloren door de veilige fysio doorbeweging sessies in het 33 graden warme zwembad. (met mijn fysiotherapie indicatie konden we de rekeningen 100% declareren in NL).
   • Heerlijk rondgereden onder andere naar de vulkaan en naar het prachtige Loro- en Jungle dierenpark.
   • Vaak trokken we er op uit met onze ADL begeleiders die dan op aanhangertjes achter onze elektrische rolstoelen stonden (een eigen ontwerp van CR&T). Zo hebben we meer dan 90 km afgelegd en heerlijk genoten.
   • Op een avond werd een wens van mij waar en zat ik oog in oog met een volwassen uil tijdens een van de vele shows die in het hotel georganiseerd werden.
   • Zelfs mijn vader heb ik nog ingemaakt in de hotel sportschool met enorme bal door deze in speelveld in zijn doel te stoten met mijn rolstoel.
   • Veel nieuwe leuke kleding gekocht ik kreeg voor het zelfde geld als in NL 3 x zo veel kleding!
    Al met al een heerlijke vakantie!

   Terug in NL wilde de verzekering eerst de Zorg- en ADL kosten niet betalen.
   Dit was wel schrikken want voor ons samen was het rond de € 6.000 aan ADL- en zorgkosten.

   Gelukkig werden wij geholpen door Challenge Resorts & Travel met ons bezwaar tegen de verzekering!
   En zo hebben wij de gemaakte Zorg- en ADL kosten voor onze 2 weken vakantie op Tenerife volledig kunnen terughalen bij het Zilveren Kruis.

   Bij pa werd uit de basisverzekering de verpleging en verzorging op basis van zijn CIZ indicatie LG 06 tot maximaal € 238,67 per dag betaald. (Daar zaten ook de behandeling, dagbesteding en vervoer vergoeding bij)

   Bij mij werd uit de basisverzekering de verpleging en verzorging op basis van mijn CIZ indicatie LG 07 tot maximaal € 247,30 per dag betaald.

   Heerlijk dat ik zo net als iedereen zonder beperking op vakantie kan, zonder dat ik kosten voor professionele zorg en begeleiding op mijn vakantie zelf moet betalen.


   Groeten Mark, uit de verpleeg- en woonvoorziening voor complexe lichamelijke beperking in Zandvoort

   Comments are closed.

   Contact

   Telefonische aanvraag:
   maandag – vrijdag
   09:00 – 21:00 uur
   of bel mij terug ….

   Vul uw gegevens in en we bellen u terug wanneer het u schikt!
   Een moment geduld aub.

   Bellen in België: 03 808 1264
   Bellen in Duitsland: 0260 7795 4900
   Bellen in Nederland: 071 750 4886
   0624 606 269

   Email:
   info@challengeresorts.org

   Onze missie

   Het tegen een aantrekkelijke prijs ontwikkelen en aanbieden van grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking

   HIER STAAN WIJ VOOR

   • Begeleiding van begin tot eind
   • Voordelige tarieven
   • Barrièrevrije vakanties
   • Accommodaties met thuiszorg,
    hulp- of mobiliteitsmiddelen
   • Avontuurlijke excursies